Here WE come TAMAN NEGARA....episod 1

Monday, February 21, 2011

Salam semua...

Entry Taman Negara akan patik mula kan sekarang...maybe akan ade 3,4 episod entry untuk edisi TAMAN NEGARA ni...

Enrty kali ni myb akan banyak gambar berbanding ayat bunga2 yee..patik rs myb rmai lg suke tgk gambar dri dok bc repekan yg patik tulis kan...hehehe....

Ok laaa...trip kali ni as usual patik ke Taman Negara atas urusan membantu 2 orang student degree untuk mengambil sample tanah dan kulat *agaknye* untuk tujuan final year projek depa ber2...so km sma2 bertolak kesana menaiki kenderaan yg disewa khas...


Sebelum ke Taman Negara..km singgah ke UiTM jengka untuk mengambil phone satelite...

Patik hanya sempat bergambar kat luar UiTM jengka je..akceli ni la 1st time patik smpai kat cni... *patik tau ade 'orang' yg gelakkan patik sbb dok dekat pajar jeee...

HUDA dan MUSH pon hanya kat pintu pagar jee... *jgn gelak yeee 'orang' tu...

Kenderaan km ke sana...

Km tiba kat jeti lebih awal berbanding 1 lg van..so km terpaksa menunggu dengan sabar lebih kurang 1 jam lebay...

Sambil menunggu sambil posing...yiiiihaaa...

Jeti Taman Negara yg cantik...

HUDA diapit 2 student degree nye...

Patik pon besama mereka jgak...

Lepas penat meunggu kat tepi jati..now time menunggu kat dlm boat...boat ini adalah hak milik UiTM pahang...so km pinjam kan jap...

Yeszzaaaa..time unutk berlepas...seronok !!!!


Mmg sangat tenang je sungai ni...dikiri kanan penuh hutan tebal yg menghijau... FYI ms kat dlm ni km mmg jauh dri sebarang perhubungan dengan dunia luar...no phone, no coverage...

Naaahhh..perjalanan memakan ms lebih kurang 2 jam akhir nya tamat..km dh smpai...

Welcome to Kuala Keniam Taman Negara Pahang..disini laa Stesen Penyelidiakan yg menghubungkan pihak UiTM dan Perhilitan dimana disini tempat km sama2 berada selama 3 hari 2 malam...


Naaaahhh..cm tu laaa episod 1 Taman Negara yg patik bawakan untuk reader patik...pas ni akan menyusul episod sepanjang aktiviti sampling km dlm hutan yee...

Jumpa di episod akan datang..

Babai...

You Might Also Like

8 komen

  1. hamboi...
    berkepit dgn gadis2 nmpk..hehe

    ReplyDelete
  2. at least amik gambar di sebelah pagar baru menunjukkan patik dan kekawan dah jejak uitm jengka.namun di luar pagar boleh dikira ke?

    ReplyDelete
  3. Amboi mengiringi gadis2 rupanyer...dah x gatal lg ker?

    ReplyDelete
  4. cik bebel pernah pi sana....beshhhhhh...

    tapi cik bebel sebenarnya takut air...so, sepanjang naik bot, cik bebel tutup mata jer...ahahahah

    ReplyDelete
  5. bestnya wat research dlm utan..
    hehe

    ReplyDelete
  6. nostalgia betul baca entri nie...dah 10 tahun tak jejak kaki ke sana....tunggu photographer tegar besar sikit....harus terjah g sana...

    ReplyDelete