Syahdu dipagi raya..........

Thursday, August 18, 2011

Assalamualaikum & salam sejahtera semua.

Sebelum patik memulakan bicara, akceli bukan laa patik nk cite pasal hari raya sangat pon. Tapi ada sedikit patik nk share ngn korang. Sila laa hayati lagi ini sambil scrool down menjengah apa yang patik cb sampaikan......







Bila mendengar lagu ni hati patik pasti sebak & sayu. Pernah tak korang merasa bersalah kat mak pak korang. Yesss lumrah sebagai anak2 yang selalu membuat salah terhadap mak pak mereka. Tiada rasanya anak2 didunia ni yang tak pernah mengecilkan perasaan mak pak depa.

Patik berkata demikian sbb nye patik pon pernah mengecilkan perasaan kedua org tua patik. Bila dh besar ni baru laa patik cm tersedar ada yang patik pernah kecewakan depa. Patik pon tak sesempurna yang disangka. Ada juga kekhilafan yang patik buat samada sedar atau tak sedar.

Tetibe terasa time2 cm ni cm sesuai nk menginsafkan diri & merenung dengan apa yang dh dilakukan dimasa lalu. Jadikan pengalaman lalu sebagai benteng untuk tidak mengulanginya lagi. Hargailah orang tua korang yang masih ada. Yang dh tiada, hadiahkan mereka dengan doa & Al-Fatihah. Semoga mereka ditempatkan dikalangan-NYA.

Sekian entry TERSEDAR untuk kali ini. Jumpa lagi dilaen entry. Babai.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

14 komen

  1. sobs sobd plizz belum raye dah meleleh dah ni:(

    ReplyDelete
  2. hurm biase laa tu, name pown manusia, takkan pernah lari dari buat kesilapan

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah atas sebuah kesedaran yang telah diterjemahkan dari alunan melody yg cukup meruntun jiwa dan ingatlah tiada seorang yang bernama manusia lahir di dunia fana ini tanpa satu kekhilafan yang nyata sehingga tergamit sebuah keinsafan yang membawa sebuah ketenangan dalam satu penghidupan yang sempurna dan abadi.

    ReplyDelete
  4. kesedaran inilah yang membuatkan teringat kat mak ayah:)

    ReplyDelete
  5. Cik Yatt :
    haaaa lme x balk kmpg ke???hehehe...

    ReplyDelete
  6. FaizalSulaiman :
    10 markah utk kmu faizal...

    ReplyDelete