Review : Filem Laddaland (The Lost Home)

Saturday, June 18, 2011

Hai semua.





Pengarah: Sophon Sakdapisit
Penulis Skrip: Sophon Sakdapisit
Pelakon: Piyathida Woramuksik, Saharat Sangkapreecha
Masa Tontonan: 90 minit
Genres: Seram & Misteri


Sinopsis

Filem ini menceritakan tentang sebuah keluarga yang baru saja pindah ke sebuah rumah baru. Dirumah barunya tersebut mereka mulai mengalami kejadian supranatural dan diperkuatkan dengan kemunculan susuk hantu wanita yang meyeramkan. Misteri apa yang sebenarnya tersembunyi di rumah tersebut? LADDALAND (THE LOST HOME) diangkat berdasarkan kejadian nyata disebuah daerah di thailand yang bernama Chiang Mai dimana disana sering terjadi kejadian supranatural dan kematian-kematian yang misteri


Komen

Garapan cerita terbaru yang agak seram. Bole dikatakan setiap babak membuatkan tontonan kita menjadi sangat misteri. Apa yang bole patik gtau, cerita ni memang BEST dan sentiasa membuatkan kita sebagai penonton menjadi penat disebabkan terkejut dan sentiasa diselubungi misteri.

Hantu yang ditonjolkan agak menyeramkan kerana kemunculannya tidak disangka. Keseluruhan nya cerita LADDALAND (The Lost Home) ni mmg menguji kesabaran dari segi ketakutannya. Babak-babak yang ditonjolkan sentiasa membuatkan km penonton ingin terus mengetahuinya sehingga kesudahannya.

Penutup juga digarap dengan baik. Bole dikatakan agak sedih sehinggakan berjuraian air mata TERUNA patik.





Kepada korang semua, saksikan LADDALAND dipawagam berhampiran. tentunya ianya akan menghantui anda.

Sekian entry review kali ni. Jumpa lagi.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

15 komen

  1. banyak citer baru, xsempat nak kejar

    ReplyDelete
  2. Nak kena tgkla citer Laddaland nie....

    ReplyDelete
  3. IMANSHAH:
    cb laa tgk crite ni..kompom akan PENAT terkejut!!!

    ReplyDelete
  4. ::FAIZ FARISH::
    p buat wayang laa cm tu...

    ReplyDelete
  5. SHAMSUL AMRI:
    cb tgk thriller dia if nk tau lebih lanjut..

    ReplyDelete
  6. FaizalSulaiman :
    cb laa tgk faizal..best!!!

    ReplyDelete
  7. Eazy Izzuddin:
    kene tgk laaa eazy...best gile...

    ReplyDelete
  8. nih seronok nih cerita seram. Baru keluar kat malaysia ke nih?

    ReplyDelete
  9. haha..penat tiap kali hantu keluar..
    seb bek duk sebelah A.F.A waktu tu..boleh la pinjam bahu tiap kali hantu muncul..jeng3..betol la A.F.A nanges kan end of the story..lalala

    **teman pinjam bahu**

    ReplyDelete
  10. betol ke best nih bro? nak g tengok la..

    ReplyDelete