Hati yang KAU sakiti...

Saturday, March 12, 2011

Salam semua..


Mode: Besa-besa je..
Song: Anuar Zain - Sedetik Lebih
Venue: RED room RED



Bila berbicara pasal HATI dan PERASAAN patik mula tak bole duduk diam untuk berbicara mengenai nya...bukan ape..agak sukar bila kita mentafsir sesuatu bila melibatkan HATI dan PERASAAN ni...akan berlinangan air mata bila ayat2 yg kelaur mungkin akan mengguris hati sendiri atau pihak lain..

Ibarat cubit peha kanan terasa peha kiri...begitu laaa rs nye bila seorang teman menceritakan kisahnye..agak sedih tp apakan daya..dh nasib badan...

Tak salah rs nya patik berkongsi kisah dlm blog patik..daripada terus menyembunykan..lebih baik berkongsi..dan yg penting janji identiti sebenar beliau tidak disebut..

Kisah nya begini...

Kawan patik (A) seorang yg biasa-biasa je menyukai seorang lelaki... A mmg baik dengan lelaki tersebut..tnpa disedari perasaan yg dulu hanya lah kawan telah bertukar menjadi perasaan sayang dan berputik rs cinta..tp perasaan ini sekadar dpt dipendam je..

Pada ms yg sama kawan A, iaitu B telah berani2 menunjukan simptom kearah meng'approch' lelaki tersebut...yg membezakan ialah PENDAM & LUAH...

Patik tak pasti ape perasaan lelaki tersebut pd A & B...

Mmg berat bila mengetahui B telah memulakan langkah...tp sikap A yg happy go lucky, gelak2 kesana kemari membuatkan si lelaki itu pon menganggapnye sekadar kawan...tujuan A buat semua tu hanyalah untuk menghhilangkan stress yg dipendam...yes!!! MALU adalah perkataan yg sesuai dlm situasi ni..

Tp sejak kebelakangan ni..isu B lebih menjadi perhatian dlm berbualan..kisah B & lelaki tersebut membuatkan A hilang semangat...kasihan A patik lihat...mujur laaa patik sentiasa ade disisi mendengar luahan hati beliau...

Since A mmg baik dengan lelaki tersebut..maka secara tak langsung A laaa tmenjadi empat mengorek cerita berkaitan B...rs dh malas A mencampuri urusan kisah cinta lelaki tu...tetapi apakan daya demi sebuah persahabatan, A terpaksa makan hati dan cuba untuk menggembirakan lelaki yg dianggap kawan dan juga kekasih gelap nye...

SEKIAN...

Begitulah kisah nya..apa yg patik bole patik kata..patik kesian melihat kawan patik si A..demi melihat org lain gembira..perasaan yg dirasai nye terpaksa dibuang jauh2 demi sebuah persahabatan...berat mata memandang, berat lg bahu yg memikul...biarlah 'luka' hati baik dengan sendiri..

Bila melihat cerita cm ni baru laaa patik rs...terasa insaf dihati ini melihat betapa warna warni dlm sebuah kehidupan...ada rs suka, duka, sedih...dan patik sebagai kawan hanyalah dpt menjadi 'pendengar setia' dikala teman kite mangalami permasalahan..itu saja terapi yg bole membantu....iaitu menjadi 'PENDENGAR SETIA YG TERBAIK' ....

Sekian entry LUAHAN HATI untuk kali ni...

-Ahmad Fauzi Aryaan-


You Might Also Like

26 komen

  1. aalalallal..jgn sodeh2,,
    aku simpati sama ko pojiah...

    ReplyDelete
  2. kdg² pengorbanan itu perlu demi...

    huhuhuhuhuhuhuuu

    ReplyDelete
  3. Hurm..yelah. kalau syg, xbeerti memiliki. :(

    ReplyDelete
  4. setuju ngn TQa.

    cinta tak semestinya memiliki

    ReplyDelete
  5. being a grown ups mmg sukar when its comes to feelings but most important things for me is why A xbgthu gak so that nothing to lose and mst laki tu xde la nk sibuk2 tnye2 hal B kat A da..I know how the A feels very well. susah nk jaga hati semua pihak ni tmasuk hati sndiri, tpi tu la..dgr cite babah ni cm cite korea plk, hehe

    ReplyDelete
  6. pnat r nk fkir psal cnta nie..
    huhu..

    ReplyDelete
  7. Tqa said...
    Hurm..yelah. kalau syg, xbeerti memiliki. :(

    sayer suker sngt2 komen tqa..

    ReplyDelete
  8. sbb tu tiada istilah perigi cari timba pada zmn sekarang.kalau kita tak mahu mulakan lgkah,kita yg akan kecewa.tapi apa2 pun dah lumrah hidup kan.boleh jadi sebaliknya jugak.so terima dgn redha.kalau ade jodoh x kemana.seberang laut pun blh bertemu dan bersatu kan? so redha dan berdoa yg baik2 saja.teruskan menjadi pendengar yg baik..kwn hencik patik mesti sgt stress dan perlukan kwn yg blh dipercayai untuk dgr masalah tu.

    ReplyDelete
  9. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Sakit hati, bikin sakit hati
    Semua ini terjadi berkali-kali
    Ngga pernah aku mengerti, mengapa begini
    Masih saja kau selalu ingkari janji

    Cobalah rasakan apa yang kurasa
    Hati ini sakit dibohongi
    Setiap kali kau tebar ribuan janji
    Nggak pernah terbukti cuman mimpi

    Kau taburkan bunga di angan-angan
    Hingga jiwa ragaku melayang
    Saat semua kembali, aku tersentak
    Yang kurasa hanyalah kecewa

    ReplyDelete
  10. Fauzi kenal ke ngan lelaki tu? Kalau Fauzi kenal why not Fauzi sampaikan saja perkara sebenar pada lelaki tersebut biar dia tahu kedudukan sebenar. Dengan cara ini mungkin ada baiknya supaya lelaki tu boleh menilai dan buat keputusan tetapi semuanya mestilah berhemah dan tidak menyinggung mana2 pihak. Keputusan adalah hak lelaki tersebut.

    ReplyDelete
  11. hai saye da follow belog anda :) follow me back eh @ http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/hall-of-fame-formula-one-world-drivers.html

    ReplyDelete
  12. encikReza:
    demi melihat org laen bahgia???

    ReplyDelete
  13. Syaratul Ain Muhammed Hafiz:
    TQ bc ye CB...mmg babah suke bab2 korea ni..miahaha..

    ReplyDelete
  14. zOeY zAu YaH :
    alhamdulillah patiks sentiasa ade brsme beliau..

    ReplyDelete