Benarkah Tiada Istilah Berkawan Baik untuk LELAKI & WANITA?????

Monday, October 10, 2011

Assalamualakum & Salam Sejahtera.



"Best friend, is SOMEONE with whom one SHARES the strongest possible kind of friendship"



Nahhhh begitu laaa bila kita punya kawan yang berlainan jantina. Akceli entry kali ni patik just nk share ngn korang yang mungkin ade / pernah mengalami pengalaman MEMPUNYAI BESTFRIEND BERLAINAN JANTINA.

Apa yang bole patik katakan, bila nk ade bestfriend ni kita kne berwaspada supaya tiada FEELING-FEELING yang pelik akan muncul. Menda ni berlaku dekat kawan patik yang suke bercerita kisah beliau dekat patik. Beliau mempunyai seorang bestfriend yang dianggap teman "pinjam bahu". Beliau akan share segala tak kira suka duka bersama insan yang dianggap bestfriend beliau ni.

TETAPI yang menjadi masalah nya dan konflik, apabila yang bestfriend ni terasa FEELING-FEELING ala-ala dh couple plk dh & mula laaa perasaan rimas ni akan muncul. Bila dh muncul feeling cm ni, apa yang kita buat sume dia nk tau. Segala aktiviti kita semua nk ditau. Yessss ini agak merimaskan yeee.

So apa yang patik nk tya kat korang ni, TIADA ISTILAH BESTFRIEND antara LELAKI & WANITA. Benar kah?????

Sekian entry kali ini. Jumpa lagi yeee.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

15 komen

  1. ada je.. kot

    tpi kalau setiap hari dok cerita pasal dia agak letih la gak

    hehe

    ReplyDelete
  2. saay ada je sorang member perempuan ni..mmg kamceng semenjak study lagik, till now.. as well, saya tau dgn siapa dia couple... i know her family... tp, mmg org salah anggap dgn kami sbb rapat giler, cam couple.. tapi, batasan kami sebagai kawan masih kami jaga... sbb dia kan perempuan...

    ReplyDelete
  3. cf ada bestfren laki..tp xla gi memana bedua...msh jaga batas agama..so, xde rasa feeling2 gitu....hehe

    ReplyDelete
  4. saya ade 3 org kawan lelaki..the bestest boys... and one of them , now is my bf.. wow! haha.
    ade org takleh trime kan kapel ngan bff sndri.. :)

    pd pndapat sy lah kan.. bila ade bff lainan jntina nih, memang lah trbatas sikit..tp its good to have them :)

    btw.. i love to be friends with the boy :)they so much fun and sporting :) always make me laugh

    ReplyDelete
  5. teman tapi mesra. bestfriend lebih memahami. cewah~ :D

    ReplyDelete
  6. Eh2..ade la istilah Besafriend antara laki n perempuan..

    Patik, Blog DANIEL ADIE ade anjurkan contest.. Jemput la memeriahkan contest nie..

    ReplyDelete
  7. ehhe pokcik kwn sama perempuan rapat lagi suke kongsi2 masalah ehehe

    ReplyDelete
  8. Sudah semestinya ada tapi dalam perhubungan itu harus ada kefahaman yang jelas tentang maksud dan tujuan perhubungan itu. masing2 mesti mengerti dan saling memelihara batas2 perhubungan tersebut agar ianya tidak mendatangkan masalah nanti dan yang penting untuk menjadi best friend forever antara berlainan jantina ini ialah keikhlasan dalam berhubungan. Walau bagaimanapun kadang2 kita tidak boleh melawan takdir dan perkara yang ditakutkan itu mungkin boleh terjadi maka berhati2 lah..

    ReplyDelete
  9. saya ada dua orang kawan wanita
    kami sangat lah baik sehingga tiada nafsu untuk bercinta..

    sehingga terkeluar dialog nie
    "kalau tido sekatil pun, tak jadi apa-apa la.." hahahaha

    ReplyDelete
  10. i've a lot. mostly yg gila2 macam faizal la.

    bestnya ape tau, pojie. Bila bawak shopping and they know exactly apa yg padan dengan kita!

    haha

    ReplyDelete
  11. hmm...saya punya ramai kawan xkira lelaki mahupun pempuan..tapi kawan pinjam bahu..beberapa..bagi saya,bila saya SAYANG SAHABAT saya..saya SAYANG BETUL2..kisah pasal mereka..ingin tahu suka duka mereka..tapi kadang2 keadaan kita xselamanya sama..sbb kita punya kehidupan berbeza..

    dan saya punya pengalaman yang mana menyimpan perasaan pada KAWAN sendiri..tapi bukan SAHABAT..bagi saya, SAHABAT adalah SAHABAT untuk selamanya.takkan ada istilah FALLING IN LOVE WITH SAHABAT..tapi kalau itu yang ditentukan takdir..terima je dgn hati terbuka dan redha..syukur boleh jadi SAHABAT SELAMANYA..

    suatu hari..KAWAN ada bertanya.."eh, aku tgk ko dgn dia(SAHABAT) rapat je..ko ada rasa CINTA ke dia ke?"..saya menjawab sambil senyum dan jujur dari hati.."erm, aku memang ada rasa pada dia(SAHABAT) iaitu rasa SAYANG..tapi bukan CINTA..kalau boleh aku nak rasa CINTA tu dgn orang lain sbb aku dah cukup bahagia sekarang punya rasa SAYANG seorang SAHABAT,.kalau aku berCINTA dgn orang lain, aku ada masalah aku boleh citer kat SAHABAT aku..tp kalau aku berCINTA dgn SAHABAT *ini..aku gaduh ngan dia..aku dah xde SAHABAT nak citer".

    aku SAYANG SAHABAT *pinjam bahu* tapi bukan CINTA..dan kasih sayang aku memang tersebar luas..

    **melalut kat sini.*JERIT*..

    HOPE KENAL SAYA SIAPA..

    ReplyDelete
  12. ada jelah yg survey bestfrend sampai beranak pinak... cuma kena betul2 kental kut, sbb org sekeliling la yg selalu mengoyahkan hubungan bestfrend yg macam nie...

    ReplyDelete
  13. ada jelah yg survey bestfrend sampai beranak pinak... cuma kena betul2 kental kut, sbb org sekeliling la yg selalu mengoyahkan hubungan bestfrend yg macam nie...

    ReplyDelete