Bertapa Episod 3...

Monday, December 20, 2010

alam semua..


2006 adalah tahun terakhir patik meninggalkan UiTM ARAU...kat cni la segala suka duka patik sebagai pelajar jurusan DIPLOMA SAINS 2003-2006...kat cni la patik mengenalai erti sahabat..bila berjauhan ni la insan bernama sahabat amat penting..mmg byk kenangan kat cni...

18 DECEMBER 2010 patik berpeluang menjejakkan kaki semula kesini...weeeehhh mmg terharu weh bile kenangan lame akan menjengah kotak fikiran tatkala melangkah kat UiTM ARAU ni..tak terkata laaa patik melihat perubahan UiTM ARAU la ni berbanding 5 tahun dulu..yg penting UiTM ARAU DIHATIKU...



No ong!!! ni la no bilik patik 5 tahun dlu..

Bilik km dulu nye hanya 2 orang..dan la ni menjadi 3 orang..student semakin ramai..so terpksa disumbat menjadi 3..

Haaa..kat cni laaa km selalu sidai baju...still kukuh besi ni berdiri..weh rindu zaman2 dlu weh..

Jeng jeng jeng...tetibe ade perubahan berlaku..ade plak tempat lepaking ni terbina...

Kelihatan dining km still kukuh berdiri..kat cni la mcm2 crite kisah makan km ade..beratur panjang amek mknan, makn smbil skodeng org laen dan mcm2 lg laaa..dlu time kami maknan free..tp la ni dgr crite dewan mkn ni dh jd cafe..so student kne beli untuk makan.. *kesian* teringat ade 1 kisah bile dewan mkn km ni terbakar teruk..alhamdulillah sume kembali pd asal..

Kawan patik bersama bilik beliau yg km same2 ade sejarah sepanjang kat cna...kat area citu la km terkejut sbb makcik dining lalu laa, km p cri katak la nk kne kan mmber..hahhaha..mmg gile fun time dok arau dlu..

See..penuh dgn rule and regulation..setiap bilik akan ade benda ni...zaman km dlu xde menda alah ni sume..myb bdk2 km dlu 'baik' lg..tp la ni bdk2 nye mgkin lg 'baik' dri km dlu..hehehe..

Waahhh...dh ade ampaian la plk..km dlu nk ampai baju kne p blakang blok..la ni bukk je tingkap dh de ampaian..tp zaman km dlu area ampaian ni km slalu kena kn mmber time study..ketuk tingkap, jadi hantu lalu lalang time memalam...tp ade time 2 km msukan kucing kat tingkap ni terkejut berok la mmber km tu...hahahah..kesian~~

Crite toilet plak tak kurang byk weh...kat cni la km sma2 mandi, basuh bju, berak segala...dan kat cni gak la km slalu main baling2 benda..ade 1 kes tu org bru pas gosok gigi km amek berus mamat tu tros km lempar kat bilik mndi kawan kitorang..bile mamat tu kuar je mencari la berus gigi dia...km pe lg diam kn je laaa...hahaha..

Jeng jeng jeng...walaupon toilet ni cm daif tp kat cni la km main lempar2 barang..gerus gigi, sabun, kotak sabun sume km jd kan mainan bile time mandi..selalu nye time mandi ni km suke mandi secara berjemaah...bru la afdal katenye..hehe...

Haaaa..kat cni la patik slalu basuh bju patik..still tak berubah cm dlu..tgk je table tu teringt weh bsuh baju berbaldi-baldi...slalu nye pon km akn basuh berjemaah...hehehe..

Naaahhh..ni la singki yg km slalu jd tempat km berus gigi..kat cni la banyak berus gigi yg orang yg km jadikan mainan untuk baling2...hahaha..

Ni plak kat cni pernah patik dengar kawan patik ckp jumpa lembaga hitam...weh..still seram2 je weh tempat ni...juga still tak berubah...

Ni area mesin basuh..dlu mesin basuh 1 je..tp la ni hambek kau skali 3 mesin basuh...

Kolej Damak ni la byk meninggalkan kesan kt patik dan juga kawan2...

See..dlu kat cni tempat bdk2 basuh motor..tp la ni dh ade tempat gosip...mmg cantek dh la ni kolej patik..

Tangga licin ni dh ade pemegang la weh..tangga ni la menyambung ke MUSHROOM a.k.a ANJUNG SISWA..

Perubahan besar berlaku kat Kolej Damak UiTM ARAU..

Still same..parking motor kat kolej kediaman patik..seronok kat cni..

TQ frens sudi jenjalan kat cni..

Nak gak sorang2 kat cni..

Bersama vios patik...

Bersama pensyarah patik yg mengajar BIOLOGI 5 tahun dlu..

Babai UiTM ARAU...rindu KETAT-KETAT kat kmu...



Naaahhhh begitu la crite nye kenangan patik selama 3 tahun di UiTM ARAU..sekejap je ms berubah..tp RINDU PATIK kat cni tak mungkin hilang selamanye...insyallah impian patik nk menjadi pensyarah kat cni termakbul...AMIN~~

Sekian je untuk kali ni..

Babai~~


You Might Also Like

8 komen

  1. time belaja sume same2 kan? sume nak berjemaah kan. hahah

    ReplyDelete
  2. hm, mesti knl kak afazura n malissa....

    ReplyDelete
  3. wah..rindu hostel mcmtu..

    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/keras-kaku.html

    ReplyDelete
  4. blk air pun amek gambar..huhu..

    ReplyDelete
  5. Dammmmmnnnnnnnnn pojie...
    i miss every moment kat sana...

    ko buat post nie, buat aku nyesal tak ikot korang g sana...arrrrrggghhhh!!! clueless

    Hahhahaa, still ingat semua kenangan tue...gap sejam balik bilik, bekfast, malam malam g library, kutip katak, lepak kat tengah kolej sambil huha, dammmmm..macam2 kisah ada.......

    pojie, ko pakai vios? waaalllllaaaweeeeyyy babe, tak jadi lecturer lagi dah pakai vios, dah jadi t pakai bm ke?

    ReplyDelete
  6. meh keja kat sini gak...nnt cik bebel ada kawan...muahahahahhaha...

    kompem pasni kalau ada iklan jawatan pensyarah muda, patik lah org pertama yg cik bebel kasi tau...

    notaksut : tumpang vios bole???

    ReplyDelete
  7. see.. best kan memori lama.. dulu mest tak suka.,. bila dah kuar.. memori koet semua tuh.. lkallaa

    ReplyDelete