Patik lepas..korang sila laa cek yee!!!!

Thursday, March 10, 2011

Salam semua...

Lately ni orang keep on bercakap pasal PTPTN dan cerita luar negara...tak silap patik ade artis kite yg kne tahan dri berlepas ke luar negara dek imegresen sbb tak melunaskan bayaran PTPTN..patik ingtkan ianya hanyalah gertak dan gurauan pihak tertentu..tp ianya BUKAN GURAUAN tp KEBENARAN!!!!

So nk dijadikan cerita patik pon mengecek status patik either lepas ke tak untuk ke luar negara since patik pon still dok belajar dan meminta penangguhan dri PTPTN...

Lets check!!!! so simple...

click [PTPTN]


Then akan keluar website PTPTN..then sila cari icon ini....




Then akan kluar cm ni...
Sila amek yg dlm kurungan MERAH tu...




Then korang isi laaa no IC....simple dan jeng jeng jeng..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Yeszaa...alhamdulillah nme patik TIDAK DISENARAI HITAM untuk keluar negara...fuuuhhh bole laaa plan nk p jenjalan keluar negara pas ni..miahahaha...

Korang pon bole laaa mula mengecek status korang bg sesiapa peminjam PTPTN tu...mne yg kne sila laa melunaskan pinjaman anda yee..dan sape yg lepas jom jenjalan ngn patik mau????hehehhe

Sekian entry berinformasi patik kali ni...

Jumpa lagi teman-teman..

Babai...

You Might Also Like

16 komen

  1. salam

    alaaa AFA tu tipu dia
    pon ingkar ni haha..
    fuhyooo nak semak juga
    tapi nak letak IC siapa yea haha..

    ReplyDelete
  2. mesti CCE disenarai hitamkan... hahahahaa

    ReplyDelete
  3. bukan belanjawan aritu kata mmg dh xkena blacklist ka?

    ReplyDelete
  4. kite mesti bersih..
    sebab kite xpinjam pun lg..
    kehkeh..

    ReplyDelete
  5. haa bagus2...camgini la masterji haha

    ReplyDelete
  6. Tahniah..bole smbg study kat England..

    haha

    ReplyDelete
  7. I tak risau sebab masa blaja tak wat pinjaman tuh so bila lagi kite nak g jenjalan? jom ar...

    ReplyDelete
  8. saya punya pon dia kata takde dalam list...

    but still dia tahan gak :(

    ReplyDelete
  9. Rasullullah
    Sallallahu Alaihi Wasallam dalam sabdanya yang maksudnya:
    "Orang kaya yang sengaja melengah-lengahkan pembayaran hutang adalah
    suatu kezaliman." (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim).

    ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  10. alhmdulilah AFA pnghutang yg bek lps nie blh r pnjam ag..
    haha

    ReplyDelete
  11. ada member yg keje cabin crew kena tahan kat immigration point sebab tak bayar ptptn...

    ReplyDelete
  12. faizal bayar sket2 skunk.takoott nak travel kalau tetiba kena tahan kat imegresen

    ReplyDelete
  13. klu pinjam x bayar x lepas ke mana2 ke? huh!

    ReplyDelete
  14. pojiah..past ni ko dpt sbung stdy kat over the river....i like..
    ko dah byr kew duit ptptn tu??

    ReplyDelete