Penang here Ahmad Fauzi Aryaan come........

Thursday, July 07, 2011

Hai semua.

Lupakan sebentar kisah entry "Laddaland" patik buat sementara waktu. Entry kali ni patik nk cerita pasal holiday patik ke utara.

Kemana agaknya arah yang patik nk tuju ni agaknye??? Hmmm..yg best pon Alor Star atau George Town Penang. Kemanakah agaknye???

Rapid Penang?? Yeszaaa patik menghala ke Penang untuk aktiviti seterusnya. Hanya mengisi masa sepanjang program mencari KETENAGAN patik. Akceli last patik ke Penang adalah 5 tahun yg lalu masa zaman patik buat diploma 5 tahun yg lalu. Dan kali ni patik kembali semula.

Perjalanan patik & family dimulakan dengan menaiki Jambatan Pulau Pinang. Akceli saja jee patik bawak family patik ke Penang menaiki Jambatan ni. Saja utk merasai sepertimana orang lain yg dh pernah menaikinya.

Kesempatan ini patik sempat menunaikan solat jamak kat Masjid Negeri ini.

Destinasi seterusnya adalah Bukit Bendera. Akceli patik pernah mai cni dulu. Masa zaman2 belajar bersama kawan2 sekuliah. Tp itu dulu laaa. Tak tau ape perubahan yang dh berlaku kali ni.

Sebelum naik pose jap kat train lame ni haaa.

Ni laaa rate yang dikenakan kepada penumpang yang ingin menaiki train naik ke puncak Bukit Bendera ni. Patik mengambil jalan selamat menggunakan rate student untuk menaiki train ini.

Yeszaa patik dh dpt tiket untuk naik train dh. Tak sabar rasanya nak naik. mengimbau kenangan 5 tahun dulu.

Homaigod. Yang menjadi patik terkejut dibuatnye adelah ini. Train ni dh bertukar rupe. Gile laaa, dulu 5 tahun dulu hanyalah train yang klasik. Tapi kini train dh berubah wajah. Dh semakin canggih. Train la ni dh laju berbanding dulu. Patik rasa hanya mengambil masa selama 10 minit unutk smpai ke puncak Bukit Bendera.

Yippieee dh smpai Bukit Bendera akhirnya. Mmg fresh kat atas ni. Agak sejuk tp disini tp tak sesejuk seperti Cameron Highlands laaa.

Here patik disini!!!!


Haaa sepanjang kat Penang ni, sempat laa mak pak patik soping sikit. Beli jeruk2 sikit & yang best makan2 laa kat cni. Makan kat cni adalah sorga ok!!!

Untuk pulang pulak patik decide nk naik ferry ni. Kire nye kan sape2 mai Penang kalau tak naik ferry mmg rugi laaa. Bukan pae cm tak cukup rasa jee kalau tak naik ferry. Ferry ni laa 1 keunikan Penang.

Keadaan kenderaan yang disusun didalam ferry ni haaa. Mmg sistematik ok urusan depa ni dlm mengendalikan ferry ni haaa.

Suke tgk ferry2 yang lalu lalang ni haaa. Unik & cantik ferry ni haaa.

Yippiiiee patik diatas ferry now!!! Bergerak menghala ke daratan.

Dh nak smpai dh kat daratan. Selamat tinggal Penang. Insyallah ade rezki nanti patik mai lg yeee.

Sekian entry ni buat masa ni. Nanti akan patik cerita lg naaa. Kisah "Laddaland" pon ade lg rs nye dlm koleksi ni haaa. Hehehe..

Jumpa lagi yee. Babai.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

p/s: rindu akceli nk balik bangi time ni. rasa sangat laa lame tingglkan bangi terchenta.

You Might Also Like

9 komen

  1. wow best2 holiday ke utara kannn??? ok pojie next holiday kita pegi sama2 nak x? Tgh plan bercuti hujung tahun ni. hahaha...

    ReplyDelete
  2. rindunya nak balik penang. penang best! especially bab makan makan hehe

    ReplyDelete
  3. zizidiazora:
    jom2..nk p cuti kat pulau2 keee..syok gak...

    ReplyDelete
  4. Mama Kembar 3:
    mmg pon..dengan pasembur nye,char koteaw uang nye..laksa penang nye..wooo sedap!!!

    ReplyDelete
  5. love penang!makanannya aum3!tapi xsempat nak ferry, next time!:)

    ReplyDelete
  6. dah lame tak singgah penang! hehe

    ReplyDelete
  7. Wah! untung la dapat naek kabel car. hari tuh masuk tv benda tu asik slalu rosak je. hehehe

    Bestnye g jalan2. wuwu

    ReplyDelete