Evolusi Telekomunikasi Ahamd Fauzi Aryaan...

Tuesday, May 31, 2011

Holla semua...

Bertemu sekali lg bersama Ahmad Fauzi Aryaan korang dlm enrty kali ni. Akceli entry kali ni jz nk mengimbau kenangan evolusi sistem telekomunikasi yg telah berlaku kat diri sendiri ni haa. Bukan hape, melihat kecanggihan dunia sekarang membuatkan patik teringin nk mengimbau kenangan dlm sistem perhubungan patik sejak dahulu.



Bermula dengan NOKIA 3310 ni patik pakai since lepas sekolah tahun 2002. Time ni akceli nk beli pon tak mampu, so abg sulung patik dh memberikan hasil lebihan beliau kat patik since beliau pon dh beli handfon yg baru yg lebih meletop2 dikala itu iaitu NOKIA 3315 (Meletop kate kau!!!!). Handfion ni patik berjaya memakainye selama 3 tahun cm tu. Kirenye CINTA pd NOKIA memang mendalam bagai lautan dalam katenye!!! So selepas tu hanya jenama NOKIA laa menjadi pujaan hati patik.


Handfon seterusnya ni ade sejarah ok!!!! handfon SONY ERICSSON W910i-walkman ni akceli hadih pemberian kawan patik since beliau tgk handfon patik begitu uzur dan daif sekali *belah laa kau!! So beliau memberikan handfon ni as hadiah besday. Nak dijadikan cerita, patik dan beliau mengalami KRISIS dlm perhubungan, maka fon ini telah menjadi mangsa keadaan. Mujurlah tiada aksi TURUN NAIK mahkamah demi mendaptkan hak penjagaan terhadap fon ini. So at last fon ni kembali kepada tuan nya.. *eeeee buruk siku laaa kau yeeee!!!!


Seterusnya dan pengakhiran nya, HTC Wile Fire ni pulak adalah pemberian adk a.k.a gurlfren patik. Beliau memberikan fon ni sbb beliau dh beli fon Blackberry yg hebat bg dia dan BUKAN bg patik yeee hank-hanak. Akceli patik lg suke fon HTC ni berbanding BB. Sebb nye dh laa skrin nye kecik & tak memberikan kepuasan NAFSU untuk sesiapa yg melihatnya *ampun BB user*. Sehingga la ni patik setia menggunakan HTC ni even pelbagai HTC yg baru dh kluar. So sape2 yg nk sedekah kan patik HTC Desire HD ke hape kan bole laaa taip DERMA<>AFA dan hantar ke 99999.

Sekian entry kali ni. Jumpa lg yeee.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

13 komen

  1. waaa untung laa die ..~ hehee

    ReplyDelete
  2. dulu akak pun guna hp yg 1st tu

    ReplyDelete
  3. dulu akak pun guna hp yg 1st tu

    ReplyDelete
  4. semuanya horang beri ni...kedekut ker nak keluarkan duit seniri..hikhik

    ReplyDelete
  5. haha..untungla..
    ingat mnusia jew da prkembangan nset pn da dari murah ke canggih..

    ReplyDelete
  6. zacky ~786~
    tu nme nye rezki...heheheh...

    ReplyDelete
  7. SyahmiFikri:
    yg tu laa paling glamer ok!!!! x gitu???hehehe..

    ReplyDelete
  8. whitecappuccino;
    rs nye tu laaa FENOMENA hanfon yg paling MELETOP!!!!

    ReplyDelete
  9. Eyrique Ettiqazz :
    bukan laaa...kre second hand laa arge nye...bukan free yee!!!!lalala...

    ReplyDelete
  10. Patik...DATANG MELAKA ek 6hb nie??

    ReplyDelete
  11. Mak ai..untungnya semua pemberian ni. Bersyukurlah yek....

    ReplyDelete
  12. semua org bg , untung seh ... aku xde sapa nk hulur pun

    ReplyDelete