Yessss patik ditag !!! Selamat HAri Raya.....

Friday, August 26, 2011

Assalamualaikaum & Salam sejahtera semua.


. Masjid Tuanku Mizan UiTM Shah Alam .
. Picture credit to Hafiz Malek .


Akceli arini patik a bit bizi + tak de idea laa nk update blog kesayangan patik ni haaa. Fuhhhh time kasih laa yeee Pokcik Fiq Fikri mujur sbb tag patik bersempena nk dekat raye ni. Mmg sesuai jee la tag kali ni dengan mood nk raye lagu 2,3 hari ni haaa. So jom cekidot isi kandungan yang patik kne tag ni haaa.


Baju raya untuk tahun ini bertemakan warna ?
Baju raya tahun ni cm TIADA jee. Just recycle jee yang tahun depan kaler PEPEL & GREY jee. Tapi lepas raya nanti ade 2 helai laa akan siap, kaler PINK PEPEL & MERAH GHAIRAH.

Lokasi pertama anda kunjungi untuk beraya ?
Hmmm payah soklan ni. KUBUR jee laaa kot sbb nk ziarah arwah tok nek segala kerabat kat kuburan.

Makanan kegemaran anda di pagi raya ?
Ketupat pulut yeee. Bukan LEMANG tau. Tapi ketupat yang disi dengan PULUT.

Lagu raya yang paling menyentuh hati ?
Lagu AIR MATA SYAWAL kot. Suke gile dgr lagu tu Bole menetes ok!!!!!

Berapa rumah anda akan kunjung pada hari raya pertama ?
3 biji. SEKIAN

Berapa pasang baju raya anda ada ?
Kan dh jawab td. TIADA baju baru. Hanya recycle jeee. Ade 2 pasang.

Adakah anda seorang perantau ?
Perantau celah mane???? Mmg dok bawah ketiak mak pak jee...

Di pagi raya,part mana anda paling sedih ?
Sedih? Hmmm part orang cakap aku TAK ensem dipagi raya...waaaaaa~~

Menu pagi raya di rumah anda ?
Meh dtg t..so baru tau.

Kampung ibu/ayah anda Raya tahun ini anda akan balik ?
Kampung mak pak dedekat jee. Sorang BANTING selangor & sorang lg kat KLANG selangor jeee. So tak akan ade kes nk GADOH segala yeee..


Fuhhhh susah nye soklan ni haaa. Rasa cm nk buat kenduri dipagi raya jee nanti. Hadoiyai. Neway TQ yee pokcik FIQ FIKRI atas tag ini yeee. So pangsai laa ye utang patik ni.

. SELAMAT HARI RAYA .


-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

20 komen

  1. wahah celah mana ye patik?? celah bedah..kuikui

    ReplyDelete
  2. aik mana komen kite td? huaaa....baju raya babah x siap ke? siannyaaaa...tp merah..leh geng dgn pokcik sama nenek..haha..

    ReplyDelete
  3. omg...bj saya wrna grey pepel...huhuhu

    ReplyDelete
  4. bakpo susah ngat soklan pokcik fiq nih... hehehee

    ReplyDelete
  5. Tak pernah dibuat dek orang lepas raya baru siap baju raya hehehe...
    nak dtg umah pojie raya ni leh? nak check menu pagi raya..hahaha....

    ReplyDelete
  6. IMANSHAH:
    hahaha...bedah punya celah laaaaa???wakakaka...

    ReplyDelete
  7. zOeY zAu YaH :
    xpe laaa...janji 2 helai after raya !!!hamek kau...

    ReplyDelete
  8. [k]o{q}i[n] :
    woowww grey pepel..nice combination..

    ReplyDelete
  9. Cik Embun:
    betoi laa CCE...ni pon dok panggil org soh translate..

    ReplyDelete
  10. zizidiazora :
    haaaa..sila laa abg zizi..t mai ek..1 syawal patik tunggu depan pintu umah..hehehe

    ReplyDelete
  11. baju emlayu yg ada tali2 tu kan

    haha

    ReplyDelete
  12. mr.syazwan :
    tepat sekali...10 markah untuk ko wan fuuuyooo~~

    ReplyDelete
  13. haha part sedih pagi raya kalau org cakap x ensem yerk..

    A.F.A kena la pakai smart2 pagi syawal tuh, baru nak orang kata handsome

    ReplyDelete
  14. 3 bijik rumah je ehh berkunjung ari raya pertama? sikit sangat tu..heee

    ReplyDelete
  15. kelas... baju berpasang-pasang kalah retis

    ReplyDelete