::STOP Tunggu Kejap::

Friday, October 01, 2010

Salam & selamat malam..*bukan nk soh tido laaa...ni mai bc ni patik nk cite ni..hehehhe


Ahmad Fauzi Aryaan a.k.a korang ni mai nk cite ckit tentang persiapan tok aktiviti esok ni...as ade yg dh tau umah patik de la buat mkn-mkn yg kecik cinonit tok jamu kwn2 lab patik so dat diorang ni knal la umah patik..incase patik nk kawen ke t snang la depa ni mai...lalalalala~~

So besa la klu menda2 cm ni aktiviti msak memasak la ek...plan nye nk wat menu ala2 western gamaknye..tp disebab kan cm nk kne oversea plk nk bli menda alah tok masak so CANCEL je la western maktern ni..hehehee..

Makan la ape yg patik jamu ni ek...patik tak la masak yeeee hanak-hanak..mak patik yg masak..patik tolong pegang senduk je tok kacau je.....laen2 MAKAN je tau ok!!!!

Nak cite bab masak ni..adoiyai dapur umah ni dh cm wat kenduri terima menantu je *ehem ehem ehem..* meriah nye dengan byk brang...mcm-mcm adooo!!!!

So if tak de aral yg melintang depan umah patik sok ni antara menu yg dicadangkan fmily patik ni cam "laksa tebabom", "mee kari baek punya" & "nasi lemak tradisi rahsia keluarga"...*rahsia la sgt kn ko ni....*

So hopfully dengan majlis yg simple kecik ala-ala cinonit ni dpt la kte menghubungkan & mengeratkan hati-hati antara kite ye budak-budak...*ceeeewaahhh madah berhelah betoi patik naaaaa~~



Barang untuk wat "laksa tebabom"...


Sayur mayur yg segar dari ladang kate nye...



See cm dh de rupe je kuah "laksa tebabom" itu kannnn~~



Tulang belulang...*cm nk buat sikat jeee..


Sambal "nasi lemak tradisi rahsia keluarga" in progess...


Kuah "mee kari baek punya" tak buat lg...esok pgi la kot...hehehehe

Ok laaa..ni pon patik curi tulang ckit ni tok update..nk smbung pegang senduk ni...

Hmmm..tata titi tutu~~

p/s: tajuk & cerita tiada kaitan..[T E R I M A K A S E H]

You Might Also Like

7 komen

  1. kacau sampai kasi sedap..sok aku nak rase sampai jilat jari...hehe

    ReplyDelete
  2. apis: yoooo laaa..

    pakcik dh penat ni...hehehehe

    ReplyDelete
  3. nak pizza! nak pizza!! watkan.. pandai nyer masakkk.. hebat

    ReplyDelete
  4. pandainye die masak boleh ajar x... hik2

    ReplyDelete
  5. im shin:
    nk pizza???jom kedai~~lalallaa

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    anis:
    meh pas ni bole wat class bersama A.F.A..hehehhe

    ReplyDelete