Korang jenis makan PETAI tak????

Monday, December 12, 2011

Assalamualikum & salam sejahtera semua.



Baik lah entry kali ni patik nk bawak korang jenjalan makan-makan kat restoran tak laa hebat sgt. Kire version Ahmad Fauzi Aryaan ni jenis try & error jee. Alhamdulillah patik telah jumpa 1 kedai ikan bakar yg agak HEBAT. Hebat sebab ape??? sbb bole dikatakan restoran ni tidak akan kurang orang. Maksudnya org tak henti kunjung tiba.



Makanan yg disediakan disini adalah jenis makanan yg masak panas. Bermaksud makanan yg akan dimasak bila diminta. Tapi yg special kat cni makanan BAKAR depa ni. Korang nk tau?? Kena baca sampai khatam laa yeee.




Dekorasi yg ditonjolkan disini bg patik sedikit simple. Hanya menggunakan meja ala2 dapo restoran sebagai meja makan tetamu & kerusi plastik yg selalu dipakai di kenduri kendara. Mungkin ini yg cb diterapkan disini iaitu SEMPOI !!!! Hanya disatu sudut jee disediakan area untuk lepak bersila.

Bagi patik tak kire laa deco korang cmne, janji makanan mmg SUPERB & BERSIH.


Makanan laut yg disediakan ini patik dpt lihat ianya adlah fresh. Patik blajar dgn mak patik, kalau nk tgk ikan tu fresh, tgk tang insang ikan tu. Yesss mmg ikan tu berlendir yeee bermakna fresh !!!!





So ini laaa hidangan yg patik oder untuk malam malam tersebut. Yessss masakan depa sedap woookkkk. Sampai licin laaa sume ni. Hebat tak hebat !!!

Nahhhh ini laaa yg menjadi special kat cni. Makan yg dibakar akan dibakar bersama sambal petai special dari restoren ni. Biasanya kalau mintak bakar, akan dibakar kosong bersama rempah kunyit. Tapi disini, bila sebut BAKAR je, confirm akan diabkar beersama sambal petai. Perghhh sedap wooooo~~

. Lala bakar petai .

. Udang galah bakar petai .

Haaa amacam korang??? Makan hati tak tgk sume ni??? Kalau korang nk cb bole laaa ke:

Restoran Ana Ikan bakarPetai
Persiaran Kemajuan

43650 Bandar Baru Bangi

Selangor darul Ehsan
Land mark: Bersebelahan Balai Bomba Bandar baru Bangi


Ayuuuhhhhh, pakat ramai2 mai rasa nikmat disini.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

11 komen

  1. menarik!! sampai lapar jadinyer nie... seakan2 Umbai Melaka...

    ReplyDelete
  2. Menarik tu memang la menarik tapi nk pi bandar baru bangi dari melaka sekadar untuk makan ikan bakar petai rasanya tak berbaloi kot.... lebih baik nikmati saja di medan ikan bakar terapung umbai..tapi yang boleh dipuji di restoran tu ialah PETAI tu memang lah terbaekkkk sgt2..... tapi mungkin satu hari poji boleh bawa abg zizi menikmatinye kan...

    ReplyDelete
  3. aku tak makan sangat petai tapi nampak cam sedapp je :DD

    ReplyDelete
  4. wahh baba dh jadi pengacara jalan2 cri mkn,makan petai ehehheh

    ReplyDelete
  5. tahniah anda berjaya buat saye lapar

    ReplyDelete
  6. zizidiazora:
    tp abg kne bawak kte p cna laa ek..x penah mai umabi wooo

    ReplyDelete
  7. Fiq Fikri :
    suke gak..mencube kelainan laa pokcik..

    ReplyDelete
  8. Adoi. kecur air liur la tengok makanan ni semua. huhu

    ReplyDelete