Formal itu PENTING ...

Thursday, December 29, 2011

Assalamualikum & salam sejahtera semua.




Kembali bersama Ahmad Fauzi Aryaan korang untuk entry kali ni. Baik laa, untuk entry kali ni patik nk bercerita berkenaan FORMAL. Bila sebut formal tu ianya berkait rapat dengan PROTOKOL. Dan bila sebut PROTOKOL ni, ianya melibatkan orang2 yg berstatus tinggi. Ini laaa yg menjadikan patik semakin ralit / hilang arah / tak reti laa dalam mengendalikan berkenaan PROTOKOL.

Patik kalau yg jenis main belasah jeee ni selalu jeee. Tapi untuk kali ni formality itu perlu. Maka berbalik pasal PROTOKOL ni, progrm yg akan patik serta deligasi akan handle adalh sebuah yg berPROTOKOL. PROTOKOL yg patik nk cite disini adalah PERFECT.




Alhamdulillah, patik telah bertemu dengan Dato' VC UiTM untuk mendapat persetujuan mengendaikan progrm ini. Dan yg mengembirakan kami adalah, Dato' sangat bersetuju dengan pengendalian progrm kami yg menjurus kepada penerampan nilai 'anak bangsa' dalam menerajui masa depan.

Dan yg embuatkan patik semakin HILANG PUNCA ini adalah progrm yg mula nya dirancang dibuat dekat Dewan Seri Budiman UiTM yg berkapasiti 1000++ orang telah di ubah kepada Dewan Agong Tuanku Canselor UiTM yg memuatkan 5000++ org. Omakau!!!! terkejut patik. Beliau ingin kn progrm ni adalah progrm diperingkat Universiti & bukan program Fakulti.




Patik & deligasi telah sekali lagi berjumpa org BESAR dalam bidang KORPORAT untuk berbincang berkenaan perjalanan progrm secara berPROTOKOL. Adoiyai makin tak tenteram patik dibuatnya. Tapi patik jadikan ini semua sebagai pengalaman yg mungkin sekali seumur hidup. Patik seronok mengendalikan & berurusan dengan ramai org yg sebelum ni hanya patik lihat dari jauh.

Patik pon sgt2 bersyukur sbb diberikan org2 sekeliling yg sangat2 membantu dalam merialisasikan progrm ini. Tanpa depa sume ni, mau patik tak tidur malam dok pikiaq menda alah ni.

Insyallah bermula TAHUN BARU 2012, patik akan mendapat 1 lagu sweet memory dalam hidup patik. Hehehe.....

Sekian buat kali ni.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

21 komen

  1. moga semuanya berjalan lancar. amin~

    ReplyDelete
  2. klau dh jumpe org besar..kompom la kne formal..klau tak tak nampak mcm bersungguh.ehhee

    ReplyDelete
  3. protokol memang perlu lar kan kalau berkait rapat dengan org2 besar nie... lagipon.. UiTM kan.. memang selalu nak berprotokol pown...hohohoh

    ReplyDelete
  4. semoga smunya nnti akan berjalan dgn lancar k..gud luck n try ur best..

    ReplyDelete
  5. untungla berprotokol hidup lani...yeaaaaahhh....gambate!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. Umar Kadir:
    TQ umar..doakan ianya berlangsung dengan baik yee..

    ReplyDelete
  7. Edy Fee :
    itu yg sebenarnya yg nk dimaksudkan edy...10 markah utk ko!!!!

    ReplyDelete
  8. Joe_Hans:
    tu sesuatu yg baru bg patik...ni kire belajar laa sikit2 jumpa org beso...selalu jd KOBOI jee..

    ReplyDelete
  9. aRry ReNnwooD:
    TQ yeee...km akan berusaha laa yeee..

    ReplyDelete
  10. Linda Musa:
    Haaa...adk akak ni makin sibuk ala2 menteri dh wooo...

    ReplyDelete
  11. Berjayanye sesebuah majlis formal sebegini ialah apabila ianya dapat dijalankan dengan penuh berprotokol. Ianya bukan setakat jemputan malah dari segi susun atur dan aturcara majlis haruslah berlandaskan protokol. semoga pojie dapat menjalankan tugas dengan penuh dedikasi dan berjaya insyaallah.

    ReplyDelete
  12. x taw na ckp apa la ... masih kanak2 riang so ta taw apa yg di maksudkan . tpi na jadi KOMENTOR jugak . haha . smile je la yang mampu . :D

    ReplyDelete
  13. datc selesa sikit. Hehehe. Insyallah akan join lah kalau dh buat program tuh

    ReplyDelete
  14. effort yg bagus utk tahun baru ni. keep it up.

    selamat tahun baru yer

    ReplyDelete