REVIEW: ....Dalam Botol

Friday, March 25, 2011

Salam semua...


Akceli hari ni patik ingin nk buat review pasal cerita yg agak kontroversi sejak pembikinan nya... cerita .....Dalam Botol


Semalam nk dibuat cerita...lepas habis shooting kat ampang dlm lepas magrib gtu patik pon cm dh tak de hala tuju...so pikir nk balk umah pon tak de kawan kan..so otak ni pon laju je pikir nk tgk muvie ape...so pikir punya pikir tetibe teringat muvie ....Dalam Botol dh release...so patik pon ligat merempit tros ke alamanda putrajaya...



Yesss...i got the ticket!!!! nk tgk laaa best ke tak cerita ni....walaupon patik sorang janji patik bole spend time happy kan diri patik ni haaa...tp yg tak bole belah akak kaunter ni keep on remind "UNTUK 18 TAHUN KEATAS, TIADA KANAK-KANAK DIBENARKAN MASUK"...hadoiyai... so patik admit laaa...mungkin cerita ni ade unsur2 SEX yg terlampau yg tak bole kanak-kanak melihatnya...

Ok ms untuk memberi komen...

Komen BAIK:
  • Jangan mengubah kejadian / ketentuan tuhan
  • Beri peluang pd diri untuk berubah
  • Sokongan dan bantuan amat lah perlu bila kita tersesat / kesusahan
Komen yg KURANG BAIK:
  • Cara visual camera yg agak tak tentu hala..(bergegar2 a.k.a tak stabil)Justify Full
  • Cara penyambungan dri 1 scene ke 1 scene cm pelik ddan agak tak kena
  • Dialog yg agak kurang (byk berlakon dri bercakap) dan sgt2 perlahan
  • Ada 1 tahap patik terasa sgt2 bosan dan tak sabar nk abis

So far so so je cerita ni...tp KONTROVERSI je yg lebih HEBAT dri cerita nye...ianya sebuah movie nasihat biasa yg hanya sekadar standard DRAMA je bg patik..patik pon bole bg gak nasihat klu cm ni..hehehe...ingat kan ade laaa ADEGAN SEX TERLAMPAU ke kan...rupe nye biaseeeeeeee jee!!!!

Apa pon patik bg 3/5 STARS untuk cerita ni...ini hanyalah dri pandangan mata patik je...

Korang sume mne yg tak tgk lg bole laaa p tgk & komen laaa ape yg patut....as usual "FILEM KITA WAJAH KITA" .....

Sekian..

-Ahmad Fauzi Aryaan-


You Might Also Like

9 komen

  1. Macam terhengen nak tgk..tapi tak tau la nak g tgk betul2 atau tak.

    Entri Terkini:

    1) 25 MARCH 2004

    2) NANGES

    3) PERLU KER?

    4) MINGGUAN WANITA

    5) RAJIN PLAK HARI NIE

    6) KANTOI

    7) HAMBEK KO

    ReplyDelete
  2. so dari rview ko ni..aku rasa msti cerita ni tak best...huhu

    ReplyDelete
  3. i think, i have to watch it:)hehe

    ReplyDelete
  4. Wah..3/5 bintang..
    patik mmg baek sgt2!

    Over dh tu...huhu

    ReplyDelete
  5. sgt x best, xpyh tgk la korg. bazir je :( nsb la arja lee tu ensem. sekian

    ReplyDelete
  6. xbest ke?
    rugi x kalo nak g tgk?

    ReplyDelete
  7. ak bg 1 bintang je ! bosan gile. cerekarama ari sabtu pon ag best. huu

    ReplyDelete
  8. wahhh..syafiq cam malu aje nak g nengok cite nihh..wahh rase cam tak cukup umur aje lagi..hihih

    ReplyDelete