Posts

Showing posts from April 20, 2011

Bila BAKAT patik dilihat...akan patik buat sebaiknya...

Image
Holla semua... Bakat yg dikurniakan oleh-NYA tak salah dikongsi untuk kebaikan bersama..begitulah kata hati pabila tugasan diberikan walaupun ianya kecil akan tapi dilunaskan dan digalas dengan sebaik mungkin... Insyaallah esok 1 program perkongsian ilmu akan dibuat di fakulti patik...alhamdulillah dengan sedikit bakat yg mungkin dilihat oleh orang lain membuatkan patik terpilih untuk mengalas tugasan ini...sebagai PENGACARA MAJLIS ... Menjadi PENGACARA MAJLIS bukan lah tugasan yg mudah..menyediakan teks, melihat susur galur acara...menjadi atau tidak sesuatu majlis akan bergantung dengan pengacara sesuatu majlis itu sendiri...itu lah yg patik akan galas bila bergelar pengacara majlis... Walaupun bukan lah program yg gah tetapi apa yg ditugaskan pd patik insyallah akan patik lakukan dengan baik.. Harapan patik agar program esok petg akan berjalan lancar hendaknya... Sekian entry MC patik kali ni.. -Ahmad Fauzi Aryaan-

Magic???? korang pon bole nk buat...

Image
Holla semua... Fuuhhhh..semalam dh seharian patik tak terjah bukak blog patik ni haa...akceli patik agak tepu + sibuk sikit untuk program kolokium esok ni.. Korang sihat tak hari ni???patik alhamduillah sihat belaka...just nk siapkan draf thesis patik untuk dihantar kat supervisor patik sebelum kne cop 'bangang' pas ni...seeeraammm!!!! Akceli entry kali ni patik nk share ngn korang pasal magic yg patik dh buat masa KARNIVAL KIMIA MALAYSIA tempoh hari tu..just simple jeee... Lets do the MAGIC !!!! Bahan yg diperlukan: sedikit susu, bancuhan sabun dan pewarna makanan Letak kan sedikit susu didalam pinggan... Kemudian letakan sedikit pewarna makanan.. Ok disini laa MAGIC akan terjadi...ambil cotton bud dan kemudian celup dengan bancuhan sabun..korang just celup jeee cotton bud kat atas pewarna makanan tersebut...makan warna td akan berserak.... Konsep magic ni akceli same dengan konsep korang basuh pinggan..dimana dlm makanan wujud lemak, protein dan apa jua je