Ishhh pelik laaa..dekat Bangi ade Perak ke????

Thursday, December 01, 2011

Assalamualaikum & Salam sejahtera semua.


Hai korang sume. Selamat berjunjung ke Blog Ahmad Fauzi Aryaan untuk hari ni. Akceli entry kali ni bukan laa tujuan patik nk promote ape ke. hanyalah sebagai perkongsian buat korang diluar sana.

Akceli patik baru jee mencuba lepak kat 1 restoren berdekatan dengan rumah patik. Akceli malam tadi patik bersama 2 org teman patik mencuba makanan di NUIN corner Restoren yg terletak di Bandar Baru Bangi bertemakan "Little Perak in Bangi" .

Sepanjang km lepaking, ini laa kali pertama km lepak kat cni. Sebenarnya dh lame dh intai2 restoren ni & akhirnya tertunai laaa hasrat hati ke sini.



Berkonsepkan open ala2 kopitiam & bole dikatakan dekorasi restoren ini mmg santai & simple gile. Patik suke dengan dekorasi nye. LESS is MORE. Bg patik, patik lebih suka lepak dekat luar mengambil angin malam yg sepoi2 bahasa berbanding didalam restoren.

Menu yg ditonjolkan semuanya bertemakan tempat2 di Perak seperti menara condong, tanjung malim & sebagaiya. Ini adalah makanan yg kami order.

Laksa (Kaw pekat!!)

Nasi Goreng Tuna (BEST!!)

Popia Taiping (as starter)

Air:
. Ice Mocca blanded .
. Zap Oasis Mint .
. White Coffee Fredo Ice .

Overall bole dikatakan makanan yg dijamu adalah best!!!! bole laaa sebagai tempat nk lepak patik as bdk2 bujang bersama teman mahupun family. Kire santai & sempoi laa tempat ni.

Bg mereka yg nk berkunjung bole laaa ke:

Restoren NUIN corner.
No.22-G-01, Jalan Medan PB2A
Sec.9 Bandar Baru Bangi
Selangor

Landmark: Berdekatan dengan Masjid Al-Hasanah (bumbung hijau)

Sekian buat kali ni. Jumpa lagi.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

19 komen

  1. Perak mmg femes dgn laksanya. Lebih2 lagi laksa kuala kangsar! Anyway, ada cendol tak kat situ?

    ReplyDelete
  2. Umar Arlee:
    betoi laaa...laksa dia mmg pekat!!!

    Ade ga cendol(x oder), tp organic cendol (mungkin guna soya menggantikan santan)...

    ReplyDelete
  3. fuh! kena try ni:) nanti nak cari lah.. hehe =)

    ReplyDelete
  4. laksa tu nampak best. tertelan air liur melihatnya.

    ReplyDelete
  5. menu tu semua nampak sedap especially laksa tuh!!

    ReplyDelete
  6. xpasan lak selama merayap kt area BBB ni... nk kena cari ni...

    ReplyDelete
  7. wow lama betul tak makan laksa. nampak sanga menarik.

    entry ni dh macam iklan jalan-jalan cari makan. hahaha.........

    ReplyDelete
  8. laskar pelangi:
    haaa ni pas ni nk kne mintak % laa kat NUIN ni haa..

    ReplyDelete
  9. whitecappuccino :
    yesaaaa...sedap & portion dia BESAR !!!!

    ReplyDelete
  10. [k]o{q}i[n] :
    ade laaa dekat sec.9..tya org pon depa tau pya...

    ReplyDelete
  11. zizidiazora :
    1st time laa mencuba wat review laaa bang..

    ReplyDelete
  12. wahhh , pojie aku perasan gak restoran ni, sedap ek? harga dia dia cmne? ok? mcm best je.nak try la nanti. leh post entry kat blog mcm ko wat ni. hehe ~

    ReplyDelete
  13. Peh! Laksa tu x menahan..sedapnye..

    ReplyDelete
  14. Terima kasih kerana membuat review tentang restoran kami. Kami bercadang untuk menjemput beberapa blogger untuk menjayakan program kami yang akan datang. Boleh kami dapatkan contact no anda? Sila sms/whatsapp nama, alamat blog & email anda ke 019-6994886 :)

    ReplyDelete