Bila si bujang menjalankan tugasnya...

Saturday, July 30, 2011

Hai semua.


Sudah lumrah bila menjadi anak bujang ni. Sumtime sume kena buat sendiri. Tak kira laaa basuh baju ke, ngemas rumah sendiri ke, mahupon soping barang dapur. Wat barang dapur pon masuk dalam senanrai kerja org bujang??????

Yesss itu laaa hakikat yang patik selalu buat. Shopping barang dapur. Bg patik tak de masalah dengan semua ni. Setakat untuk barangan rumah ni patik dh biasa dh beli keperluan isi rumah.

Maka, bertempat di Tesco Kajang patik ditemani adk perempuan patik mencari barang dapur sesaje & bersempena nk sambut bulan puasa ni kan. So beli laa sikit2 buat topup mane yg ade.

Kami besa nya akan bahagi kerja. Patik akan cari barang2 basah dan adk pempuan patik akan cari barangan kering.


Mencari ikan adalah expertise patik. Hehehe.. Bole laaa sikit2 tgk ikan tu ensem, cute & comel teros msok plastik. Haaaa kan simple jeeee.. Yang penting ikan2 kat Tesco ni mmg memenuhi cita rasa patik as pembeli. Yihaaaa...

Then tetibe tekak ni nk makan ala2 obesea. Nak makan salad laa pulak. Hahahah. So patik pon grab laaa paket2 salad yng sesedap rasa jee patik amek.

Part buah pulak, patik maen belasah jee beli buah2 ni. Makan tak makan belakang kira. Tapi selalunya akan habis pya. Tak payah risau bab-bab nk abiskan ni haaa.

Haaaaa ni laaaa hasil rembatan kami berdua. Dalam masa 3 jam ini hasilnya. Yang best nye, beli nye tak de laa banyak mane tapi dok cuci mata berejam ok!!!!! Akceli patik lagi suka spend time dok jenjalan luar dari dok umah. Dok luar lelame pon tak pe. Hehehe...

So cm tu laaa aktiviti patik bersoping sikit bersempena mai nya bulan ramadhan isnin nanti insyallah. Jumpa lagi dilain entry. Jada diri & jaga tatasusila. Babai.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

9 komen

  1. Samalah kita. I love shopping. hahaha....

    sorry bro banyak hari out station and baru hari ini free nk jenjalan melawat blog.

    ReplyDelete
  2. ik, hari sabtu hari tanpa plastik..hehe

    ReplyDelete
  3. zizidiazora:
    xpe laaa bro...TQ mai jenguk...

    ReplyDelete
  4. IMANSHAH :
    bawak sendiri dpt xtra point kat kad TESCO...

    ReplyDelete
  5. saya suka shopping barang2 dapur gak hahhahaha

    ReplyDelete
  6. shopping akan menjadi best kalo ade org belanja ^^ yiiiha!

    salam ramadhan.

    ReplyDelete
  7. wah, nini kaki shuping tau.

    nini boley tersenyum pnjang bila ada yang ajak temankan shuping.

    yeay, shopingholic! haha

    ReplyDelete