LELAKI & AKSESORI....betul ke WANITA tak suka?????

Tuesday, May 10, 2011

Holla semua...



Dalam serba moden ini..lelaki juga perlu bergaya dengan aksesori serba ringkas untuk kelihatan bergaya..tetapi sebagai seorang lelaki, tidak perlu sarat bergaya dengan aksesori..bagi wanita pula, mereka tidak gemar lelaki yg terlalu sarat dengan aksesori seperti cincin, gelang, rantai sehingga mengganggu penampilan macho...

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Komen patik:

Bg patik if kita menggunakan sedikit aksesori sudah memadai...jangan laah samapi rantai smapi doblas, gelang 8..dh nmpk cm orang pecah umah pulak kannn...

Lg pon pempuan pon cam tak suke dok tgk lelaki sarat ngn menda alah tu...orang kate LESS IS MORE...so berpada2 la yee...

Sekian entry AKSESORI kali ni..

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

12 komen

  1. lelaki kan x boleh pakai rantai ataupun gelang sbb itu dah menyrupai wanita..maaf kalau salah

    ReplyDelete
  2. kalau rantai tu mmg cm xmenarik kot

    ReplyDelete
  3. yup, setuju, rantai is not necessary.
    so far cincin dah smart and memadai, for me lah..

    ReplyDelete
  4. i pakai jam je..cincin i tak suka..rantai mak ai marah..huhu

    ReplyDelete
  5. certain people pakai rantai nampak smart tapi since lelaki tak boleh pakai rantai..ermm..cincin sudahla..

    ReplyDelete
  6. aku pakai cincin je... jenama Dior.. kau Mampu?

    ReplyDelete
  7. salam..

    as for me, pkai aksesori yg Islam bgi je..cincin contohnya..

    rantai?? gelang?? serious mcm gangster!

    jam?? u must be so cool..sbb jam lambang lelaki yg terurus n menepati masa..

    ReplyDelete
  8. lelaki yg ada jam d tangan sgt indah kelihatan .. yg laen laen tak payah kot! ;)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum... Berbicara dari segi hukum syarak berkenaan pemakaian rantai leher bagi lelaki adalah haram dan berdosa hukumnya tidak kira atas apa niat sekalipun manakala pemakaian cincin perak pula adalah sunat dan merupakan sunnah Rasulullah SAW..dan ingatlah sahabat sekalian sesiapa yang mengamalkan 1 sunnah Rasulullah SAW dengan istiqamah/berterusan dengan niat Lillahi Taala maka ia mendapat 100 pahala mati syahid...sangat besar pahalanya...jadi yang mana kita nak pilih??? Dosa atau Pahala Besar ?? Susah sangat ke nak pakai cincin perak...hebat sangat ke pakai rantai leher?? Maaf jika ada yang terasa..peringatan ini Lillahi Taala...fikirlah sebaik-baiknya dan yang lebih penting belajarlah fahami keindahan dan kesyumulan Islam sebagai cara hidup yang paling sempurna...sebagaimana maksud Sabda Rasulullah SAW.."Barang siapa yang berkehendakkan dunia maka hendaklah dia berilmu.Sesiapa yang inginkan akhirat hendaklah juga dia berilmu dan sesiapa yang mahukan kedua-duanya hendaklah juga ia berilmu..."
    fikir-fikirkan dan renung-renungkan apa sebenarnya yang kita mahukan dalam hidup ini??? Wallahua'lam.

    ReplyDelete
  10. tahu xpe...xsuke laki pakai rantai yg besar kedabak mengalahkan rantai emas
    haha
    ^_^

    ReplyDelete
  11. klu laki pkai rntai? erm..tak ok kot..

    ReplyDelete