Posts

Showing posts from December 26, 2010

Kelantan Trip 3 (Lata Rek)..

Image
Salam semua... Entry Trip Kelantan ni patik smbung semula..kali ni patik crite pasal tempat yg kami wat sampling kat Lata Rek...Wooooo~~ tempat ni sgt best n cantek...realy mmg patik tak penah tgk kawasan cm ni..air dia yg sejukkk gile weh..rs cm nk berendam je..tp bile pikir byk lg location nk kne cover so simpan kn je la impian nk mndi segala..kang abis la van km lencun dek basahan km kang.. Trip kali ni patik rs agak best compare ms p Taman Negara..kali ni trip km jz gerak dri 1 lokasi ke lokasi laen naik van tp penat nye still same...dan best PACAT kat cni kureng berbanding kat Taman Negara!!!!! Lata Rek yg patik mksudkan..air yg best dan lajuuuuu~~ See..best wooo... Bersama Dr. Zaini yg sempoi.. Cek condition air kat cni menggunakan hydrolab.. Patik as usual geng 'darat' mengerjakan tanah yg ade... Masa menjemurkan diri...bru la feeling jemur badan ...ko ade???? Pika a.k.a Pengarah projek... *tq ye invite patik join this trip.. Kerja dh siap..so sm

Muvie Time...

Image
Salam semua.. Since hari pon dh lewat nk mlm ni..so ahad pon dh smapi kehujung hari nmpak nye..plan hari ni patik tak buat pape pon..jz dok umah je..kemas punya kemas bru patik teringat patik bru dpt 2 voucher tiket free dri DR & dri GSC... *TQ GSC and DR. .... Mule la akai ni dok plan mlm ni cm nk p tgk muvie je..tp tak tau nk tgk crite ape..byk crite dh tgk..la ni choice ade dua...1 nk tgk Gulliver's Travels n 1 lg nk tgk crite yg dh agak lme kuar kat pawagam, crite Hantu Kak Limah Balik Umah .. So pas mgrib ni nk terjah je la ALAMANDA nk tgk cite ape pon tak tau.. Ok laaa..nk siap ensem2 ketat-ketat kuar tgk wayang..heheh~~~ Babai~~

Kelantan Trip 2..

Image
Salam semua.. Cam patik gtau dri entry lepas patik ke Kelantan adalah untuk membantu mmber patik mengangkut sample disekitar sungai kelantan sebagai kerja master beliau..tp sebelum nk mulakan kerja kita MAKAN dulu.. Yang best nye kat Kelantan ni..breakfast kat cna dh cm makan lunch dh patik tgk..bole dikatakan setiap gerai atau restoren dipenuhi orang...kire nye kalau pagi2 korang tak yah la nk rajin2 msuk dapur masak breakfast..just beli jeee..makanan yg dijual adalah agak murah berbanding masak breakfast sendiri patik rs...lgpon mknanan kat cni sume sedap2 dan murah2..berbaloi2 weehhh.... Antara juadah yg ade.. See...korang tgk mkanan breakfast dh mcm mkn lunch ok!!!! Ini lah kenderaan yg setia mengakut kami sepanjang wat sampling.. Kami sedai membantu...yg penting KERJASAMA!!! Patik tergolong dlm geng 'darat'..kerja geng patik hanyalah mengambil sample tanah, bc GPS dan jg mmbca servay meter.. Ini pulak geng 'air'...kerja depa ni kearah berasaskan air je

Contest Aku Dan Kacamata

Image
Salam semua.. Pepagi ni saje la jenjalan kat blog mmber2..so terjah punya terjah nmpka plk contest dri mber sorg ni ' Sandiwara Seorang Insan' yg buat contest berasaskan spek itam... Syarat-syaratnya: Menjadi follower seikhlas hati yang mungkin [DONE] Memerlukan gambar anda yang memakai kaca hitam..terpulang edit ataupun original [DONE] Picture ni time patik jd leader untuk boria dinner course patik ms blajar dlu.. Tinggalkan link anda di entri ini apabila sudah join dan letakkan gambar banner di sidebar [DONE] Tag 2 orang rakan anda [Danial Adie] [Yatre Hayati] Simple..korang pon bole join..selamat mencuba.. Babai~~

Kelantan Trip 1..

Image
Salam semua.. Berjuma sekali lg Ahmad Fauzi Aryaan dialam maya ni setelah lme menghilang...ade ke tak entah yg rindu kan patik ni.. Akceli entry kali ni patik nk crite sikit pasal trip patik ke Negeri Cik Siti Wan Kembang a.k.a Kelantan..trip kali ni sbnarnye nk tolong kawan patik untuk mengutip sample disekitar sungai kelantan.. Perjalanan yg memakan masa selama dekat 8jam lebih membuatkan TIDUR adalah terapi yg paling BEST!!!!hehehe... Pemandangan sepanjang perjalanan ke kelantan..hutan dan hutan dan hutan... Cantik sgt ciptaan-NYA.. Berhenti sebentr untuk charge TENAGA... Dinner kami kat kelantan...De' Harmony berdekatan trafik light Restoran Horizon.. Char Koew Teaw...bg patik ianye agak manis...biasalah tekak orang kelantan yg lebih kearah manis.. First time mkn ROTI CANAI COTEK..kalau kat cni km panggil roti tampal..roti kosong dilekat kan dengan telur mata...juga kuah nye agak manis... Naaahhh cmtu la serba sikit crita untuk Kelantan Trip 1 buat ms ni..p