Bila Kempunan Dah Tertunai...

Tuesday, February 08, 2011

Salam semua....


Dok wat pe tu time gini???? patik besa laaa..bru je smpai umah ni haaa...jap lg konn nk p pasar mlm...nk cri ayam gorg UNCLE BOB !!!

Korang penah dengar AKOK tak???bukan AKAK ye tuan2 dan puan2...ni AKOK ok..alaaaaa kueh yg sgt fofular dikalangan org kelatan...klu org kelantan tak tau mmg korg tak yah dok kelantan la yeeee....at malu org kelantan jeee weeehhhh!!! miahahhahha...


Ni name nye kueh AKOK yeee...resepi tradisi keluarga mmber patik...


Akceli after blk cuti tahun baru cina hari tu mmber patik ade bawak kan kuih akok ni haaa...MADE IN KELANTAN ok!!!! sblom ni mmg beliau ni dh penah jamu km geng2 lab dgn kueh akok resepi keluarga beliau ni...selalu nye kueh akok yg patik pernah makan ni agak sangat manis dan payah untuk tekak patik ni nk telan.. *alergi manis2 ni... tp yg beliau ni bawak mmg sedap...manis dia sekadar cukup...

Even mak n adk2 patik pon kurang gemar dengan akok ni...tp korang nk tgk tak bile akok yg dibawa oleh mmber patik ni???? patik agak depa ni tak la suke menda2 mkn cm ni...TAPI.....

Presenting to you !!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Td ade..la ni dh tak de...magik kannnnn~~


See !!!! tinggal plastik je lepas patik buka & jamu family patik...gile kau tak smpai 10min pon dh LANGSAI ok!!!! depa pon ckp akok ni mmg just nice je rs nye...tak semanis yg pernah km rasa dulu...

Neway TQ kat WAN DANIAL yg sudi memenuhi 'kempunan' patik ni..heheheh.... *patik teringin nk tgk family beliau buat depan mata patik..sok2 bole laaaa patik review kat korang cr mmbuat akok yg SUPERB yeee...

Ok laaaa...patik nk gerak p pasar mlam ni..nk memenuhi nafsu makan ku !!!! hehehehe...

Jumpa lg yeeee..

Babai...

p/s: weeehhh bdk2 INTEC..patik dpt 5 ketol ok!!!! siap tapau lg...ko ade????? tak de kaaannn...miahahaha...



You Might Also Like

28 komen

  1. uh..uh..uh!!!! akok!!!! sedap!!! mkn lak ngan kopi 'o' terangkat!!!!!

    ReplyDelete
  2. ni ade yg jenis akok berlauk jugak kan pojie? yg ade daging2+sayur atas dia?

    ReplyDelete
  3. AFA, sy suka akok asli kelate;) selalu beli kalau balik kelate. yummy!

    ReplyDelete
  4. owh saya tidak kenal kueh akok itu..
    sangatlah jakun kan? he he..
    hencik patik carik resepi pat..then kgsi2 arr sama kite..

    ReplyDelete
  5. Mak ai sedapnye....

    Tulah kebanyakan kueh mueh tradisional orang dulu2 memang sedap2 kan?

    Fauzi, kalu sedap kueh tu kene belajar buat tau, nanti tak yah nak tunggu member balik kelate baru dapat makan.hehehe....

    ReplyDelete
  6. hye AFA! kite yg dah 3 tahun duk klate ni pon still xleh trime kemanisan akok tu..hahha manih leting!

    ReplyDelete
  7. Erina Asmawani:
    2 bukn kuih cara berlauk ke????hehehe

    ReplyDelete
  8. FIFIEY LYCHEE MARATION :
    2 laaaa..tp slalu manis..tp yg ni just nice jee...

    ReplyDelete
  9. zOeY zAu YaH :
    sian nye zoyah...x sangka patik ok...sila google image yeee..hhehe...

    ReplyDelete
  10. zizidiazora :
    blajar??hadoiyai...x reti laaa..

    ReplyDelete
  11. pojie!! mak oii

    lama kawe dok make akok!!!

    hahahahaha

    gilalah dah lama tak makan akok.sedappp rasa manis2 telur itik tu..perghhhh

    ReplyDelete
  12. eleh...takat dpt lima ketul..xheran...sbb kami dapat akok dengan kasih sayang skali...ko dapat ke?

    ReplyDelete
  13. memang nampak sedap.. rasa nak carik jugaklah.. kot2 ada kuih ni kat balik pulau..

    ReplyDelete
  14. FaizalSulaiman:
    sedap wooo...x manis sgt pon!!!!

    ReplyDelete
  15. Linda Musa :
    yeeee...2 org akui yg part KASIH SAYG je org x dpt...hehhee

    ReplyDelete
  16. iKhRam:
    ade ke kat penang???hehhee..klu ade dh cm kureng pure kot...

    ReplyDelete
  17. akok tu salah satu kueh fevret my hubby tuh, kalau jumpa kat pasar mlm konpem beli. mama tak suka sgt, gitu gitu jer... tp kalau dah ada dpn mata tu melantak jugak hahaha

    ReplyDelete
  18. suka aku kt akok...buln ramadhan..haish kngan

    ReplyDelete
  19. kuih akok kat padang jawa


    antara yg terbaik kot

    ReplyDelete
  20. sedapnya kuih akok ni.. tapi best yg kat klate je.. kat area lain dah tak pure rasanya...

    ReplyDelete