Menjadi perantau di PERANTAU HILL

Monday, December 05, 2011

Assalamualikum & salam sejahtera semua.




Bertemu sekali lagi bersama Ahmad Fauzi Aryaan korang dlm entry buat kali ni. Akceli entry kali ni patik nk bawak korang ke suatu tempat makan-makan bertempat dikawasan Sungai Merab, Kajang.




Akceli ni adalah 1st time patik mai kesini. Perjalanan bermula bile patik bersama mmber patik ingin ke Alamanda untuk window soping jeee. Semasa melalui jalan ke sana, km ternmpk restoren PERANTAU HILL ni yg begitu tertarik dek kegelapan malam. Restoren yg terletak betoi2 tepi jalan ni mmg bila dipandang dh serupa cm R&R jeee, tp bile mai masuk jee..wooo beso gile ok!!!!



TQ to myfren, Cik Bintang & Adah yg sudi lepaking mlm td.



Berkonsepkan santai & terbuka, restoren PERANTAU HILL menyediakan tempat makan yg pelbagai style samada yg berkerusi meja atau yg duduk bersila & patik lebih selesa memilih area yg duduk bersila sbb lebih santai laaa.

Makanan yg disediakan disini merangkumi pelbagai jenis makanan tak kira western atau pon masakan panas goreng2. Kire ikot tekak laaa nk makan makanan jenis cmne. Sume ade wooookk~~



Maka km ber3 pon decide nk makan ala2 lauk pauk gitu. Ni pon mmg dh byk gile kot!!! Apa pun yg patik bole ckp makanan yg disediakan adalah sedap & seperti kedai2 lain. Tapi yg menjadi kelainan disini adalah kawasan tempat mkn dia yg begitu santai & sangat LUAS

So apa kata korang yg nk cb merasai Restoran PERANTAU HILL ni bole laaa menjengah yg bertempat di tepi highway Sg. Merab, Kajang menghala ke Putrajaya.

Sekian buat kali ini. Jumpa lagi.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

5 komen

  1. wahh...blog ni dh leh jd blog review pasal tmpt2 mkn dh ni... huhuhu... gemuk la pojie nnti...

    ReplyDelete
  2. bersila???

    adehhh mesti "senak" hahahaha

    ReplyDelete
  3. macam menarik.. nie kena usha2 nie... :)

    ReplyDelete
  4. wuuu...dok area kjanag dulu tk thu [un de tmpt nie..hehe..ape2pun btw tmpt nie nmpk nice hehe..sdapp tu

    ReplyDelete