::Aku nak Kamu::

Monday, October 18, 2010

Salam semua..

Bersiaran bersama Ahmad Fauzi Aryaan dlm dunia beliau .:DUNIA PATIK:. ..

Korang jgn pengsan 18x plk ye ngn tajuk entry patik kali ni..patik bukan hape patik nk share la pengalamn kawan patik ni ngn couple dia yg usia keCOUPLEan dia dh menjangkau 6 tahun cm tu khabar nye..patik jz bertindak sebagai pendengar setia pd beliau & menjadi penasihat tak berbayar pd beliau..heheheheh~

Baru2 ni patik de bertemu beliau untuk menemankan patik beli baju kat MINES..so dlm ms yg terluang tu beliau pon menceritakan problem beliau kat patik..patik dengan khusyuk dan tawadhuk pon mendengar la cite beliau.. patik pham & berbesar hati beliau sanggup bercerita pd patik psal pe yg berlaku dlm relation diorang..

Korang percaya ke istilah "BERKAWAN LEPAS BERPISAH??"... bole pkai ke istilah tu???

Cerita bermula begini..

Kawan patik ni couple ngn besfren patik ni sejak dibangku matrikulasi klu tak silap patik laaa..percintaan beliau ni dh melayari 6 tahun gitu..so yg menjadi msalah sekarang la ni, kwan patik dh cm tak de perasaan dh kat besfren patik tu bcoz of sifat besfren patik yg cm acuh x acuh dlm bercinta..orang kate tak fight for LOVE !!! sehinggakan family kwan patik dh mula bersuara dlm relation diorang..depa dok bertya "bile nk ikat relation tu? tak manis orang tgk kehulu kehilir sume.." ..so kwan patik ni tak tau nk ckp cmne kat family beliau..tu 1 hal kwan patik ni..

Ok cite plak kat besfren patik ni..beliau patik tau de ego yg MAHA tinggi & klu bole tak mau org nmpak klmahan diri even ckit pon cz i know him laa...tp bila pikir smula kwan patik tu agak terburu-buru ckit dlm membuat keputusan...patik bukan nk sebelah mna2 pihak jz patik tgk dri kaca mata patik..kdg2 patik pon cm rs SERABUT if patik dlm situasi besfren patik..patik rs beliau tak puas lg untuk bujang agaknye or de problem dlm kewangan beliau..sume tu patik tak pasti..tp nk buat cmne bila org tua dh bersuara tak bole kate ape dh..

So secara kongklusi nye patik tak salah kan 2-2...patik pham bile orang tua dh mula bersuara..msing2 akan serabut...yg 1 dok tak tahan ngn fmily dh memekak2 & yg 1 lg ni plak bole wat dont know je..adoiyai..yeszaa patik tau korang nk abis kan time bujang ni..tp ape2 pon korang kne dgr benda baik dri mak pak korang ok...pikir jalan yg terbaik dlm relation korang k..patik doakan yg terbaik tok korang

Patik mmg syg diorang ni cz 2-2 kwan patik..patik tak sanggup nk tgk diorang STOP kan relation ni..tu yang patik mushkil tu de ke istilah yg patik sebut td after STOP ni ek???

Patik harap diorang ni dpt la cri jalan sepakat supaya tak kan ade hati yg kecewa dgn tindakan dri sebelah pihak..

Korang pon sure penah alami KONFLIK cm ni kan..meh stori mori ngn patik meh..

Hingga jumpa lg yeee..

Babai...


You Might Also Like

21 komen

  1. eh...macam kisah aku je..huhu

    ReplyDelete
  2. berkawan selepas berpisah tu mula mula jer ok.. lama lama terus dingin..

    kadang2 berpisah meinggalkan parut.. kadang kadang parut tu leh luka balik.. kadang kadang x leh sembuh..

    *ada org tu bz x reply msg kat pesbuk *nanges

    ReplyDelete
  3. erm, bcnta 6 thun tu.. jngka mase yg agak lama..

    ReplyDelete
  4. edy:
    ye ke edy??meh la stori mori meh..ni true stori tau..

    ReplyDelete
  5. im shin:
    betoi kate kmu 2..kte x la brape nk caye..tp if betoi elok la..

    p/s:bukan xmo reply laa..internt cm hampes je...

    ReplyDelete
  6. pinky:
    betoi kan...cm rugi plk if nk break dgn benda yg remeh cm ni...pape pon patik doakan terbaik untuk diorang..

    ReplyDelete
  7. Salam

    ** sayang laa hubungan yang lama terbina putus di tengah jalan gitu jew

    ReplyDelete
  8. cik noor:
    kan cik noor...sy as kwn & org tgh cube sdaya upaya untuk 1 kn diorang ni..hop depa pon bole pk yg terbaik...

    ReplyDelete
  9. pehhh dah jadi dr love pulak...haha

    ReplyDelete
  10. hamzah ian:
    mmg pon..tp benda ni mmg true stori..sgt ksian sma kwn ku...

    ReplyDelete
  11. hentak belipat:
    lorr...bukn dr.love la pon...aku terjah jd bidan terjun je..dh org cite kannn..so aku dgr jee...nape ko pon nk aku dgr cite ke??lalalalla~~

    ReplyDelete
  12. urmmm.... payah gak,but for me if rasa cam xok, jgn teruskan... sbb if still bersabar, one time ble dah ok...bende2 kecik camni akan diungkit balik.... my advice, start new friendship and for gurl.. don't find man, lets man find us... tak pun cadangan lain, ajak saje2 laki tu g bli cincin...xpe, beli dulu..ckp takut nnt harga emas naik...huhu...

    ReplyDelete
  13. smileee:
    TQ 4 ur advice cik nisa..pesanan anda sgt berguna untuk patik bantu kwn patik itu..

    nice 2 see u in blog~~

    ReplyDelete
  14. Btul gak ckp org tua tu kan..
    Huhu..
    Utk elak prkra yg bkn2 terjadi gak la..

    ReplyDelete
  15. d_tieah:
    yeszaa..mmg betoi ckp kmu tu..mak pak didahulukan...

    ReplyDelete
  16. huhuk~ buLan p0n alami bende yg same....5 thn k0t! tetibe je STOP cmtu..."BERKAWAN LEPAS BERPISAH" pd buLan xkan mnjadi...tp depend r,stgh 0rg blh cmtu....s0,hopefully kawan en. ahmad fauzi aryaan blh betulkan mane2 yg silap~

    ReplyDelete
  17. cahayemoon:
    tu la hop sgt blog sy ni dibc oleh beliau dan segala komen2 dipandang supya beliau bole buat rujukan..TQ ats pandngan bulan tu yeee...TQ

    ReplyDelete
  18. ni la org kata jodoh di tangan Tuhan. kita merancang, Tuhan menentukan. been there, done that. my experience mcm ni. lepas break for 5years relationship, kitorg still kwn and contact each other. but at the same time, kitorg buat hal masing2 and i'm seeing other man. just try berkawan la. but i don't feel happy with that man even as a friend. and my ex-boyfriend pun miss the 'old us'. so in the end kami back in the relationship again. as some ppl said, if you love something let it go, if it's yours it will come back to you. *cheers*

    ReplyDelete