Kelantan Trip 2..

Sunday, December 26, 2010

Salam semua..


Cam patik gtau dri entry lepas patik ke Kelantan adalah untuk membantu mmber patik mengangkut sample disekitar sungai kelantan sebagai kerja master beliau..tp sebelum nk mulakan kerja kita MAKAN dulu..

Yang best nye kat Kelantan ni..breakfast kat cna dh cm makan lunch dh patik tgk..bole dikatakan setiap gerai atau restoren dipenuhi orang...kire nye kalau pagi2 korang tak yah la nk rajin2 msuk dapur masak breakfast..just beli jeee..makanan yg dijual adalah agak murah berbanding masak breakfast sendiri patik rs...lgpon mknanan kat cni sume sedap2 dan murah2..berbaloi2 weehhh....


Antara juadah yg ade..

See...korang tgk mkanan breakfast dh mcm mkn lunch ok!!!!

Ini lah kenderaan yg setia mengakut kami sepanjang wat sampling..

Kami sedai membantu...yg penting KERJASAMA!!!

Patik tergolong dlm geng 'darat'..kerja geng patik hanyalah mengambil sample tanah, bc GPS dan jg mmbca servay meter..

Ini pulak geng 'air'...kerja depa ni kearah berasaskan air je...amek air, amek sediment dan juga apa2 pasal yg basah2 jee...

Nampk tak yg batang paip tu ??? tu kami panggil lemang...saiz yg dipilih adalah lebih kurang sama dengan lemang sebenar...digunakan untuk mengambil sediment disekitar sungai..

Beliau ni tergolong dlm geng 'air'...ni beliau sedang mengambil sediment kat lereng sungai..

Miss Huda bersama mesin pe ntah nme nye..digunakan untuk melihat pH dan segala ape berkaitan air..

Bersiap sedia untuk bergerak ke tempat laen untuk meneruskan kerja sampling..


Sekian saja entry kali ni..menyusul selepas ni..Tempat paling BEST !!!!!

Babai~~


You Might Also Like

12 komen

  1. ohohoho..bagus bagus..jejalan...

    ReplyDelete
  2. alat yg dgn huda tue nama dia hydrolab...gne utk wat in-situ measurement for water quality.anway, mane citer pacat2 nie????x sabaq nak tgk hasil tangkapan di kelantan 0.O

    ReplyDelete
  3. waa.. besh nye , jeles lak! ehhehehe

    ReplyDelete
  4. fatut ler pon..hencik patik gi kelantan ghopanya..

    ReplyDelete
  5. Best gile makan nasi belauk pagi2

    ReplyDelete
  6. Linda Musa :
    haaa...sy lupe la nme menda laah tu..ampuuunnn~~

    ReplyDelete
  7. uwa..dah lame x makan makann tuh..rindu..nak balik2..hahaha

    ReplyDelete
  8. Nur:
    org kelantan ke??sedap nye nsik kerabu~~

    ReplyDelete