Posts

Showing posts from February 13, 2011

SINDIRAN Terbaik...Cuba Laaaa..

Image
Salam semua... Fuuuuuhhh makkk aiiii tepu otak seh bile cuti2 gni..patik respect laaa pd sape2 blogger yg dok post entry dekat 3,4 entry 1 hari..mmg beliau ni seorang yg kreatif dan inovatif gituuu.. Ohhh yeee...FYI semalam patik semalaman dok shah alam...demi menyatelkan 1 BIG PROJEK yg insyallah bulan 11 ni akan tertunai...hope menjadi laa.. Ok laaa akceli entry kali ni patik nk crite laa psal SINDIRAN yg korang bole cube try test kat umah...selalu nye org melayu mmg pepatah yg akan menyindir sperti "paku dulang paku serpih...mengata org dia yg lebih" ... haaa tu adalah 1 contoh sindiran melalui pepatah kan.. Pic google.. Ni patik nk ajar korang 1 cara untuk menyindir dengan cara yg HALUS ... Luahkan kata2 manis dulu.. Pandang tepi.. Mata pandang keatas *kalau bole biar smpai mata putih jee nmpak.. Tangan di dada... DAPAT??? Nak contoh situasi ??? Bila teman anda lambat smpai... "Amboiiiiiii Apis CEPAT nye smpai....awat tak mai ESOK jeee...aku ni pon mmg SUK