BIG give SAHABAT contest...

Friday, April 08, 2011

Holla semua..




Mengadap laptop kecil ini tanpa tujuan membuatkan patik terpanggil untuk menyertai contest yg dibuat oleh blog [SUDIRMAN]...memperihalkan seorang sahabat...yes SAHABAT !!! besar pengertian tersebut bila difikirkan...akan patik perihalkan sorang insan yg patik sayang sebagai SAHABAT..

  • Bagaimana mengenalinya dan bila????
  • Apa peristiwa yang membuatkan rapat dengannya???
  • Kenapa menyukainya/menyenanginya???
  • Apa kenangan manis antara korang berdua sepanjang perkenalan ini???
  • Apa perkara kelakar tentang dirinya???
  • Harapan sebagai sahabatnya...


WAN DANIAL atau nama manja yg patik bg adalah ACIK dilahirkan pada 19/2/198* di negeri kelantan adalah abang sulong dri 6 orang adk beradik yg kesemua nye lelaki..amat menyukai kaler HIJAU dan part yang tak bole belah menyukai anime tak kire ape jg tajuk... *hari2 ok tgk anime..nk muntoh ijau patik tgk nye...



ACIK merupakan teman lab patik dan beliau merupakan kawan lelaki yg patik ade kat lab UiTM induk...so beliau laa teman patik tak kira laaa teman makan ke, p solat kat surau ke dan tak lupa jg teman gadoh manja2 patik...tak sah kalau 1 hari tak gadoh ngn mamat ni..ade saje menda yg buatkan patik rasa cm nk lempang ulang alik jeee...



Akceli patik mengenali beliau ni baru jeee...tp rs nye dlm tahun lepas bulan 9 cm tu patik mula kenal rapat dengan mamat ni...entah laaa rs nye senang gile IN ngn mamat ni...entah2 ko dh guna2 kan patik ek ACIK ??? *gurau jeee cik..

Cerita yg membuatkan patik menjadi rapat adalah semasa patik pulang dari sebuah seminar kat terengganu...so nk dijadikan cerita patik sampai kat SHAH ALAM lebih kurang 12.30pagi...nk balik BANGI agak scary ok time cm tu...so nk tak nk patik terpaksa mencari rumah tumpangan...maka umah ACIK laaa menjadi pujaan hatiku...entah tetiba patik teringt kat dia & dia pon sudi membantu patik untuk overnite umah dia...



Patik menyenangi sikap beliau yg suke membantu kawan2...beliau sudi membantu tak kira apa jua cara...part yg patik tak bole lupe ms beliau dh tolong kawan patik bila kunci kereta nya tertinggal dlm kereta...mak aaaiii kalau soh patik ni mau nye patik panggil foreman jee ok....hehehe..

Tp part yg paling patik terusik bila beliau cuba untuk menyesuaikan diri ditempat yg mungkin tidak biasa bg insan bernama ACIK...tak pe laaa atleast patik belajar sikap orang lain...



Sepanjang perkenalan patik dan dia...situasi yg membuatkan patik terharu bila beliau sanggup mengoffer diri untuk menghantar patik ke INTEC sec.17 semata-mata walaupon beliau tidak join sekali dlm trip yg mmber patik buat...patik still ingat kata2 beliau sebelum menghantar patik... *bayang kan kalau korang yg tak de kaitan, bole ke nk offer diri nk antarkan segala????

Dan yg paling patik terharu bila trip patik sampai semula ke INTEC sec.17 dlm pukul 5 pagi dan beliau still mahu menjemput patik semula untuk pulang ke rumah beliau...mungkin time tu msing2 sedang diulit mimpi...tp bukan beliau yg sanggup tunggu patik sampai...betapa maaaaaanis nye (suweeeeeetnye) beliau ni...



Jujur patik cakap ini lah satu-satu nye sahabat yg patik tak penah jumpa selama 20++ tahun hidup di dunia ini...terlalu baik dan amat pentingkan kawan lain...

Dari beliau laa patik belajar sumting...jujur patik akui dulu nya patik agak kureng dalam bab2 agama...tp la ni patik dh kerap baca al-quran, dh pandai baca doa panjang sikit, baca al-ma'thurat dan perlahan2 patik terus dan terus belajar...*TQ ACIK atas ilmu secara tak langsung ni...



Walaupon ACIK ni seorang yg tegas...tp ketegasan dia ni membuatkan patik nk tergelak pon ade...bukan apa, patik suke tgk dia yg gile2 then tetibe jg mak aiii mai jd TEGAS..dan2 time tu patik bole tergelak guling2...

Dan menda yg patik tak bole lupa sampai bila2 kot adalah cara pemanduan beliau yg dh cm "rollercoster"...korang bayang kan kalau skali perangai gile dia mai patik yg dok sebelah hampir bole tercium cermin pintu belah dia...so korang bole bayangkan tak cmne gaya dia...hambek kau!!!! dan dia plk bole gelak berdekah2...so jalan selamat setiap kali naik dengan beliau patik akan pakai seat belt dlu ok...demi untuk KESELAMATAN supaya tiada adegan tercium dia pulak lepas ni...hadoiyai...



Kesian ACIK menjadi mangsa amarah patik...mane tak nye kalau nk mengusik dia laaa no.1 ..so nk lepas kan geram patik suke lempang2 manja kat dia...bukan over pon...jz cm tonyeh jeee pipi dia tu je...tak cedera mahupon termeninggal pon....

Lastly HARAPAN patik..
  • Semoga perkenalan kita ni yg mungkin tak lama ni akan meningglkan sedikit ingatan dlm memori ko ACIK...
  • Semoga kita sma2 berjaya didunia dan akhirat..Ameen~~
  • Semoga perkenalan ini akan kekal selamanya...

Patik rs beruntung dikurniakan sahabat yg seperti beliau...entah laaa cmne laa kehidupan patik lepas ni tanpa perangai gile beliau...hmmmm tak terucap dengan kata-kata bila nk mentafsir perasaan ini...dan pada kawan2 lain...


PATIK SAYANG KAMU JUGA!!!! FREN 4EVA OK~~


Sekian luahan perasaan sorang TEMAN..

-Ahmad Fauzi Aryaan-



You Might Also Like

14 komen

  1. gud luck pojie..:)baik sahabat mu..
    hope kekal smpai bila2..

    ReplyDelete
  2. Sweet ur description.. a friend in need is a friend indeed ;)

    ReplyDelete
  3. nice entri... aku tak masuk listkan? ok Fine... Membawa diri

    ReplyDelete
  4. nice entry pojie. doakan yg terbaik utk sahabat kamu juga.

    ReplyDelete
  5. yeh..dengki2....bestnya ada best friend begitu...tahniah...tq join contest....

    ReplyDelete
  6. achik is so maniiiis ^^

    gud luck!

    ReplyDelete
  7. Pojie, teman yang ’berudang di balik batu’ terhadap engkau adalah seumpama anjing di tepi jalan, yang ditujunya hanyalah tulang yang akan dilemparkan kepadanya, bukan tangan yang melemparkan tulang itu manakala semulia-mulia kewajipan bersahabat ialah supaya engkau ketahui kehendak dan kemahuan sahabatmu sebelum dikatakannya. Dan engkau perkenankan permintaannya sebelum dimintanya.

    Kata orang juga sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar. Sahabat yang setia bagai pewangi yang mengharumkan. Sahabat sejati menjadi pendorong impian malah sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah.

    ReplyDelete
  8. luahan perasaan seorang teman! wah3..

    ReplyDelete
  9. wow, nice one! Is cool to have a friends like this in our life :)

    ReplyDelete
  10. yela2...danial jer best! sedey :(

    ReplyDelete
  11. wahhh sweet giler nya korg!~
    entry u pun MENARIK!
    good luck!!

    Hope u tersenarai dalam list pemenang nnt!

    ReplyDelete
  12. Salam

    Sahabat terbaik menuntun kita ke akhirat..insyaAllah

    ReplyDelete
  13. wah so sweet....!!

    GL 4 u....

    ReplyDelete
  14. Kebetulan.. My bff pon name die ACIK...

    Best of luck dude..

    ReplyDelete