Mane penting..you follow i & i follow you????

Tuesday, April 05, 2011

Holla semua...



" I FOLLOW YOU & YOU FOLLOW I BACK "



Dalam berblog ni patik nk tya laaa mne lg penting..FOLLOWER or READER??? patik terpanggil untuk buat entry ni lame dh..tp ianya agak kuat bila blog [kaif-amb.blogspot.com] ni bercerita sedemikian...

Ade orang kata bila ramai FOLLOEWER ni blog korang hebat/mantop/sempoi...at last terjadilah term "i FOLLOW u & u FOLLOW i"...patik pasti korang sure laa sonok bila follower korang amboiii cm nk terkeluar2 dri senarai kan...begitu jg ngn patik...tp PERSOALAN disini...adakah depa yg dok jd FOLLOWER ni menjadi READER korang???

Lawak pon ade bila rs diri ni cm syok sndiri bila buat2 entry hari-hari tp tak de sape yg baca setiap entry korang...maka disini perlu FOLLOWER dan READER..dua-dua penting disini...

Dalam berblogging ni..kita mesti ikhlas dlm berblog..niat kita adalah untuk berkongsi..dan perkongsian itu perlukan pembaca yg benar2 ikhlas dlm berblogging ni...patik terpanggil untuk membuat entry ni bukan untuk menyalahkan blogger2 lain..just sekadar perkongsian...nasihat ini pon patik tujukan buat diri patik...

Sokongan dari READER amat lah diperlukan dan tidak untuk menjatuhkan orang lain adalah amalan MULIA...ni ade jgak blogger lain yg cube menjatuhkan orang lain..kita ni yg suke menjatuhkan orang lain...tp cuba melihat kelebihan orang lain untuk memajukan diri sendiri....

Sekian entry pandangan biasa...

-Ahmad Fauzi Aryaan-



You Might Also Like

19 komen

  1. setuju, dua2 sama penting,
    jumlah follower boleh menaikkan semangat untuk terus berblog,
    reader pun sama, barulah tujuan asal kita berblog tercapai..

    ReplyDelete
  2. lepas ni ko akan ramai folower sbb muka kau mcm bdk af 9 tu.. lalalalala

    ReplyDelete
  3. dua2 penting.
    tak da reader jd mcm syok sendiri pon da.
    huhu.

    ReplyDelete
  4. I'm the readers but not the followers so what???? setakat ikut tapi tak baca buat apa? kadang2 perkongsian lebih bermakna dan mengatasi segala-galanyer...

    Ahmad Fauzi Aryaan, I'm your READER and selalu tinggalkan jejak comment sebagai perkongsian.

    ReplyDelete
  5. good topic to discuss~
    mana lebih penting?
    follower or reader?

    ReplyDelete
  6. bagi faizal, lebih rela dengan term reader. loyal reader akan datang baca dan kalau dia rajin, dia bubuh komen.

    folower ramai pun tak best kalau komen sikit. folo tp mcm tak baca je.hehehehe

    keep on writing, pojie!

    ReplyDelete
  7. kalau dh blog ko hebat, tetap owg akan follow gak...

    ReplyDelete
  8. yes..betoi semangat sangat tp xde gak klu mood cm tu berjalan...

    ReplyDelete
  9. ::FAIZ FARISH::
    haaa..laaa pas ni ramai amek sain aku kn..ko ade????hehehe

    ReplyDelete
  10. zizidiazora;
    siapa kah anda ek???menjadi tanda tanya patik dlm berblog ni...neway sgt2 TQ sbb zizi sudi mai jenguk blog patik..setiap entry zizi mai komen...tp siapa kah zizi patik x dpt kenali...

    ReplyDelete
  11. salam

    Pertama, follower tu bukan selalu bukak blog pun..yg penting entri kita ni disukai, dan ramai pula pengunjung. Memang follower penting, tapi reader lagi penting. N most of my reader ialah student i..tu pun dah kira ok..everyday depa baca,,,

    ReplyDelete
  12. Stuju...berblogging biar ikhlas...

    ReplyDelete
  13. tak perlu ramai follower sbb kte menulis bkn untok digelar artis. meluah apa yg dirasa sperti punya kuasa!!! kuasa d atas blog sendiri saja. sudah cukop la :)

    ReplyDelete