Posts

Showing posts from March 10, 2011

Patik lepas..korang sila laa cek yee!!!!

Image
Salam semua... Lately ni orang keep on bercakap pasal PTPTN dan cerita luar negara...tak silap patik ade artis kite yg kne tahan dri berlepas ke luar negara dek imegresen sbb tak melunaskan bayaran PTPTN..patik ingtkan ianya hanyalah gertak dan gurauan pihak tertentu..tp ianya BUKAN GURAUAN tp KEBENARAN!!!! So nk dijadikan cerita patik pon mengecek status patik either lepas ke tak untuk ke luar negara since patik pon still dok belajar dan meminta penangguhan dri PTPTN... Lets check!!!! so simple... click [PTPTN] Then akan keluar website PTPTN..then sila cari icon ini.... Then akan kluar cm ni... Sila amek yg dlm kurungan MERAH tu... Then korang isi laaa no IC....simple dan jeng jeng jeng.. . . . . . . . . . . . . Yeszaa...alhamdulillah nme patik TIDAK DISENARAI HITAM untuk keluar negara...fuuuhhh bole laaa plan nk p jenjalan keluar negara pas ni..miahahaha... Korang pon bole laaa mula mengecek status korang bg sesiapa peminjam PTPTN tu...mne yg kne sila laa melunas

Undang-undang manusia.....penat pakcik!!!!!

Image
Salam semua... ~~ENTRY YANG AGAK KONTROVERSI~~ Salam kembali bersama Ahmad Fauzi Aryaan korang utk edisi hari ni.. akceli entry hari ni agak kontrovesi sikit...tp ini hanyalah sekadar perkongsian dri patik untuk semua pembaca...yg baik jd kan pedoman...yg buruk jd kan sempadan... Ni haaa...patik nk cerita sikit laa pasal 'undang2 a.k.a peraturan' ciptaan manusia... Nak tya laa korang..undang2 a.k.a peraturan manusia ni dicipta selalunye bersandarkan ambil kisah keadaan sekeliling ke atau hanya laa untuk kesenangan sndiri semata ??? Maksud patik disini adalah...adakah undang2 a.k.a peraturan ni mmg dicipta utuk kepentingan sndiri tanpa mengambil kisah hal sekeliling??? Bg patik undang2 ni PERLU untuk memberi batasan pd manusia utk tidak melebihi had nye.. TAPI ianya perlu mengambil kisah hal sekeliling...bahaya wehh bila sesuatu undang2 a.k.a peraturan tu tak mengambil berat hal sekeliling..myb akan berlaku berselisihan faham dan akhirnya berlaku kisah tarik muka da