Posts

Showing posts from December 16, 2010

Aku & Pantang...

Salam Khamis semua.. Entry kali ni bukan la patik nk crite ape kan..jz nk share je ilmu baru semenjak, dua menjak , tiga menjak dok bergelumang tolong mak patik menjaga orang dlm berpantang ni..almklom laa patik punya kak ipar sorang je..before ni patik tak pernah ade orang yg berpantang dlm umah patik ni..zaman mak patik pon dh berlalu dh...mak ckp dh dekat 20tahun dh tinggal zaman berpantang ni..hehhee... Weeehhh..mmg tough gak ek menjaga orang berpantang ni..dri segi penjagaan mandian denagn pelbagai jenis daun-daunan, bertungku segala, makan nye...weehhh sangat la tough..mujur la since patik dh tak pergi lab ni bole la tolong2 ckit mak patik kat umah sekadar mmpu ni haa... So sepanjang membantu mak patik tgk kan orang berpantang ni, ade beberapa term yg patik dengar..antara nye: 1. Bertungku.. Ape yg patik tau pasal bertungku ni untuk tuam kawasan tertentu supaya luka2 dlaman bole cepat kecut...atau pon bengkak2 bole cepat kecut.. 2. Berurut Apa yg patik tau amalan urut