Posts

Showing posts from February 28, 2011

Cameron Highland Tour!!!! episod 2..

Image
Salam semua.. Jeng jeng jeng..patik mai ngn entry episod 2 trip Cameron Highland..ok laaa...hari ni patik bercerita dengan picture je laaa ek... Picture bermula dengan jeng jeng jeng... Tanah Perkuburan Kristian Cameron Highland Wahhhh tetibe bukak entry signboard tanah perkuburan ni...awat??? akceli untuk ke work station ni km perlu melalui kawasan tanah perkuburan kristian ni haaa...hambek kau!!!! mau tak terkejut patik time ni..cm rs 'wowww mne ceruk work station laaa depa ni cari smpai kkne lalu kubur segala..' ...tp redha jee..hehehe Hambek kau...jalan yg sunyi dan kecik...hanya sbuah je jenderaan bole lalu at one time..patik tak bole nk imagine laaa if ade kenderaan bertentangan lalu..sbb ape ye??? sbb tepi dh bukit dan sbelah lg adalah gaung yg sgt2 dalam...so korang cb laa bayangkan... Naahhh smpai dh work station ni...nmpk tak yg patik bulatkan warna merah tu...haaa kat situ laa work staion km...hamboiii sgt2 jauh weeh dan cm tak percaya bole ke smpai tempat b

Cameron Highland Tour!!!! episod 1..

Image
Salam semua.. Bertemu sekali lagi bersama Ahmad Fauzi Aryaan korang untuk entry kali ni...so korang cm ne hari ni???? sonok menempuh hari isnin nan bahgia ni??hahaha...patik hari ni 'bercuti' buat sendiri...hahaha...penat bru blk semalm kan.... So entry kali ni patik bukak dengan cerita Cameron Highland Trip...sebagai mukadimah nye *cewwwaahhh* trip kali ni adalh bertujuan untuk mengambil sample tanah disepanjang bukit tanaman teh 'Cameron Vally' utk dibuat kajian...so sepanjang 3 hari 2 mlm patik dan geng dh bertapa kat cna... TQ UiTM yg sponser transport dan driver yg BEST !!! mne tak nye best..km dpt pakej ok...dpt driver yg drive km ke sana dan driver yg pandai masak..so driver km laaa yg tolong masak utk km sepanjang km sampling...mau tak seronok nye km...dh penat2 sampling, ade org tolong msak kan...TQ yeee Encik Din Naahhh penuh hilux km dok pudat barang2 yg berkaitan termasuk lah beg barang harian km sndiri.. Yeszaa... time untuk berlepas...akceli trip kal

Fuuuuhhh semua dah settle !!!!

Salam semua.. Wat pe ni??? hope sume sihat laaa ek... RINDU tak kat Ahmad Fauzi Aryaan??? Sila ckp yeee sbb sape tak cakap yeee akan dilempang ulang alik...hahahaha...lawak jeee.. Akceli short entry kali ni jz nk gtau yg patik dh kembali bersiaran semula selepas 'kehilangan' selama 3 hari 2 malam sbb bertapa kat Cameron Highland...miahaha... So far sume trip sampling kali ni berjalan lamcar even ade beberapa geng tak dpt join atas sbb tertentu..tp kerja sampling berjalan seperti biasa... Cerita kali ni cm ne??? Haaaa...cerita kali ni akan mula kan tak berapa lama lg..tp ia nya ada kaitan dengan LADANG TEH... korang kne tunggu laa yee..sbb mmg cm tak percaya semua ni km telah berjaya buat kat sana tuuu sepanjang 3 hari berkampung kat sana.. Ok laaaa..sekian short entry patik kali ni..patik nk kne settle kn baju kotor, kasut basah sume ni..nak kasi lempar dlm 'orang gaji jepun' ni haaa...nnti entry ni akan bersambung..hopefully korang sudi laaa menjengah blog patik