Patik???? Tak Mampu Laaaa...

Thursday, February 10, 2011

Salam semua...


Fuuuuhhh dpt gak berblogging selepas berhempas pulas dok siapkan progress report yg akan dibentangkan esok ni patik pon dok dok2 saje je laaa..tetibe patik dok teringat ade 1 kisah yg berkaitan gadjet ni..klu sebut je gadjet ni sure la korang pon ade yg suke...laptop, netbook, handfon, mp3 mp4,5,6,7 la ape sume tuuu...

Patik ni jenis yg tak la gile gadjet sgt...ade setengah tu pantang tengok gadjet keluaran baru..hambooooooiii dok beriya laaa nk menda alah tu kannn...patik??? hmm cukup laaa sekadar ade..ade laptop 1 untuk kerja2 yg heavy dan 1 netbook untuk kerja blogging patik *untuk kelihatan somel, cute, santai dan simple...hehehe... no need OVER the river la kaaannnn~~



1 netbook (baru yeee teman2..hehehe) dan 1 laptop *yg banyak berjasa..

Kalau bab handfon ni pon 1...patik ni bukan jenis yg suke2 nk tukar..klu dh terok smpai msg pon tak bole nk baca atau smpai suara org tu dh tukar jd suara tenuk ke..bru la patik ganti lain.. *gile kentang KEDEKUT...TIPU~ tak pon klu la ade insan yg sudi memberikan handfon kat patik...bru la patik ade handfon bru...miahahaha...


Handfon HTC wildfire yg diberi IKHLAS..TQ yee *jgn pas ni ko mintak bayaran dh la k..

Camera NIKON D60 *byk sejarah bersama beliau ni..


Camera plak..patik ade camera yg HEBAT ni 1 jeee..walaupon pon umur beliau ni pon dh lme...sayang nk jual ok..byk sejarah bersama beliau...dulu nk dpt maaaakkkk aaaiiii punya laaaa susah..mklom laaa org susah kann...kne ikat perut...puasa isnin kamis segala.. *tipu kire mmg gile2 laaa kumpul duit demi nk dpt 1 ni..tp alhamdulillah dpt gak..patik bukan laaa nk jd fotografi HEBAT..just sekdar untuk capture picture bermakna yg bole dianggap kenangan buat patik dan teman2 patik jeee...cukup laaa...

Patik ni jenis senang...tak de laaaa nk brg2 HEBAT... sekadar MAMPU...korang mampu bole laaa bli mahal2...tak kuasa laaa patik nk ikot2 trend.. atau tak de laaa nk BERLAWAN siapa lebih KAYA....MAMPU untuk memiliki barangan HEBAT!!!! patik tak mampu...

Kalau handfon tu nk cri HEBAT2..last2 tak reti nk godak funtion dia...sekadar amek call & tulis SMS..*baik pkai handfon COKIA 3310 jeee...laptop/netbook tuuu klu bole nk sampai 10..nak buat hape laaaa ek..*pikir jap..kot2 nk bukk cyber cafe ke hape??? cukup la sekadar 1 atau 2 untuk membuat kerja2 berkaitan... kalau patik laaa..ade duit byk cm tu baik p HAJI ke UMRAH ke...berbaloi gak... *jd ustaz jap..

Haaa...cm tu laaa org kite kannn bile mate dh digelapkan dengan KEMEWAHAN...tak bole nk tgk org lain ade atau sumting yg baru jeee...kompom nk gak kan...bersederhana lebih baik...sume org suke!!!!! tak gitu??????

Ok laaa...patik pon nk siapkan report..nk touchup kasi lebih ENSEM dan MENAWAN...

Jumpa lg...


You Might Also Like

31 komen

  1. meriah ye..laptop 2, pakai htc..hahaha, org bgi lak tu..hbt2

    ReplyDelete
  2. wahhh, banyak nye gadget..ok la laptop dah ade, netbook plak, htc wildfire tuh!!!! pastu ada dslr nikon d60..

    dah lengkap dah hidup tuh..hahaha

    gudluck for progress report!!
    ^^

    ReplyDelete
  3. Betul cakap Fauzi tuh tak perlu nak ikut orang dan semua beli ikut kemampuan kita sendiri.

    Bersederhanalah dalam segala sesuatu. Itu adalah lebih baik.

    ReplyDelete
  4. zizidiazora :
    tu laaa yg patik cb nk smpaikan...bukan psal gadjet sume tuuu...

    ReplyDelete
  5. Comelnya,lappie&notebook tu.Suke3 :)

    ReplyDelete
  6. wah..da lapptop 2 ..nikon lagik..dah kire bagusla tuh..huhu..da terlebih mampu jugak tuh

    ReplyDelete
  7. Nur:
    alhamdulillah...tp ade org tu lg OVER mampu ok!!!

    ReplyDelete
  8. kali ni btl2 dah jth hati kt hencik patik..wahhh! ayat nk kene blg kasut!
    isk2..sgtlah sokong.tang yg pi mekah tu kan...ehem2...iskk...buat jth hati nih! pendapat kita sama nih..! hahah PANG!

    ReplyDelete
  9. wah2... HTC tuh..

    org kasik plak..

    rezekiiii~!!

    ReplyDelete
  10. on9 nak sekali 2 lap top

    haha

    impikan d90 lorh

    agagag

    ReplyDelete
  11. mr.syazwan:
    tu nk menunjukn yg kte ckp betoi...hehehe

    ReplyDelete
  12. brsyukur atas rzeki tuhan bri..
    huhu..
    gneknlah kearah kbaikan

    ReplyDelete
  13. wahh patik!
    cantik n comel gadget kamo!

    anyway nice entry..tersenyum2 me baca..hahaha

    ReplyDelete
  14. hahha ustaz AFA eh?
    sederhana lebih baik..:p

    ReplyDelete
  15. yuhuuuuu... kembali terjah blog dia

    yeeayyyyyyyyyyy

    ReplyDelete
  16. banyaknyaa barang AFA! penuh meja.. haha. semuanya kegunaan yang diperlukan buat pelajar masa kini:)

    ReplyDelete