STOP being TERHEGEH-HEGEH....

Sunday, February 06, 2011

Salam semua....



Bila kau kau pergi jauh ingat lah aku...Bila kau rindu aku sebut nama ku...

" Begitu la rasanya bila perasaan MENGHARAP terbuku dlm hati dan sanubari...kadang kala apa yg kita rs ni bukannya dirasai oleh pihak dia...kita kat cni bagai nk gile terusan mengharap tp bila nye kan terbalas semua ni...

Orang kata seronok bila kira merindui dan dirindui...tp benarkah semua ni SERONOK???apa yg kita harapkan tak semua nye berakhir dengan keSERONOKkan...

Bila lihat orang lain 1 per 1 ade yg bertunang dan ade yg dh mula naik pelamin..mula la hati ni memikirkan bila la masanya kan tiba..."

Sedih dan kasihan melihat penderitaan seorang rakan yg bole patik gelarkan beliau teman pinjam bahu bile beliau menceritakan kisah sedih belaiu pd patik..tujuan patik meluahkan disini bukan la untuk memburukkan beliau..tp patik rs patik paham rs beliau...

Beliau setia menanti dan terus menanti bila dirinya akan 'diikat'oleh kekasih hati...tp kekasih nya still dengan perasaan EGO utuk bertetus terang...bg patik STOP being TERHEGEH-HEGEH ni lebih baik..sbb nye????sbb nanti akan ade hati akan terluka bila semua ni berterusan...

Bagi patik better STOP lebih awal supaya msing2 bole bwa diri jauh dri dunia kesengsaraan ni...patik penah merasai menda 1 ms dulu..tu yg patik rs kan bila menda ni jd pada beliau better STOP dri meneruskan...

Pada yg pernah merasai nya..SABAR la yeee kerana smua ni ad hikmah nya...terima dengan HATI REDHA yeee...

Jangan terus mengharap benda yg belum tentu hak kita...

Sekian entry luahan ahti dan persaan ni..

Babai...

You Might Also Like

13 komen

  1. kawan pon ada yang start bertunang n kahwin cuti ari tuh..umur baru 20..aku yg lmbt fikir pasal kahwin atau diorang yng terlalu awal untuk dirikan bhtera rumahtangga..bingung tak berkata..

    ReplyDelete
  2. Rozuan Ismail:
    betoi..la ni bdk2 dh cept nk kawin...bg patik terlalu muda untuk mengharungi sume ni...tp bergantung pd msing2...

    ReplyDelete
  3. hurm

    macam ni jelah..mengharap pada yang sudi, mencintai pada yang menyayangi kita..takpun amiklah patik sebagai pasangan hidup..ok??

    ReplyDelete
  4. IMANSHAH;
    x bole laaa..patik single but not available laaa...

    ReplyDelete
  5. betol jugak tu..kalau dah cam gitu, rasanya lebih baik cari yg lain tak sakit jiwa..mengharap pada yg tak pasti macam menunggu buah yg tak jatuh..

    ReplyDelete
  6. sabar jela...
    tunggu dengan penuh keyakinan..
    apa yg diberi adalah kurniaanNya..
    banyakkan berdoa...
    Insyaallah..akan dimakbulkan...
    senyum selalu..agar lebih tenang menempuh dugaan...
    :)

    ReplyDelete
  7. InsyaAllah...tuhan dah merancang dah tuk ko, cuma tunggu saat tu muncul je. Aku lagilaaa...calon pun tarakkkk

    ReplyDelete
  8. merindu pada yang ada, bercinta pada yang sudi..

    kadang2 letih duk menunggu benda yang tak pasti ni.penat..

    dan cara terbaik nak lupakan kena jadik 'hati kering' yelah dari terus merana..

    ReplyDelete
  9. Stuju. xpyh berharap pada benda y belum pasti. :)

    ReplyDelete
  10. Stuju. xpyh berharap pada benda y belum pasti. :)

    ReplyDelete