Perjalanan yang PASTI.......

Monday, August 22, 2011

Assalamualaikum & Salam sejahtera semua.


. Nak tak nak TERJAH je laaaa .

Masing-masing punya cara untuk mengingatkan diri masing-masing tentang benda penting. Ada yang buat note dlam phone, tempek note kat soft bord dan sebagainya. Tujuan nye adalah 1 iaitu untuk memberitahu tentang peristiwa atau tarikh penting so that kite tak akn tersasar dari time limit yang dh kita sedia limitkan untuk diri kita sendiri.

Berbalik pd entry yang cuba patik habaq mai kat korang ni, patik juga ada cara untuk melimitkan ATAU mengingatkan diri patik tentang tarikh penting. Cara nya:


Ambil sehelai A4 paper.

Tulis haribulan disepanjang helaian kertas tersebut sehingga tarikh yang PENTING itu.

Bulat kan sekiranya ada apa2 yang berlaku pd tarikh2 yang dipertengahnya.

Tulis laa AYAT-AYAT yang MEMBAKAR DIRI ala-ala BUNUH DIRI laaa. So dat korang akan TAKUT sendiri melihatnya.
  • Akhir sekali, gantung dekat tempat yang korang rasa korang akan NAMPAK JELAS !!!!
Haaaa cm tu laaa cara patik untuk mengingatkan diri patik tentang PERISTIWA yang penting. So patik tak de laa tergedik-gedik buat kerja2 lagho *qolqolah disitu* ....

Selamat mencuba & beramal kepada semua. Jumpa dilaen entry. Babai.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

7 komen

  1. Zaqra Afkar Al-Qudsy.August 22, 2011 9:07 am

    Kalau kita pasti apa kita buat,pasti beroleh hasil yg lumayan.

    p/s:lately,ko asyik guna pasti erk utk tajuk wuwuwuwu..

    ReplyDelete
  2. CHAYOK2

    DAHULUKAN APA YG PENTING

    ;)

    ReplyDelete
  3. wah!! nak try la!! coz dah nak bukak sem nih /.. hehehe

    ReplyDelete
  4. satu perkongsian idea yang menarik dan berunsur tip motivasi disitu..teruskan bro....

    ReplyDelete