Persoalan...

Wednesday, December 15, 2010

Salam semua..



Persoalan demi persoalan menjadi tanda tanya tak kira la patik atau korang semua kat luar sana..

Semalam patik lepak ngn mmber patik..tetibe 1 PERSOALAN kluar dri mulut patik pasal kehidupan lampau...*teringat kisah benar yg pernah dikongsi bersama patik....mcm2 pendapat bole kite lihat bile menda cm ni diutarakan..so la ni patik nk tya la pendapat korang..


KEPADA LELAKI:

korang nk tak terima seorang PEREMPUAN yg pernah TERLANJUR untuk dibuat ISTERI ???

KEPADA PEREMPUAN:

korang nk tak terima seorang LELAKI yg pernah TERLANJUR untuk dibuat SUAMI ???


Patik tau cerita ni akan jd bualan yg hangat...masing2 akan ade pendapat masing2...tp bg pendapat patik la kan..cerita lalu biar la berlalu..masing2 punya cerita silam masing2 kan..so jangan menunding jari kearah 1 pihak saja..mungkin ade kisah yg terjadi nye benda tu semua..tau tak bila kite menunding jari pd 1 pihak..tp perasan tak yg lagi 4 jari akan menunding jari kearah kite...so pikir2kan la sblom nk menunding jari tu yee...

Biar lah kisah lalu mengajar kita erti hidup yg lebih bermakna..jangan lah kite nk mengungkit semua yg telah berlaku..ms tak bole nk undur semua tu..terima lah insan yg ADA SEKARANG dlam keadaa baru...hargai la ms BARU anda sekarang!!!!!


Sekian untuk entry sharing is carring ni...jumpa lg..

Babai~

You Might Also Like

11 komen

  1. Oh begitu ke PATIK.. Saya pon sepertinya boleh dikatakan begitu juga.. moga-moga...

    ReplyDelete
  2. depends pada penerimaan seseorg...

    manusia ni xperfect....

    ReplyDelete
  3. aku setuju dengan engkau pojie. past is past. kalau dia nak berubah, kenapa kita tak nak berubah?

    ReplyDelete
  4. Past is PAST!
    Biarlah bina kehidupan yg lbh baik kan. Takkan la asyik nak unglit kisah lama je. Sampai bila pun hidup tak bahagia kalau mcm tu

    ReplyDelete
  5. pehhh aku suke...bagi aku, kite xde hak nak menghukum kesalahan orang tu, maknenye, kalau pempuan tu dah terlanjur, tgk balik pada care macam mane pempuan tu handle jadah yang die dah buat..die betul2 kesal ke? if mmg dah hobi die suke lanjur2 ni..jauhkan le..tapi kalau x..rasenye die pn ade hak dapat 2nd chance..

    ReplyDelete
  6. watz done is done..

    nobody is perfect..

    kalo itu jodoh, itu la yg terbaek yg Allah tetapkn utk kite..

    people do change...

    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/1st-time-menang.html

    ReplyDelete
  7. yup..same cam ko..akan terima org tu seadanya..yg lepas biar lepas, yg penting ngan kite, bukak buku baru ;)

    ReplyDelete
  8. didiklah dengan baik.InsyaAllah bnyk cara mengecapi bahagia

    ReplyDelete
  9. terlanjur sgn sorang ppuan bleh lg terima..tapi kalau dah terlanjur dgn ramai ppuan..bye2 la! aceceh emo lak hahahaha...bkn pe,kang ade penyakit ke ape ke x pasal2 je kan hehe..

    ReplyDelete
  10. susah tu..no komen je la..huhu

    ReplyDelete