Kau RATU HATIKU..

Monday, January 10, 2011

Salam semua...



Anugerah Khas dri SUDIRMAN ni patik turutkan untuk bercerita tentang INSAN yg patik sanjungi dan patik sayangi bergelar IBU...


Entry kali ni patik nk crite sikit pasal pengorbanan seorang IBU...klu nk crite pengorbanan mmg la sangat2 besar..tp kisah ni mmg terkesan dlm hati patik...begini crita nye..




Ahmad Fauzi Aryaan, (10/1/2011)

Dear diary....

Tahun 2002 adalah detik ms patik mengambil SPM..dan pada time ni abah patik dimasukan kehospital HUKM sbb abah kene serangan STROK..patik tak tau nk ckp cm ne la bila beliau dh kne STROK sbb sbgai ketua keluarga beliau laa tmpat km bergantung dan yg buat semua..dtp semua tu dh tiada bila abah dh kne strok...abah dh tak sekuat dlu..dan time tu mak patik la yg take over segala urusan keluarga...

Dulu Mak meniaga makan2 kat tempat abah keja..so lepas abah sakit..km sekeluarga menangung hidup dengan gaji bulanan abah yg kire ckup la km adik beradik..time tu abg sulung dan angah patik pon tak abis blaja kat sbuah kolej swasta..so pham2 la blanja klu dh msok kolej swasta...agak kasar sikit belanja nye...tp mak terpaksa turutkan..

Berbalik kisah mak yg menjaga abah, abah sgt2 down bile dh kne STROK...self esteem beliau sgt2 down..bukan ape..dulu beliau normal tp la ni pergerakan beliau agak terbatas...jd abah malu untuk keluar umah berjmpa jiran2 dan kawan2...mak la jd tulang blkang abah bila abah dh down..mak bg nasihat untuk naik kan confident abah untuk teruskan hidup..alhamdulillah nasihat mak berhasil..abah dh mula keluar rumah berjmpa kwn2, jiran2...

Sepanjang abah sakit..mak laa yg menguruskan abah baik dri segi makan pakai abah. termasuk km adk beradik.abah tak mmpu nk buat sndiri..jd mak la yg sedia kan semua nye...

Alhamdulillah la ni 2011, dh 9 tahun abah kne strok...even abah dh sihat dan bole buat kerja sndiri tp kekurangan abah still ada...kire untuk urus kan diri dan buat kerja rumah sikit2 abah dh mampu..confident abah pon makin tinggi..abah dh selesa dengan diri nye...semua berkat mak yg tak jemu nasihatkan abah...

9 tahun yg berlalu ni byk mengubah km adik beradik...abg sulung dh pon kahwin dan ade ank sorang..angah pon dh keja best kat sbuah bank...patik alhamdulillah sdang dlam proses nk abiskan master patik..adik perempuan patik pon dh mula bekerja...adk bongsu pon amek kursus kemahiran kat IKBN..semua ni berkat dorongan mak dan abah...dan bg patik mak la yg byk mencorak km adik beradik...SAYANG MAK KETAT-KETAT...

Azam patik lepas abis blajar ni...patik mmg impikan untuk menjadi seorang pensyarah insyallah..nk bahgiakan mak abah patik..apa yg kurang dlm keluarga patik harap dpt la ptik penuhi bila impian patik ni tercapai..harap impian patik ni termakbul...AMIN...

Pasal jodoh patik serahkan kat DIA untuk tentukan utk patik..yg patik tau patik SAYANG MAK ABAH patik...mereka lah PERMATA patik dunia akhirat..

Sekian....

Yang ikhlas,

Ahmad Fauzi Aryaan




Korang pon bole nk join contest ni..just CLICK kat blog SUDIRMAN...simple jz ceritakan ape peristiwa yg meninggakan kesan dlm hidup bersama IBU kalian..


Sekian entry kali ni...


p/s: Hargai lah orang kedua-dua org tua anda selagi beliau msih ada...

You Might Also Like

21 komen

  1. wahh.. terharu zacky bce kisah "patik" ... :)

    alhamdulillah.. sume yerr baik2 belaka je kn..

    hargai la ibubpa kita .. yeah !

    ReplyDelete
  2. kesusahan tue la mengajar kita erti kehidupan....semoga impian kamu tercapai.....amin

    ReplyDelete
  3. sedih nya... Patik bertuah asekan.. ;)

    ReplyDelete
  4. terharu..semoga tercapai impian, Fauzi

    ReplyDelete
  5. Mak saya baru call dua hari lepas.

    Maybe dia rindu kot.

    Dari anak yang malas nak call.Hahahaha.

    P/s Owh Hi :)

    ReplyDelete
  6. terharunya dgr citer hencik patik.
    suka dgn impian hencik patik..tlg mak bapa bila berjaya nanti.
    carilah isteri yg syg mak bapa hencik patik juga..=) sob sob T_T

    ReplyDelete
  7. emm..tounching aku..pasti ko nangis ni kan time buat semua ni..apa pun...sabar ye...dah baca n da masukkan link blog ni ke list join contest dalam bloy man..tq

    ReplyDelete
  8. sob2.. touching.. wish u all da best ya..

    ReplyDelete
  9. Waaa. Terharu. Gud luck encik fauzi. :D

    ReplyDelete
  10. hargai mak ayah kita sebaik-baiknya kan..?

    :)

    ReplyDelete
  11. luahan yg bermakna...

    goodluck for ur future oke..best regards to ur family!

    ReplyDelete