::Gembira VS Tragis::

Wednesday, September 29, 2010


Salam semua..

Malam yg indah bak buluh perindu yg semakin ranun masaknye...kau umpama cenderawasih yg terbang melayang...*ape yg ko merepek ni labuuuuu~~

Bersiaran lg bersama Ahmad Fauzi Aryaan dri bilik RED beliau yg semakin santek!!!!hehehehe~~~

Mode: Truma
Song: Farez-Al binadak
Status: Cedera dlm & luar..

Tgk je tajuk sure korang msti tertya-tya ape la yg GEMBIRA VS TRAGIS ni ek???? mmg ye pon disini patik de 2 crita yg nk kongsi bersama..

~GEMBIRA~

Bermula dengan keadaan sadis yg patik share ngn korg dlm entry Tekanan + STress = TeRess .. memang sedih sgt bila result yg patik dapat disuruh buat semula.. tp tak pe dengan berkat sabar & dedikasi, maka patik terus kan juga... alhamdulillah result sebenar dh dpt & selesai gak kerja patik tu..

Dan dengan itu berita gembira nye ialah supervisor patik dh selesai cek kn POSTER & dlm proses mengecek PAPER yg patik akn bw ke TERENGGANU ahad ni...patik sgt seronok...bajet yg patik minta pon dpt kesemua nye...time kaseh DR terchenta...tiyom cikit..mmmuahhh~~

TERENGGANU tunggu kedatangan patik & deligasi patik ke sana !!!!!! *sambil jerit..*


~TRAGIS~

Begini cerita nyaaa~~

Dalam keadaan yg sangat SEXcited eh silap EXcited ngn POSTER dh santek, bajet sume dh settle..maka patik pon bersiap nk blk memandangkan patik puasa hari ni yg msok hari ke-6...*alhamdulillah selamat habisss*

Jam menunjukan pukul 6pm..lepas selesai solat asar patik pulang la ke lab patik untuk kemas2...TQ NIK yg sudi belikan patik nasik lemak & KAK LELA yg bg kek coklat untuk juadah berbuka patik nanti..patik pon tros bergerak untuk pulang...

Jalan agak jem bermula persimpangan msok area proton..time tu jam dh 6.30+ pm..msing2 mungkin tergesa2 untuk pulang kerumah msing2...begitu juga dengan patik yg mungkin time berbuka nanti akn berbuka hanya menjamah kek coklat kak laila atas jalan..

Sedang khusuk menyelit dan terselit besama boboy tiba-tiba ada sebuah motor EX5 yg ditunggang seorang mamat ni (india) telah berhenti dengan mengejutnye..patik cube untuk mengelak & membrek emergency dan akhirnye..........................................................(lu pikir la sndiri)

Time nk hentam motor tersebut mmg patik rs dunia patik dh gelap sgt2...yg patik sedar patik dh jatuh...ALHAMDULILLAH patik selamat..cuma boboy mengalami cedera ringan...gear bengkok, side mirror pecah...*ringan ke????? makanan yg NIK n KAK LELA bg sume bersepai dekat jalan..sedih tgk mkanan itu..*kak, nik sori ye..tak kesempatan nk jamah sume tu..kempunan kte nk makan..

Mamat tu mengajak patik duduk tunggu tepi jalan..*dlam hati "weehhh..aku nk berbuka laa..dh koi brape ni..." patik agak-agak seram memandangkan yg excident bersama itu adalah india..maka paham2 je la cmne kn if patik lari kn diri...better kte settle kn cra baik..

Beliau bg tau patik dia tunggu kawan dia...patik cuak gak cz besa mamat ni cm ne kn...patik pon tgu la bersama hingga kawan dia mai..cuak sehhh.. then belaiu pon keluar la bahasa "GERMAN" beliau dan patik buat muke la time 2..*ala2 tangan skit,kaki sakit, bahu sakit*... hehehe...maka dengan kuasa kesian yg terpancar jelas diwajah patik ini maka mamat tersebut ckp "xpe laaa...ckit je ni.." *korang tau padahal bahu mamat tu patik rs cm nk tertanggal je okeeyyy....*

Pe lg patik cm nk sujud syukur je kat tepi jalan time tu...*tipuuu*.. patik pon belah la untuk pulang...tiba2 lg 1 msalh berlaku pada boboy...gear boboy hanya bole pakai 1 & 2 je...ya ALLAH time tu mmg cm nk nangis je..tak tau mintak tolg sape dh..

Patik pon gigih menggunakan gear yg paling tinggi yg ada iaitu gear 2 untuk mencari kedai2 motor yg berdekatan...mmg azab woiiii..boboy dh mengaum ala2 harimau yg 20 hari tak makan...ksian boboy...*babah mintak sori yee...*

Akhirnya jumpa la dgn 1 kedai dia area puchong..patik pon ganti la paddle gear & side mirror..*patik takot if parent patik tau..tu yg gigih ganti sume 2...maka terbang la RM37..

ALHAMDULILLAH patik selamat smpai umah patik..dengan gaya yg cm tak de pape patik pon msok la rumah...yg sedih patik x berbuka pape la ok..

Sampai umah dlm 7.45pm..patik bukak baju dan sarung kain pelikat untuk kejar magrib..pas siap magrib patik pon menyelak ape yg perlu untuk melihat kesan kejadian...maka ini la hasil nye...



Kecedraan kat tangan..ade la 4,5 calar2 koyak ckit..




Cedera kat peha ckit..*abaikan bulu kaki itu..



Dilutut..*juga abaikan rerambut mulus itu..


Lutut lg...*abaikan...


Dikawasan itu..



Side mirror boboy...*shian dia..


Paddle gear boboy...sob sob sob~

Walaupon boboy cedera ckit..tp performance dia lepas kejadian itu sgt la TERBAIK...beliau bole memecut BMW 7series tinted itam lg ok...SAYA SAYANG BOBOY...tiyom ckit meh boboy~~

Begitu la crite patik tok ari ni..

p/s: pada yg mmbaca TOLONG jgn gtau mak pak patik yeee...pelissssss !!!!!

Jumpa lg..

Babai~~



You Might Also Like

10 komen

  1. huishh..syukur ko x pape. Uhuk! len kali bawak moto namo dekat2 sangat ngan moto depan k. Hati2 tau. Luka2 tu (awwww..shekshi yu nampak peha.Haha) sila buh minyak gamat..kang naik lebam tu.

    ReplyDelete
  2. erina: sila tutup mate ok!!!!kmu under age lg...

    dh siap pon buh ni..tkot mak pak nmpak aku jln tengkot2 ni haaa...cover beb!!!

    ReplyDelete
  3. sabo pojie...dugaan semua tue nak g conference!

    ReplyDelete
  4. Linda:
    mmg kak...dh la dgn pose..pas tu excident plk..ni mak pak x tau..i tkot laaa...hop i chat2 je la ek..

    ReplyDelete
  5. aler dara kamu keluar skit je tu.. Releks2. Kamu mst kuat mcm ghimau!

    ReplyDelete
  6. mr.syazwan: rimau yg x makn 20 hari..hehehehe~~

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. wei aku bagi mee + behoon la..bukan nasi lemak (seperti yang dihebahkan)..**sentap aku (cilok perkataan ko) ko cakap nasi lemak..

    syukur ko tak pape wei..nangis aku kalo ko pape..sebab aku sayang ko..**weee

    ReplyDelete
  9. sambung sikit..

    t open house umah ko..depan2 mak ko aku keluarkan statement:
    "pojie, macamana kes ko excident aritu?"..

    saje kenakan ko..hehe

    ReplyDelete
  10. NIK: ye ke niK????hehehe...sori patik lupe..

    p/s: ko jgn mengade ok...siap aku belantan ko t...

    ReplyDelete