Persediaan awal untuk hari raya Ahmad Fauzi Aryaan..

Thursday, June 09, 2011

Hai semua.

.Ini untuk kamu.


Persiapan sesuatu perayaan kadang kala seronok dilakukan bila dh sampai ujung time nk merayakan kn???? Memang betoi untuk persiapan biasa tp bukan untuk tempahan baju raya. Bagi patik untuk menemapah dengan ukuran yg sedap kena buat cepat sebulum tibanya bulan puasa. Sebb nye bila dh masuk nk puasa so orang mula ramai menjengah kedai2 dan butik2 pakaian untuk menempah. So mula laaa akan ade tukang jahit yg tersalah dan tersilap dalam mereka baju.

Patik belajar semua ni bila salah 1 baju yg pernah patik tempah last minit menjadi senteng part lengan tangan. Ko gile bila nk pakai time solat raya tu hamboiii dh nampak menyingsing (melipat lengan baju) smpai ke siku. So jalan selamat adalah patik lipat elok2 sampai ke siku. Abis cerite.

So untuk raya kali ini patik dh memilih kaler PINK PURLE untuk lebaran kali rekaan Butik Dzulldeclassique Kajang. Patik setia & percaya dengan apa jua rekaan dri designer patik, Abg Dzull (gile laaa feeling hartis).

Sekian entry kali ni. Jumpa lagi.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

*Alhamdulillah dengan sedikit kesenangan yg diberikan oleh-NYA.


You Might Also Like

17 komen

  1. amoih abg dzul punya design tuh..!yeaa baju hencik patik sama kaler dgn slh 1 baju raya kite..hoyea2 ada geng haha

    ReplyDelete
  2. fuyooh!!

    gile ah dah buat!nanti peragakan sekali, pojie!

    ReplyDelete
  3. nice colour, memang awal buat baju~ kene buat la pasnih

    ReplyDelete
  4. lame tak singgah.. huhuh.. sory2.. da x aktif sgt blogging.. by the way, cantik la warna tu.. =) feeling artis skali skala tak salah. hahahaa

    ReplyDelete
  5. mcm kenal je color tue ^______*

    ReplyDelete
  6. zOeY zAu YaH :
    patik setia ngn designer abg dzull patik ni..suke design nye...yeeeaaa kite de mmber...

    ReplyDelete
  7. FaizalSulaiman:
    pas ni kompom peraga pya...atas red capet lg...hehehe...

    ReplyDelete
  8. Aman Ibrahim:
    kne awal laaa..belajar dri pengalaman...hehehe...

    ReplyDelete
  9. assyifa':
    mesti laaa wal..kang sejarah lme berulang..

    ReplyDelete
  10. AfiQ:
    alaaaa sekali sekala kannn rs jd retis...hehehe...xpe laa afiq tau kamu bz..tp still keep in touch kat FB kan..

    ReplyDelete
  11. Linda Musa :
    kakak kenal ke???i bru beli laaa kakak...hehehe..

    ReplyDelete
  12. sebenarnya bagus buat persiapan awal untuk sambutan perayaan besar spt hari raya sebab bila tiba masanya semuanya telah tersedia dan tidak perlu dan susah2 last minute. Idea yg bijak.

    ReplyDelete
  13. santek.. baju shin 2 pasang x siap ag.. da anto

    ReplyDelete
  14. aku tempah ngan Hatta Dolmat.. ko Mampu? hahahahaha

    ReplyDelete
  15. Hahhahaha nasib baik le boleh pakai...kalau kecik tang peha...amik kau abam kaw,...jadi rockers le gamak nye...hihihihi

    ReplyDelete