~~Oyeeehh nk beraya~~

Saturday, September 04, 2010

Salam guys...

Bersiaran secara langsung dri roooooom suweeet rooom patik sekali lg...

Pejam celik pejam celik dah nak raya..lagi bape hari lagi kan...*mengira jari jemari yg mulus ini...

Cam ne ni guysss nak raya tapi tak de duit lg nih....* garu pale ckit~~

Mak patik dah mula tunjuk2 kain langsir..tunjuk2 kaftan ala2 siti nurhaliza dh tuuuu..adoiyai mak mak~~

Tp patik tak de pitih lg nih...tunggu org ihsan nak bg bonus raya kot..bagaikan menunggu acapan menjadi putih gitew...

Ingat dulu mase kecik2..petik jari je mak belikan baju...kasut...sekarang bila dah versi2 habang2 tengah 20an ni..semua nak kena beli sendiri..azab tul kan...kang raya nak gak kena ulur duit raya kat budak2..*oh itu tidak mungkin ok!!! sekarang ni budak2 bg singgit pandai jeling2 nak lagi...dulu2 zama patik 50 posen pun sebat...

omaigod!!!!sepuluh hengget je..give me another 20 plz...

Bila citer2 ngan kawan patik diorang selalu citer bila raya jalan ramai2 pi raya umah orang..yang x kenal pun main terjah je..janji dapat duit raya...buat muka bodo je..

Patik dulu x de pengalaman cam tu..sebab ape patik ni ni kan teruna pinggitan yg pemalu...kalau main jalan je umah orang ..tu dia kena libas ngan mak akak....entah kenape x tau...bila patik tanya mak patik ckp x manis looorrrr..

Ellllleeeeh dalam ati patik tau ape dia cakap " hello my boy...we have our own class..x leh terjah2 ok"....kan..mati lah buat andaian cam tu...harus kena mintak ampun ni kan...

Tapi bila raya paling patik suka time raya ialah time bermaafan pagi raya adik beradik tu..harus lah yang 1st salam mak akak salam bapak akak...dr suasana gumbira terus sayu...harus lah mak patik n kakak2 patik tukar mood jadi neng yatimah...ratu air mata katanya..mane tak nya sebeban dosa kaw...kannnnn.... tu lah sape suruh melawan cakap laki...suruh beli barang dapur ko beli set pinggan arcopal..heheheheh~~senang raya nanti katanya...

tu dia..sesi ala-ala neng yatimah bermula

Yang penting patik pun feeling neng yatimah jugak...nak jugak..nak kata ape ..feeling kan...heheheheh...mane tak nya ade menipu mak n abah berbakul2...konon2 tak noty2 padahal de gak noty2 ckit....opsss matilah...

Ape pun bila dah abis bermaafakn ..tadah tangan duit raya lah ni...kan kumpul banyak2..ujung mak kita amik katanya nak simpankan..then duit tu mane pegi tak tau lesap...bila tanya jawabnya..." tu baju raya kasut raya ko tu ingat beli pakai bulu ketiak"....kannnnn....kiranya ganti balik lah kan...hahahah..kelakar kan...

Bila dah besar2 ni kalau beraya umah makcik2..dah macam xde soklan lain nak tanya...antara soklan wajib sedara2 kita tanya...

1) ko keje ke blaja...kat mane..bile abis..
2) ni soklan paling x best n malas nak jawab..." bila nak kawen"

Kalau dua soklan ni di tanya macam nak lari laju2 je kan...tp itu lah lumrah dunia kan...

Dulu2 bila time nak raya..mak patik berlawan2 ngan jiran sape buat kuih paling banyak...time tu lah kuih entah ape2 thah di buatnya...asal banyak... adunan sama , mentega, gula tepung..gaul2 bakar...yang satu letak coklat..yang satu letak ceri..yang satu letak manik2 thah ape tah..asal nampak lain..bila rase..mmmm..same je...satu adunan lain bentuk..kretif kan...

Ber tin2 kuih..mane simpan dalam almari..manekan bawah katil...tutup ketat2..x leh bukak sampai raya..takut lemau katanya...walhal takut anak2 bedal..kang x sempat nak raya...

nampak je banyak..rasenya semua same

Sekarang ni..tunjuk2 ujung jari je..siap...asal ko banyak duit...x pun click2 internet ..maybank2u..tup tup sampai...hambek kaw kelassss kannnnn...kalau dulu jangan harap..ko x buat xde nye lah kuih raya ko...nampak meletup je kuih ko..menarik..harga tip top..rase cam ketiak yenna..ape nak buat dah beli..hidang je lah..yang makan bukan kita..tetamu...kalau x sedap x lah malu..beli katanya...kannn

Kalau baju raya lak..tuuuuu dia..setahun seblum raya dah plan nak jahit...*gitu kate nye*...tu dia kurung moden..kurung kedah...burung lain kipas blakang...corak bunga..macam2 lah..siap yang ade puff kat bahu..wow..chantek sangat lah mase tu...klu baju melayu plak kain plain je...cm nk p jemputan org meninggal...kain samping nk buat ikat bunga2 ala2 abg jaafar onn...semua jahit sendiri okkkeyyy..kalau nak tempah mahal..lepas tu semua baju mesti nak jahit tangan..tahan lama katanya..

dulu corak2 cam ni soooo intrend..sekarang suruh buat alas meja pun ko x nak

Sekarang ko jalan je kat jalan TAR berlambak..sepasang 20 30 hengget...kalau kat mydin lagi lah..ko bawak 100 ko leh beli baju kurung seminggu raya.. kannn...tu untuk pempuan pya..klu hok laki mhal ckit...de la dlm 60 70 henggit..belom ngn samping lg...hambek kaw!!!!!

Then sekarang pompuan2 dah feeling x nak pakai baju kurung..nak pakai kaftan..nak feeling2 dato siti..walhal raut wajah ayati tasrip.. pedulik ape..yang penting baju aku macam siti...kau ade...biar lah kain x resap peluh pun..asal aku paling meletop...kan...

tadaaaa chantek x...hak hak hak...

Tuuuuu dia..mengimbau kisah raya dulu2 katanya...ape pun dunia dah makin maju..dulu lain sekarang lain...kalau xde yang dulu xde yang sekarang...

Ape pun korang dah bayar zakat ke..buat penat je pose x bayar zakat.. pi cepat...nak bayar tu pakai wangi2 skit..kang habang amil tu reject zakat korang sebab korang busuk...nak pi tu scaning2 skit bau mulut..mau termeninggal habang amil tu bau mulut korang cam bau kaki kang...

selamat bersoping-sopingan raya guys...

Jumpa lagi di laen siaran..

Babai...

You Might Also Like

0 komen