Cameron Highland Tour!!!! episod 2..

Monday, February 28, 2011

Salam semua..

Jeng jeng jeng..patik mai ngn entry episod 2 trip Cameron Highland..ok laaa...hari ni patik bercerita dengan picture je laaa ek...

Picture bermula dengan jeng jeng jeng...


Tanah Perkuburan Kristian Cameron Highland

Wahhhh tetibe bukak entry signboard tanah perkuburan ni...awat??? akceli untuk ke work station ni km perlu melalui kawasan tanah perkuburan kristian ni haaa...hambek kau!!!! mau tak terkejut patik time ni..cm rs 'wowww mne ceruk work station laaa depa ni cari smpai kkne lalu kubur segala..' ...tp redha jee..hehehe

Justify FullHambek kau...jalan yg sunyi dan kecik...hanya sbuah je jenderaan bole lalu at one time..patik tak bole nk imagine laaa if ade kenderaan bertentangan lalu..sbb ape ye??? sbb tepi dh bukit dan sbelah lg adalah gaung yg sgt2 dalam...so korang cb laa bayangkan...

Naahhh smpai dh work station ni...nmpk tak yg patik bulatkan warna merah tu...haaa kat situ laa work staion km...hamboiii sgt2 jauh weeh dan cm tak percaya bole ke smpai tempat bukit yg MAHA JAUH nuuunn dihujung dan diatas bukit yg tinggi tu????

Justify FullTp sebelum nk kesana kne laa melalui perkampungan orang asli ni...nk dijadikan cerita ms km melalui antara rumah2 ni..ade 2 ekor anjing yg AMAT GARANG dok menyalak utk tidak membenarkan km melintasi kawasan mereka...ya ampuuunnn time ni tuhan je tau betapa kecut nye ok..anjing tu cm nk menerkam km 1 kumpulan..pulak tu hanya km ber7 jee ade...mujur laa tuan empunya cpt memanggil smula anjing beliau tu..klu tak mau nye hanjeng tu sergah km...hehehe..

Kat SHAH ALAM ni plk..anjing kat sini sangat ramah..tp kat cna hamboiiii 'memang ramah tamah' ok...tak mampu patik nk layan...


Ok bersedia laa km dengan segala peralatan yg ade...dengan menda alah ni laaa km bersama2 wat kerja untuk ambil sample tanah...alatan yg penting, auger, scrapper & batang paip besar...

Maka bermula laaa pendakian yg amat gigih...

Yeszaa...kawasan tanah yg patik bulatkan itu laa akan km redah...



Sambil wat kerja..km ternampak plk bakut yg depa gna untuk petik pucuk teh...so km pon mengambil ksempatan laa nk merasa pengalaman beraksi dengan bakul ni haaa...bukan senang nk rs pengalaman cm ni...kat SHAH ALAM pon tak de ok...so MARI BERAKSI !!!! hehehe...

Bukit semakin hampir dengan km...mmg gile laaa jauh weehh..klu korang tgk ngn mata kasar kompom cm tak caye bole smpai cna..tp YAKIN laaa..km dh berjaya smpai kesana....

Lihat laa dunia...km berada di puncak sana...so korang ade brani????

So each bukit, km akan ambil sample top, center dan bottom...so korang imagine ade 6 bukit yg berbeza..yg mane jarak nye mmg SUPERB laaa jauh weehhh...

TQ pendduk Perkampungan Orang Asli Kampung Sg. Ubi yg dh bantu km menghalau hanjeng yg agak ganas ni...merasa gak laaa patik dlm kelompok kehidupan orang asli even sekejap...

Yeszaa...7 of us dlm trip kali ni..

Atas: afikah, ayu dan yasmin (pengarah projek)
Bawah: patik, apis, umi dan ilane


Haaaa..cm tu laaa aktiviti km sepanjang 3 hari 2 malam di Cameron Highland...mmg sonok kat cna..still rs fresh lg kat cna..lg2 bila dikelilingi pokok2 saja...rs mmg fresh gile..

Sekian laaa entry kali ni..jumpa lg dilaen entry yee..

Babai..


You Might Also Like

10 komen

  1. wow..
    sungguh best !
    SCC penah naik ladang tu,tp depan2 je..sbb xsempat..huhu

    ReplyDelete
  2. mcm pernah pegi la umah atas atas bukit tuh

    ReplyDelete
  3. best nya.. aku suka kalau prog2 cmnie..

    redah2 cari sample! weehhooo

    ReplyDelete
  4. salam

    masa kita g sana hari tu, jam teruk

    ReplyDelete
  5. salam

    wwoooo gilerh laa PATIK. Jauh tu xmampo apezs sbb penat lor haha.. :p

    ReplyDelete
  6. tak pernah sampai sini lagi

    huhuhu

    best sejuk2 konpem STim

    haaha

    ReplyDelete
  7. Best! rasa nak gi Cameron Highland je. :(

    ReplyDelete