Patik jd cikgu???? bole gak...seronok dpt peluang macam ni..

Monday, April 18, 2011

Holla semua..



Fuuuhhh yea yea dpt mengadap blog Ahmad Fauzi Aryaan tersayang ni haa...ari ni mmg banyak urusan yg nk patik siapkan...teks untuk MC siri kolokium dh siap...jz nk suruh lecturer patik cek kan ayat yg patik gunakan ni sesuai atau tak...

Ok laaa..entry kali ni jz nk share dengan korang semua pasal KARNIVAL KIMIA MALAYSIA yg berlangsung selama 3 hari 15-17 APRIL 2011 di PUSAT SAINS NEGARA .

Patik dan kawan2 telah mewakili UiTM untuk membuka booth...so tugas patik ape ek????haaa...tungguuuuu~~


Patik mewakili UiTM untuk booth kat sini...

Patik bersama kawan patik dan juga lecturer...

Miss Cruzz sedang menghandle student yg mai ke booth kami...

Jeng jeng jeng...tugas patik ialah memberi demo simple experiment berkenaan 'beauty of water' dekat budak2 sekolah ..mostly student sgt2 teruja dengan 'magic' yg patik buat dekat depa...simple but nice...its just experiment density of water...mmg magic untuk budak2 sekolah...hehehe...

Giliran depa melakukan simple experiment ini sendiri...

Ni pulak giliran kawan patik membuat magic berkenaan surface tension...juga wujud magic disini...just guna susu dan sabun serta sedikit pewarna...tp yg best part bila jd je 'magic' tu...semua ckp woooooooooo....its sound cm penghargaan buat km..nmpak depa ni suke dengan experiment km...

Now giliran untuk budak2 sekolah rendah patik rs...sbb depa ni kecik2 je...lg laaa syok patik dok buat 'magic' ni...hehehe...depa pon seronok mencuba...

Memantau depa ni buat experiment sendiri...

Patik bersama Miss Cruzz...TQ sist sbb join km...

Bersama mamat ni laaa selama 3 hari berkampung kat PUSAT SAINS NEGARA...



Overall seronok sbb nye dpt masuk PUSAT SAINS NEGARA secara percuma sehinggakan km dh tak tau nk pusing mne dh..hehehe...selain tu dpt gak laaa lepak2 ngn budak2 skolah share sedikit ilmu yg km ade bersama mereka...org kata tak baik lokek ilmu kannn...tak gitu????hehehe...

Ok laaa..sekian entry KARNIVAL KIMIA MALAYSIA kali ni..

-Ahmad Fauzi Aryaan-



You Might Also Like

15 komen

  1. Cikgu Fauzi nie garang tak? hehe

    ReplyDelete
  2. pink itu hot...berani erkk pakai pink..kikiki

    ReplyDelete
  3. comeynye cikgu ni wat experimen pasal air..hehe..dahla pink..mau anak2 murid tu x fokus tgk experimen..fokus menengok cikgu je..hehe..

    p/s: ko wat experimen ape tu pojie?cam best je..meh share..ley aku wat kat adik aku biar dia pun teruja gak ngan chemistry of water nanti ;)

    ReplyDelete
  4. SANDRA AZWAN:
    cikgu patik ni x garang pon...2 yg bdk2 suke...*perasan..

    ReplyDelete
  5. Eyrique Ettiqazz.
    berani???klu x cube mne tau...sje nk memecahkan keberanian..mendidik diri lebih berani dan confident!!! ianya berjaya...

    ReplyDelete
  6. Erina Asmawani:
    tu 1 teknik unutk menarik minat kat cekgu nye..eh silap kat ilmu nye...

    ala psal difrnt densiti...nnti nk buat entry psal simple experiment laaa...so suweeeeeett je kot!!! ko bole la try nnti...simple jeee...

    ReplyDelete
  7. amoih cikgu lah pulok..cikgu pakai pink gitu...i likee..! suwit....hahaha

    ReplyDelete
  8. sekali sekala dapat pengalaman macam ni bestkan:)

    ReplyDelete
  9. Cikgu Fauzi... Cikgu Ahmad.. Hm. tak Sesuai... Kalau Cikgu Raqib.. wah sesuai

    ReplyDelete
  10. err.. futher study in chemistry ke??

    ReplyDelete
  11. haha cm beshhh jee magic. lama da ta g pst sains~

    ReplyDelete