"Laddaland" version Ahmad Fauzi Aryaan....(Hari pertama)

Wednesday, July 06, 2011

Hai semua.

Berlintas langsung patik dri Bukit Merah Lake Town Resort untuk edisi mencari KETENANGAN kali ini. Seronok bila melihat sign yg bertanda Bukit Merah. Hanya dalam hati berharap tempat yang seronok gile malah meletop dikala ini. Hari pertama patik bermula disini........

Perjalanan patik untuk ketempat rumah yang dimaksudkan membuat patik tertanya2. Adakah benar jalan yang patik tujui ni??? Mungkin dekat depan tu akan menunjukan tanda2 HAPPY, SERONOK !!! Yeszaaa....

Yeszaaaa tempat yang dimaksudkan selamat ditujui. Rumah penginapan ini milik Kumpulan Maybank yang patik dan family duduki selama 3 hari 2 malam. Rumah mmg besar. Bole memuatkan kira2 dalam 10 orang kesemuanya. Tp patik hanya pergi bersama abg, adk patik dan juga mak pak patik. Hanya kami ber5. Woooo heaven ok dok umah besar cm tu.

Ini laaa bilik patik. Gile besar ok. Aircond mmg 24hours patik on kan sepanjang berada dlm bilik. mmg seronok. Cuma tak de wireless jee kat cni. So terpaksa mencari source lain. Yang menjadi patik malah berbaur adalah ini...
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
Ini dia !!!
=
=
=
=
=
=
=
=
=

Nampak tak rumah sebelah patik tu??? Cantik kan umah dia. Ni laaa yang membuatkan patik hlang mood sikit. Patik akan berjiran dengan rumah tinggal yang entah berapa lame ditinggalkan. Keadaan disini agak serupa dengan sebuah cerita thailand bertajuk "Laddaland". Dengan tingkap yang terbuka, pintu yang tak tutup mmg sebijik dh cm cerita tu.

Korang tgk jee laa sign ni. Cukup membuatkan korang meremang. Ini baru siang. kalau malam cm ni weeehhh??

Boleh dikatakan sepanjang rumah patik yang patik rasa ade laaa dalam 20 biji, hanya 3,4 buah rumah jee yang berpenghuni. Gile laaa weehh patik cmni.




Korang tgk laa keadaan jalan yang tidak ada seorang pon menggunakan jalan tersebut. Hanya kami saja yang menggunakan jalan ini. Penghuni kawasan ni pon bole dikira berapa kerat jeee. Korang ayangkan laaa bila malam.

Naaahhh begitu laa sedikit hari pertama di 'Laddaland" Bukit Merah Lake Town Resort. Tak tau cmne patik nk cerita sbb korang kene dok cni rasa cmne patik rasa kat cni. Dah tak lama dh patik kat cni. Bersabar untuk pulang ke tempat yang dirindui.

Sekian entry seriau kali ini. Akan menyusul entry psal mencari KETENANGAN patik akan datang.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

p/s: nak balikkkkkk..dh rindu dengan Danial Rifqi Aryaan, Zara Airis Aryaan & Elmo Alexander Aryaan

You Might Also Like

13 komen

  1. kenapa tak sewa homestay kat apartmen
    area2 Bukit Merak Laketown??

    ReplyDelete
  2. ni betol2 merehatkan diri nih..sampai nak kuar rumah pun takut kalu keadaan cam ni. ni bukannya boleh merehatkan fikiran tapi bertambah gundah gulana fikiran kalu mcm ni. hahahaha.... dah balik cpt toksah dok lelama kat situ.

    ReplyDelete
  3. lari!!! huhuhu...
    mnakotkn..=.="

    ReplyDelete
  4. IMANSHAH :
    akceli patik dpt offer ni dh lme dh..mmg dlm bukit merah lake town resrt..cuma rumah2 ni sume cm private jee..siap ade pak guard..tp penghuni umah ni semua TAK RAMAI..

    ReplyDelete
  5. zizidiazora:
    meh laa abg zizi mai cni...sonok wooo...rasa cm nk main kejar2 jee. mak tau x patik mlm2 tido secara TERANG ok!!!

    ReplyDelete
  6. senyumSOYA:
    mai laaa test dok cni.....hehehe...siok woo!!! AMAN & TENANG kat cni..

    ReplyDelete
  7. giler la.. xramai orang..

    ReplyDelete
  8. kahkahkah..memang nampak sebijik cam dalam laddaland..seram habis

    ReplyDelete
  9. oke yang nie serius seram ouhh. mahu lari balik rumah terus. hahaha

    ReplyDelete
  10. Wah...tiba2 meremang bulu roma. paling seram bila tgk rumah ngan papan tanda tu aa. Ish!

    ReplyDelete