Cameron Highland Tour!!!! episod 1..

Monday, February 28, 2011

Salam semua..

Bertemu sekali lagi bersama Ahmad Fauzi Aryaan korang untuk entry kali ni...so korang cm ne hari ni???? sonok menempuh hari isnin nan bahgia ni??hahaha...patik hari ni 'bercuti' buat sendiri...hahaha...penat bru blk semalm kan....

So entry kali ni patik bukak dengan cerita Cameron Highland Trip...sebagai mukadimah nye *cewwwaahhh* trip kali ni adalh bertujuan untuk mengambil sample tanah disepanjang bukit tanaman teh 'Cameron Vally' utk dibuat kajian...so sepanjang 3 hari 2 mlm patik dan geng dh bertapa kat cna...

TQ UiTM yg sponser transport dan driver yg BEST !!! mne tak nye best..km dpt pakej ok...dpt driver yg drive km ke sana dan driver yg pandai masak..so driver km laaa yg tolong masak utk km sepanjang km sampling...mau tak seronok nye km...dh penat2 sampling, ade org tolong msak kan...TQ yeee Encik Din

Naahhh penuh hilux km dok pudat barang2 yg berkaitan termasuk lah beg barang harian km sndiri..

Yeszaa... time untuk berlepas...akceli trip kali ni mmg mencatat rekod..sbb ape??? sbb nye supervisor yg guide km tak dpt ikot ms 1st day sampling..beliau ade hal...so nk tak nak km terpaksa bergerak sndiri..kerja harus diteruskan...tak gitu geng??? miahaha... *driver yg patik maksudkan (berbaju oren)

Homaigod..perjalanan kesana melalui exit tapah adalah sangat PITAM ALA2 KEJUNG jap..sbb ape???? smpaikan 1 picture pon patik tak mmpu nk amek sbb jalan nye sgt mcm ular kne palu...mmg agak memualkan dan mcm nk muntah..so jalan selamat adalah TIDUR sepanjang jalan naik menaiki bukit..hahaha...

Picture ni adalh time nk dekat dengan Tanah Rata..hamboiiiii korng tgk laaa..jem nak pengsan ok...slow jeeee jalan nye...

Yeszaa...wlcome to Tanah Rata..kat cni laaa km akan bertapa selama 3 hari 2 malam...work station km adalah dikawasan sini..so better cri umah menginap pon area2 cni...so dat senang nk p dan blk..

Jeng jeng jeng...umah yg paling bawah sekali dan sblah motor tu laa apartmen km..harga nya RM250/nite ...umah agak besr.. rumah yg cukup sifat dengan astro, full furnish, pinggan mangkuk siap, dapur masak..kire snanag laa nk mai if nk kselesaan...yg penting rumah ni khas unutk org islam saja...*apa yg patik tau je laa...

So bile dh smpai dri jauh2 ni..benda pertama km buat adalah MASAK...perut pon dh lapar...memandangkan hari jumaat dan km ni musafir so km sempat laa masak dlu sementara menungggu jemah pulang dri masjid sebagai tanda menghormati...


Naaahhh mc tu laaa episod 1 entry kali ni..pas ni entry sepanjang km di LADANG TEH...km pon akceli tak sangka BERJAYA menakluki setiap ladang yg ade..nk tau crite nye????nantikan episod 2 selaps ini...

Sekian entry kali ni...jumpa lg yeee...

Babai...


You Might Also Like

7 komen

  1. salam

    wah wahh bestnya patik..
    mesti bestkan.. asik bejalan aje..
    nak gak lah haha..


    * tengah tension sbb blog ni
    nak jadi mcm yg lama. dia dah
    cakap xleh follow org lain dah.
    mcmane nak buat nie :(

    ReplyDelete
  2. apezs shah:
    alaa..patik pon org ajak kan...so ikot jee..

    pulak dh..dia buat hal...patik pon x tau nk wat lgu mne ni...hehehe

    ReplyDelete
  3. jalan after exit Tapah memang sangat membengkang membengkok. haiyo, pening gile dulu mase pergi.

    ReplyDelete
  4. bestnyer...asyik g jenjalan ambik sample tanah jer....

    meh ambik sample tanah kat umah aku pulak....hehehehehe

    ReplyDelete
  5. wah bestnya..
    smga berjaya AFA..
    hehe..
    nway jgn lupe kim slm kat org sna..
    haha

    ReplyDelete
  6. RM250/night... murah2... nak try lah nanti...

    ReplyDelete