:: Pengalaman MATANG ::

Sunday, September 19, 2010

Salam dan hoiiiii semua...hehehe~

Bersiaran sekali lg bersama patik di ruang blog ini...

Mode: Saya SANGAT sukeeee~~
Song:Lgu BELOG org laen...
Status: Bujang trang tang tang~~ngeeeee !!!

Selamat Hari Raya ke 10 la ye ari ni...sure byak gile korang pya OPEN HOUSE ek...patik rs nye dok rumah since tgh kelabut nk siap keja yg tgh rs cm x cukup tanah je nk lari ni..

Tetibe plk rindu blog patik ni..heheheh..

Td patik intai2 la pic2 yg simpan then ternmpak la folder yg sgt2 patik teruja untuk share cite kat cni..Patik klasifikasikan pic2 itu sebagai "UNFORGATEBALE MOMENT" la ek...*dh x tau nk ckp pe dh...

Ni de 2 kesah yg patik rs sgt2 x bley nk lupe..patik pon x rs patik de menda sume ni..tp patik terjah n bole kot...hahahahah~~


KESAH 1:

::MC for DINNER::

Akceli kisah ni berlaku time patik de dinner time patik undergrad dlu dlm 3 tahun+ lpsa cm 2 kot..patik x sangak patik de gak la talent untuk jd MC tok dinner course patik..hehehehe..agak patik la dengan perangai patik yg happy go lucky ni kot pihak diornag nk kn patik untuk jd MC mlm tu..maka patik bersama teman yg patik syangi *sgtttt SAYANG* YAT telah menerajui malam DINNER tersebut..




Mode dinner malam tu "BLACK & RED"..tgk je la ball room itu dh siap di tata rias kn oleh pihak hotel yg sma tema yg km mahukn..




Km did well kot..memule mmg nk GUGUR jantung..PELUH jantan betina sume dh kuar..lme2 km IN dlm karekter km..heheheh *in sgttt~~,tp sgt2 seronok cz ni la pengalam pertama patik dlm TERJEBAK dlm dunia cm ni...lalalalal~~


KESAH 2:

::PAK MERAPU BORIA::

Ni plk benda yg patik pon terjah je la...akceli ni time km sume akan grad as student Bachelor Science Chemistry (AS202) UiTM shah alam..time ni mmg budk laki course km de la berape kerat je..so yg join ini BORIA de la 4 org budk laki..dlm 4 org ni patik pon TERPAKSA untuk lead boria ni..SUARA????naaaaaaahhh ni jwapan nye....ke LAUT la wehhhh..patik terjah je ni..

Tp yg membangga kan patik music, lirik n step patik n kwn patik sme2 mengumpul idea tok reka sume 2.. dan.........*druuuum plissss


AKHIR NYA...








Patik rs seumur idop patik ni la 1st n last kot patik wat sume ni...*pas ni x tau la plk wehhh..Respond dri peminat2 patik, diorg sume rata2 ckp yg diorang enjoy time km perform ni...heheheh...*peminat la koooo...


KESAH 3:

::KUPU-KUPU MALAM::

Haaaaa...ni patik nk gelak pon de..ni la anjakan paradikma yg paling SUPERB besar patik buat dlam idop..iaitu berjinak2 dlm dunia short film..*film la sgt..

Kesah bermula bile patik diminta untuk kwn patik (seorang pencari talent) untuk wat casting 1 short drama yg production diorng buat..patik pon cm pelik laaa.."aku ni de bakat ke weh???".."cm ne t depan cmera godang diorang weh??"..sume 2 bermain dlm otak aku weh..so dengan sokongan kwn aku 2 aku pon terjah la untuk wat casting shot drama tersebut..

Luckly aku dpt la 1 watak dlm short drama tersebut..drama berjudul "KUPU-KUPU MALAM" ini bg patik agak best jln crite nye..sgt dramatik..meleleh air mata n sume air yg mmpau meleleh kaur..*padahal patik ni buta seni cm ni..seni laen ok kot...haaaaa..patik tau korg ni sure nk tau kn watak pe patik dpt kn???...ok ikot patik buat k....tariiiiikk napas..hembuuuuussssss...tariikkkkk..hembusss...tarikkk..hembussss...*jgn buang angin plk k..

Watak yg patik dpt ialah sbgai seorng PELANGGAN PELACUR k...sekali lg PELANGGAN PELACUR !!!!*de rupe pelanggan pelacur ke aku ni???..xpe la untuk IN ngn watak itu patik pon wat la HOMEWORK ckit so dat t nk buat 2 senang laaa..patik p tempat2 tertentu untuk melihat dgn lebih dekat *gile x gile kn...

Ok sebelum msok set patik memule lihat kwn patik shoot kat area kwsan kubur area AMPANG kot *lupe disitu*..then km p area PANDAN INDAH untuk shoot scene umah kmpung..umah 2 mmg comel..

Nak tau scene patik kat ne????OFCOS la kat HOTEL BAJET kat shah alam...*sori pic patik time shoot xde..akn d upload kmudian..

Ni la 1st time rs nye msok set untuk shooting..adoiyai..sgt2 kaku kejung ok...tp mujor la krew2 sume sgt2 frenly sgt2 SUPERB dlm buat keja msing2...

Shooting ni berlangsung selama 4 ari cm 2...nk tau patik mai join smpai koi brape??dri pagi ok dlm koi 10 smpai 4,5 am bru blk umah...bru la patik pham pelakon kte ni cm ne la rutin diorang wat job ek...*belajar la ckit kat situ...

So korang tgk la pic2 ni n buat la caption sndiri k..


Ready tok tempat n barang2..


Story board..


Amek port memasing..


Action..


Action..


Krew yg BESH~~


Ini la rumah COMEL itu..

Patik tgh menunggu turn ke set bersama talent laen..


Krew yg GILE-GILE..

Talent yg sdg bersiap (watak pelacur)


Set untuk scene BERTARUNG patik...*lepas patik siap beraksi..


Lighting yg panasss woooo...


Director n krew yg BESH..


Talent dgn watak ayah n anak...

Konklusi nye short film ni berjya disiap kn dlm ms di tetap kn..patik sgt2 berpuas hati ngn apa yg diminta n patik dpt bri action ape yg di mahukan director..TQ crew production cz percya patik n talent laen dlm menjayakn short film ni...

Pe pon 1 pengalaman yg patik x dpt lupe kn sepanjang idop patik..bukn senang patik spt rs sume ni...even patik xde pengalaman dlm dunia hiburan o wateva tp ade kot ckit drah SENI dlm diri ni..heheheheh~~

Nmpk nye tu sje cite patik tom entry kali ni...

Sampai berjumpa lg...

Babai..tata titi tutu~~

You Might Also Like

8 komen

  1. Hoho. mesti best gle kan! HAHA i dulu pun prnh pegang watak pelacur, tp dalam english drama competition je. HAHA sometimes, seronok jgk kan terlibat ngn benda alah tu smua. we learnt something apart from that! :D

    Nice entry! wee

    ReplyDelete
  2. i'm shin: yesss...ofcos jlan2..

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Tqa: awk nk gak kn watak pelacur itu...heheheh


    jejaka anggun:yeszaaa...ni story rojak nme nye...


    TQ atas komen kalian sume..patik sgt2 hargai..

    ReplyDelete
  3. kesah 1 : aku pon penah jadi MC DINNER. best2. ahhaa..mule2 cam takut2 tapi lame2 dpn mikropon pastu dgn org ramai tgok lagi, pehh rase mcm popular sekejap.wahahaha.pastu MC mesti cantik dari yang lai. tu plg aku suka.


    kesah 2 :oh setakat ni aku blom jadi penyanyi lagi. tahniah untuk kau.wawawawa



    kesah 3 : aku pon penah berdrama gak, tapi takde lah sampai shoot 34 pg baru blk. gile kentang ah kau..syabas2 teruskan usaha.HAHA

    ReplyDelete
  4. Fairuz: TQ la ye komen2 ko yg memberangsang kan..suke ngn komen itu...heheeh~~

    ReplyDelete
  5. omg! jadik tukang karut mase our graduation nite. Gila rindu masa ni weh..semua org semngat pakai2 topeng. Miss that moment so much. Rindu kawan2 kita juga..huuuu

    Gila babeyh rupenye kawan aku ni da jadik pelakon. Jadik lelaki gila seks plak tu (matiklah gila seks!) Hahaha..ngape ko diberi watak ni?? Patutnya ko pegang watak cikgu2 tau..

    Anyway, x kire ko dapat watak pe, yg penting pengalaman. Tol x? Bukan semua org dapat peluang jadik pelakon. nak2 pegang watak pelanggan pelacur.. lagilah. :)

    Bila tayangnye drama ni weh?

    ReplyDelete
  6. erina: kan...sgt2 rindu moment itu...2 yg aku wat entry khas ni..kot2 la blog ni time2 kte tua bole tnjuk cucu cicit t...heheheh..

    akceli ni bukn tok tv la ririn..ni tok projek myfren wat short film je..
    so as a fren aku tolong2 mne yg patt..

    x bole belah watak itu..tp redah je laa..dh org nmpk aku mampu cm 2..so redah je..ok je sume 2 cz take x byk..hehehehhe

    ReplyDelete