Nak sambung PhD pulak ke???

Thursday, November 17, 2011

Assalamualaikum & salam sejahtera semua.



Bila sebut perkataan peluang, biasanya akan datang sekali sekala. Bukan senang utk mendapat peluang yg akan menggembirakan diri sendiri malah org sekeliling. Alhamdulillah rupanya peluang muncul mencurah2 menjengah kehidupan patik. Bersyukur dilahirkan sebagai seorang Ahmad Fauzi Aryaan.





Hanya tinggal 3 bulan patik akan menamatkan perjalanan dalam study patik utk Master. Dan dalam masa ni laaa patik mesti memikirkan peluang yg berada didepan mata. Peluang menyambung study utk PhD. Homaaakau !!! bukan senang bg patik since patik dh merasai sambung Master selama 2.5 tahun ni agak memenatkan.

Tp bila semangat yg diberikan oleh Ketua Pengajian Siswazah a.k.a Penasihat Kelab patik, beliau telah memberikan laluan kearah tu. Ayat yg beliau katakan pd patik still teringang-ngiang kat telinga patik ni.

"kalau dalam masa 3 bulan ni tak dpt kerja, terus smbung buat PhD"


Terfikir sejenak patik pasal hal tersebut. Banyak perkara yg patik perlu ambil perhatian sebelum membuat keputusan tersebut. Hanya menunggu dan terus menunggu utk jawapan tersebut.

Sekian utk kali ni.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

p/s: kalau laa patik dpt elaun sara hidup bulanan sebanyak RM3500, patik nk smbung !!!!!! Hehehe...

You Might Also Like

23 komen

  1. Sambung jangan tak sambung. Peluang bukan dtg selalu!!

    ReplyDelete
  2. chaiyok2... :)

    jom kita sambung :)

    ReplyDelete
  3. kalau mereka itu 1000
    pojie berada dalam 1000 itu
    kalau mereka tu 100
    pojie berada dalam 100 itu
    kalau mereka itu 10
    pojie berada dalam 10 itu
    tapi...andai kata mereka itu 1
    maka pojie lah yang 1 itu
    You're the winner bro....

    ReplyDelete
  4. dah ada kat jalan yang betul tu

    ReplyDelete
  5. peluang yang tak harus dlepaskan pojie!

    ReplyDelete
  6. sambung la selagi ada peluang..seronok lah jadi ahmad fauzi aryaan nih...go go babah...! =)

    ReplyDelete
  7. cari sugar mummy ^^ hahaha.. anyway, good luck bro!

    ReplyDelete
  8. alau laa patik dpt elaun sara hidup bulanan sebanyak RM3500, patik nk smbung...

    pnt owh belajar,, but klu dpt elaun gitu nk bljar lg 3 4 atau 5 thn pon takpe...

    ReplyDelete
  9. like what i've always said,

    u inspired others especially ME

    thanks pojie!

    go 'head if dpt opportunity phd tu k

    ReplyDelete
  10. Umar Arlee:
    insyallah akan difikirkan lg ni..

    ReplyDelete
  11. zizidiazora :
    tinggi nye pujian tu abg zizi..apa pon sy akan buat yg terbaik...doakan yeee..

    ReplyDelete
  12. zOeY zAu YaH:
    seronok ke???alhamdulillah laa nenek...syukur!!!!

    ReplyDelete
  13. ~Nur Zulaiha~
    mmg elaun besa student PhD akan dpt cm tu...hehehe

    ReplyDelete
  14. Qarl:
    woowww...tinggi sgt pujian tu qarl...

    Alhamdulillah yeee..

    Insyallah akan difikirkan..

    ReplyDelete
  15. wuuuu..power sehh...
    sambung bagus ni..

    ReplyDelete