Cerita lepas ES PI EM (SPM)....

Thursday, March 24, 2011

Salam semua...


Sihat hari ni??? klau tak sihat bawak2 laa diri p klinik yeee...patik sihat je...ni pon makan siap bertambah2 lg ok!!!!

Akceli hari ni patik nk crite laaa psal SPM patik yg dh berlalu lebih kurang 9 tahun yg lalu...sebelum tu patik nak wish kat adk2 yg dh amek result SPM 2010 semalam ..TAHNIAH pd yg berjaya dan yg tak berjaya, jgn putus asa...banyak peluang diluar sana tu yg msih menunggu!!! insyaallah...

Bercerita pasal SPM ni akceli patik nk bercerita yg REZEKI kita semua ditentukan-NYA..kita as manusia & juga hamba-NYA ni kne redha menerima segalanya...

Ok berbalik pd cerita SPM ni...patik akceli ni bukan laa tergolong antara student yg pandai di zaman persekolahan...akan tetapi apa yg patik nk STRESS kan kat sini adalah sbb REZEKI yg dikurniakan..selepas SPM2002 dengan keputusan yg biasa2 je bg patik (serius mmg biasa2 jee..) patik dpt menyambung pengajian keperingkat DIPLOMA dekat UiTM Perlis...alhamdullilah patik dh mendapat segulung diploma pd tahun 2006..

Kemudian patik menyambung diperingkat IJAZAH patik dlm bidang sains kimia kat UiTM SHAH ALAM pd tahun 2006 dan alhamdulillah pd tahun 2009 patik telah menggenggam 1 lg sijil iaitu ijazah patik pd tahun 2009...

Alhamdulillah REZEKI patik tidak terhenti begitu sahaja..patik dh ditawarkan untuk menyambung pengajian diperingkat MASTER...selepas konvokeyen pd tahun yg same, patik pon menyambung pengajian MASTER patik dlm bidang 'Co-ordination Chemistry' ...alhamdulillah matlamat patik dh nak sampai ke penghujung nya...patik dh sampai stage untuk menulis thesis master patik...alhamdulillah...

Entry patik kali ni bukan laa untuk menunjuk2 atau pon riak...patik hanya lah ingin mengisahkan bahawa apa yg kita dpt sume ni adalah ketentuan-NYA dan REZEKI dri-NYA...alhamdulillah patik bersyukur dengan segala yg ade...

So pd adk2 diluar sana yg membaca blog patik ni "jgn menganggap diri anda tidak bijak..bijak atau tidak adalah subjektif...semua ini adalah kurniaan-NYA...percaya laa REZEKI itu telah ditentukan oleh-NYA.."

Sekian entry ikhlas dri patik..


-Ahmad Fauzi Aryaan-



You Might Also Like

14 komen

  1. suka entry ni, pojie!

    gagal spm tak bermakna gagal dlm kehidupan

    ReplyDelete
  2. menarik..=)
    jom la join segmen sy..psl zaman2 sekolah juga..=)

    ReplyDelete
  3. apa yg kita tu yg terbaik Tuhan kasi kat kita.
    suka entry ni.

    ReplyDelete
  4. cik fza :
    sokong ape yg cik fza ckp...TQ yeee

    ReplyDelete
  5. Budak2 zaman sekarang dan pandai2.
    Skrg yg dpt byk A pun susah nak masuk Universiti.
    Tapi peluang utk belajar tue terbuka luas.


    Entri Terkini
    1) NANGES
    2) PERLU KER?
    3) MINGGUAN WANITA

    ReplyDelete
  6. alhmdllah da nk dpt mster pon..
    huhu..
    smoga mye pn blh brjaya mcm insan2 yg len..
    insyaAllah..

    ReplyDelete
  7. hencik patik nih mesti pandai kan hikhik

    ReplyDelete
  8. Encik Suami:
    betoi..bdk la ni sume dh lain..

    ReplyDelete
  9. zOeY zAu YaH :
    alhamdulillah..besa2 je...

    ReplyDelete
  10. salam

    spm hanya permulaan..insyallah, banyak lagi ruang untuk diteroka

    ReplyDelete
  11. yeah! Stuju! Hidup panjang lagi. Kena kuatkan semangat, sebab masa depan di tangan kita.

    ReplyDelete