Bila aku sudah tiada......

Tuesday, October 04, 2011

Assalamualaikaum & Salam Sejahtera semua.

Alhamdullillah mak & abah dah selamat berlepas ketanah suci pagi tadi jam 3 pagi. Mungkin depa seronok naik kapal terbang dikala ini smbil mentelaah ayat suci sebelum smapi ke baitullah. Patik doakan keselamatan & kesihatan depa kat cna.

Berbalik entry kali ni. Akceli bukan laaa patik nk TIADA kemana. Just nk gtau bila mak pak patik tiada kat umah ni, maka kerja2 harian kat umah yang selalu mak buat kena laa kami adk beradk sama2 buat. Aktiviti patik
  • Seawal 5.30 pagi bangon masak air smbil menunggu azan subuh
  • Lepas solat subuh stat buat sarapan pagi
  • Sambung tidor jap
  • Pukul 8 bangon sarapan dengan adk2
  • Lempar baju dlam mesin basuh
  • Masak untuk tengahari
  • Kemas umah
  • Lipat baju
Haaa itu antara kerja yang akan patik praktik kan selama ketiadaan mak pak patik. Wooowww baru laa patik tau betapa SUSAH untuk menjalakan tugas yang mak buat sorang2. Fuhhhh mau banjir ketiak ni haaaa menahan peluh.

Apa pon ilmu yang mak bg secara tak langsung dulu sedikit sebanyak bole laa patik lakukan untuk menjalani kehidupan harian ni. Lepas ni kne selak laaa buku resepi mak utk masak lauk segala..hahahah..

Sekian entry kali ni. Jumpa lagi dilain entry yee. Babai.

-Ahamd Fauzi Aryaan-

p/s: belajar erti SAYANG & RINDU

You Might Also Like

19 komen

  1. that good, jadi seorang anak yang baik :)

    ReplyDelete
  2. dulu dan kini sama je kerja harian anda ye

    bgs!

    haha

    jgn nakal2 da ler ye

    ;p

    ReplyDelete
  3. rindu ngan mak ayah aku gak...ermmm

    ReplyDelete
  4. kalau pokcik punye umah dkt sama umah baba,comfirm pokcik dtg teman !!
    kesian baba :(
    xpe la jadi ank teruna yg berguna kn aahahaha

    ReplyDelete
  5. o bagus.... pasni blhla kemas blk aku plak

    ReplyDelete
  6. lain kali suh adik buat je..haha

    ReplyDelete
  7. Bgus2...

    Bakal suami yg bertanggungjawab.

    ReplyDelete
  8. Khairiz :
    same2 laa kite yee..jadi ank yg baik...

    ReplyDelete
  9. mr.syazwan :
    waaahhh cm tau jee keja patik since dri dlu ek?????hehehe

    ReplyDelete
  10. Fiq Fikri :
    sambil teman sambil posing ek pokcik???hehehe...

    yeayyy suke!!!!

    ReplyDelete
  11. Nur :
    ooo cm tu ek???cm ne nk jadi mithali ni??hehehe....

    ReplyDelete
  12. nak bantuan resepi or menu baru sila ringan2kan tangan dan jari jemari tu untuk dail or masej abg zizi k. meh keta kongsi resepi.

    ReplyDelete
  13. wow! seorang abang yang sangat baik. :)

    ReplyDelete
  14. bab lipat baju tu mmg WOW ! hihi..rajin upanya babah nih =)

    ReplyDelete