Langsaikan hutang dulu..........

Monday, August 01, 2011

Hai semua.

Selamat Berpuasa kepada korang semua. bertemu sekali lagi bersama Ahmad Fauzi Aryaan korang untuk entry kali ini.

Akceli entry kali ni patik nk cerita perihal sesi regestration untuk menyambung semula semester patik. As usual setiap smester patik akan mendaftar sebagai pelajar sepenuh masa Master di UiTM Shah Alam.

Bg sesiapa yang tak tau, Master dalam bidang research selalunya akan tamat selepas 2 tahun. Tetapi akan berlaku beberapa faktor yg menyebabkan sesetengah pelajar akan extand pengajian nye up to 6 semster maxsimum.



Maka patik pon tak terkecuali untuk mengextendkan diri untuk semster baru hanya sebab menunggu untuk pre-viva dan seterusnya viva inyallah selepas raya nanti. Untuk tidak hilang status sebagai PELAJAR SEPENUH MASA, maka patik TERPAKSA mengextendkan diri.

Biasanya yuran dan segala apa yang berkaitan tentang pendaftaran ni akan dibiayai oleh Kementerian Pengajian Tinggi, tapi selepas 2 tahun berlalu patik kena tanggung sendiri. Kontrak hanya akan menanggung pengajian selama 2 tahun sahaja. Selebihnya sendiri mau ingat !!!!!


Tadaaaaaa hari ni punya plan dh selesai untuk langsaikan yuran patik sebanyak RM830. Murahkan????? Yuran korang brape ribu???????

Sekian entry LANGSAIKAN HUTANG untuk kali ini. Jumpa lagi dilain entry. Babai.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

11 komen

  1. Yuran aku RM1300. Hah, hambek kau...hhahhhaa

    so, terpaksala aku finishkan cepat2 untuk mengelak dari kena bayar sendiri..adeyhla..huhu

    ReplyDelete
  2. ayie dekat upsi rm 1300 xsilap lh..huhu

    ReplyDelete
  3. Yuran adie?

    errr...xde!

    Adie dh abes study...

    Salam ramadhan patik...

    ReplyDelete
  4. mine about rm 1130. tapi by coursework la heheh

    ReplyDelete
  5. kat uitm memang best.

    haih makin tak sabar nak sambung belajar

    ReplyDelete
  6. namapun hutangkan so kene la bayar, banyak sikit bukan persoalan yg penting barokallah terhadap ilmu yg dicari. Hanya MARA membela nasib bangsa. Tahniah pojie.

    ReplyDelete
  7. salam..
    abg eq alhamdulillah PhD 3 thn ni UPM bayorkan...so duit scholar boleh la menabung...hehe

    ReplyDelete