Bersederhana laaa Ahmad Fauzi Aryaan oiiiii.......

Tuesday, August 09, 2011

Assalamualaikum & salam sejahtera.



  • Tahun ni untuk bajet raya patik berazam nak bersederhana je laaaa.
  • Tahun lepas dah all out dgn baju melayu sulam ala2 pengantin nya.
  • Pastuh sopping kt sogo, jalan TAR lagi. Belum lagi masok soping malam raya kat pasar klang segala
  • Mana dgn open house yg dah macam kenduri kawin nya.
  • Tu tak campur lagi dgn beraya ke klang, umah member2 segala. Setiap hari tukar 1 out fit baru. Dibuat nye sebulan mau penuh termuntah lemari kecik tu haaa.

So tahun ni patik budget nak bersederhana.Tak mo laa bazir-bazir dihari lebaran ni.

  • Baju raya tempah sepasang jek. Kalau rajin, beli sepasang lagi.
  • Kasut / sliper raya sepasang je cukup lah.
  • Beg raya rasanya tak nak lah. Nak recycle jeeee yg mana ada.
  • Open house belum tya mak abah lagi nak buat ke tak.

So agak2 korang, impian patik nak bersederhana tahun ni bakal tercapai tak?? tunggu.......

-Ahmad Fauzi Aryaan-

p/s: tak mo bazir2 laaaaa...

You Might Also Like

17 komen

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Insyaallah berjaya andainya pojie sedar bahawa MEMBAZIR itu amalam SYAITONIRAJIMMMMMM...." maka bersederhanalah di dalam segala sesuatu. Itulah tuntutan sebenarnya wahai adikku...

    ReplyDelete
  3. jap beg raya pon nak kena ada gak ke?? huhu

    ReplyDelete
  4. beraya pun dah sakan macam ni..kalo AFA kahwin agaknya camana ya? hehe..gud luck!

    ReplyDelete
  5. bersederhana dalam islam itu indah....anyway LESS is MORE.

    Hehe

    ReplyDelete
  6. zizidiazora :
    terima kasih hencik zizi...

    ReplyDelete
  7. man yusoef:
    beg balik kmpung perlu ok yg baru..hehehe..

    ReplyDelete
  8. perghh pojie!!!

    nak pakai baju melayu sulam2 gak la.hahaha

    ReplyDelete
  9. bersederhanalah..
    pasti raya akan meriah.. :)

    ReplyDelete
  10. aku selalunya sepasang baju melayu..itu je

    ReplyDelete
  11. yeah..tahun ni tahun budget...baju raya pun xbeli kot...sbb baju lama elok lagi...lagipun tema baju raya family dah pernah ada warna tu...so, xyah beli kot...

    ReplyDelete
  12. Hello....
    Salam Ramadhan
    Less is more!;-)

    ReplyDelete