::Pergi Jauh Part 2::

Sunday, November 07, 2010

Salam semua..

Bertemu lg bersama Ahmad Fauzi Aryaan korang kat umah kawan patik kat SHAH ALAM...

Kembali meneruskan entry TAMAN NEGARA yg patik janjikan ye...kali ni untuk PART 2 la yeee...hehe..ni haaaa sekali lg patik mention kat cni..patik pergi bukan TAMAN NEGARA yg tempat lepak2 santai yee..patik p tempat sampling yg collaboration UiTM-PERHILITAN berlokasi kat KUALA KENIAM, TAMAN NEGARA...patik akan bercerita dengan picture ye..korang enjoy the picture k..


Bermula hari baru untuk sampling kat dlam utan..pgi tu ujan sikit..so kne la pkai la protection ckit..sape yg xde bwk rain coat kne la jd gabbage person..pkai plstik itam wat kumpul smpah..janji tak kne ujan gamaknye...hehe...msing2 dok bwk perkakas nk msok lab cm botoi air, oger (nk korek tanah)..

Ada antara km yg dok pose duduk jap smentara tunggu yg lain siap2 angkut barang2 sume..



Ni pulak aksi ngusik DANIAL & ILANE sbelum start msok utan wat sampling..lawak la depa ni..hehehe..



Kakak kami sume..kak LINDA & kak MAS...depa ni sgt besh!!!!!

Seperti biasa sebelum nk memulakan kerja..kne la wat stretching ckit so dat tak de la yg sakit2 ke hape kan..klu patik harus la kot kne wat sume ni dlu..lme seh tak jogging sgala..urat ni dh bersimpul gamknye ok...hehehe..

Naaaahhh bermula la expedisi kami..tp sebelum nk ke tapak sampling ni haaaaa..jmbatan gantung ala2 usang ni kne lalu ok..even dh usang still kuat ok nk tampung km yg agak2 berat ni..nice je shoot kat cni kan..lalalalala~~

Ni dlm perjalanan ke tapak sampling ni...pose jap la konn sblom wat keja...wehhh mmg release weh dok dlm utan ni..sgt2 nyaman ok udara kat dlm ni..cm nk jd 'orang asli' jap je rs..hehehe..

Korang la lihat la Ahmad Fauzi Aryaan yg dh cm tukang kebun dok wat sampling ok..sampling2 gak..pose2 nk msok blog harus la sedas dua...hehehe...

Antara POWER RANGER yg cover km ms dlm utan..POWER RANGER kate nye kan..so bile cm pyah nk panjat bukit ke hape depa ni la antara orng tukang tarik org2 berat nk naik bukit...hahahahah~~

Time ni mmg sibuk dok wat sampling kutip sample tanah...sample tanah ni akan dibahagi pd beberapa bahagian dan diasingkan kepada beberapa plstik..patik tgk cm best..tp tak confident je nak buat..mati kang rosak sample orang ok..heheheh..so bio kan wanita2 ni je la yg buat..

Time ni bukan malam ok..time ni keadaan utan agak gelap cz kmberada jauh nuuuunnn dlm utan..so pic ni cm gelap2 manja gitu..korang jgn GELAK ok..patik terpose ala-ala 'orang utan' plk..hahaha..mengong jeee...

Haaaa..ni la miss GPS..dia ni ngn GPS yg kat tgn dia tu mmg tak bole lepas..dh cm kembar tak seiras dh gamaknye ok...tp yg lawak nye bacaan GPS ni langsung dia tak dpat..hampagas betoi la miss GPS ni...hehehe..

Ni la ketua deligasi patik serta kerabat..DR.ZAINI!!!! yg sebelah beliau tu MISS PIKA yg sgt2 takut PACAT..ade 1 scene tu patik dibg tau dia bole plak tepok2 gosok pukul DR.ZAINI semata2 bdk2 lain dok usik letak pacat kat tangan dia..menggelupur MISS PIKA ni..lawak la kmu ni...

Haaaa..di perkenalkan..KAK MAS a.k.a SPEAKER of the trip..suara beliau tak perlu pon nk pkai walkie talkie ok..skali beliau jerit nk panggil orang 1 utan belantara dengar suara beliau..patik dgn beliau 1 grup..km GROUP DARAT..beliau la byk ajar km cr nk turun bukit sume..yg patik tak bole lupe ade 1 ms tu km terpaksa berpaut pd 1 akar pokok smbil menggelungsur..then bile nk smapi bawah beliau suruk km twist kan vontot km untuk lebih lancar turunan....*kakak step kmu sgt berguna tp lawak...hahahha~~

Kakak kesayangan km...*tetibe ade tangan misteri kat blakang itu..siapakah yg mempunyai kurang ketinggian ek???hehehhe..

Menda alah ni tak tau la ape nme nye ok..pelik patik tgk..kat pale dia ade cm kipas..bile pegang mmg sejuk ok..geli geleman la sikit rs beliau ni..tetibe rs malu je ngn menda alah ni...hehehe...

Naaahhhh lepas sume kerja siap..kembali smula kat kem km..msing2 time ni dok cek kaki kot2 ade PACAT yg dok terselit kat mne2 part of kaki ke kan..weeehh kaki time ni sungguh kecut ok..mane tak nye dok masok air kuar air..patik & geng darat ok lg sikit kecut nye..bdk2 geng amfibia lg la kecut sgt2..cm asam boi kecut dh rupe kami mereka..hehehehe...

Ni time dh nk balik smula ke KUALA TAHAN dimane km mule2 sampai..time ni km sume dh siap2 mndi buang sgala kotor2 dan yg kecut sume kasi kembang smule..pack tempat kem kami untuk pulang!!!!

Sebelum tunggu bot km smpai..posing la jap...entah la bile bole mai lg..rs nye dh tak dh kot pas ni..ye laaa...sample kwan patik ni cm dh cukup la...melainkan sample beliau tak cukup dan patik dan kerabat insyaallah akan kesana lg..hehehe...perkataan 'insyaallah' yg patik sebutkan menjadi bahan tawa depa ni cz cr patik sebut tu cm dh INSAP tak mo join dh..hampeh la depa ni...heheheh

Pose2 terakhir sebelum meninggalkan tempat ni...

Time untuk pulang..naik bot yg memakan ms 1jam lebay ni...sgt2 best ini bot..


Happy kan km naik bot ni sume kan...hehehe..mmg ye pon..mane tak happy nye..keja dh siap sgala kan..

Dah smapi darat dh..time nk kuarkan sume brang yg dipungut kat utan...

Pose terakhir kat bot yg bwak km...


Teman-teman patik yg join..

Bersiap untuk pulang..sedang menunggu van yg akan tiba jap lg..


Haaaa...cm tu la cite patik kat KUALA KENIAM untuk wat sampling yee...even panat tp best!!! byk pengalaman patik kutip..klu pikir susah mmg patik respek la kat kawan patik ni..sgt2 mencabar la dia pya MASTER ni..siap panjat utan sgala smate nk amek sample..lastly CONGRATE la ye MISS HUDA..kmu and geng kmu sgt2 GIGIH ok!!!!!

Jumpa lg dilaen entry yeee...

Babai..tata titi tutu~~

You Might Also Like

6 komen

  1. kim salam kat kakak2 anda ye. hihi

    ReplyDelete
  2. fuhh gigihla update.bagus2! jgn terbawak balik pacat plak.hahaha

    ReplyDelete
  3. suker benor yer
    part insyaAllah tu yg paling best
    hahaha
    ade rezeki kita kutip pacat bwk balik lab nak

    ReplyDelete
  4. bestnya wat experiment dlm utan..
    huhuhu..
    xda cnderamata dr utan kew??
    hehehe

    ReplyDelete