Posts

Showing posts from January 18, 2011

Kuning ke Putih????

Image
Salam semua.. Wat pe ni????dh mkn luch lom ni??? patik bru je mkn blk mkn kat sec.7... mkn lauk2 besa je ni... Nk tya la korang kenal tak kaler KUNING dan PUTIH tak???? Miaahahaha..kasi patik gelak jap..entry kali ni patik harap korang kat luar sne tu paham ye ape yg patik nk smpai kan... Patik nk crite la pasal potassium bromide kat dlm lab ni..since patik ni bdk al2 kimia la kot *terpaksa mengaku ..so ade la byk jenis chemical dlm lab ni... Td dok borak2 cite psal potassium bromide..tetibe kuar la plak psal kaler menda alah tu.. Ade la mmber patik dok tya kaler potassium bromide ni... So dengan confident mmber patik ni dok jerit... KALER KUNING..... Km dlm lab tetibe terdiam...lma sikit bru la hilai tawa km sume bru start... PUTIH la weh bukan KUNING... Km terus gelak smapi nk guling2 dlm lab ni haaa...miahahaha.... Tak pe laaa...km maaf kan beliau ni haaaaa..tp yg penting confident ok!!!!!!!miahahaa....confident tu je patik bg 10markah kat beliau.... Ok laaaa..

Korang Mampu?????

Image
Salam semua... Pe habaq rini???chat la ye hendak nye...patik pon as usual sihat je... Ni haaa..amek mud jap sementara nk siap kan TLC (thin layer chromatography) kat smaple patik ni ha...so update la sikit.. Bukan hape...akceli patik sje je terpanggil nk wat entry ni bukan nye hape...saje je nk tergelak benda yg jd pgi td ms patik nk mai lab dari BANGI ke SHAH ALAM.... Bole patik conclude kan..sedih, kesian, merana, terkesiam laaa untuk tragedi pgi td.. Korang tgk je laaa ni.... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Haaaaaa...cmne??? terasa hingga ke hulu hati kan???? kesian tgk kat motor tu dok merana menahan beban yg MAHA dahsyat..miahahaha... Patik bukan nk gelak kan beliau..tp cm tak bole than perut ni dok tgk situasi cm tu..sibbaik la patik tak eksident ok!!!! *see..betapa tak tahan nk gelak kan... Patt nye beliau tu kne cri la kenderaan yg sesuai bru la nmpak ensem luar dan dlm kannn..tak gitu???? Ok laaaa...nk p gelak guling2 lg ni