Posts

Showing posts from August 22, 2011

Perjalanan yang PASTI.......

Image
Assalamualaikum & Salam sejahtera semua. . Nak tak nak TERJAH je laaaa . Masing-masing punya cara untuk mengingatkan diri masing-masing tentang benda penting. Ada yang buat note dlam phone, tempek note kat soft bord dan sebagainya. Tujuan nye adalah 1 iaitu untuk memberitahu tentang peristiwa atau tarikh penting so that kite tak akn tersasar dari time limit yang dh kita sedia limitkan untuk diri kita sendiri. Berbalik pd entry yang cuba patik habaq mai kat korang ni, patik juga ada cara untuk melimitkan ATAU mengingatkan diri patik tentang tarikh penting. Cara nya: Ambil sehelai A4 paper. Tulis haribulan disepanjang helaian kertas tersebut sehingga tarikh yang PENTING itu. Bulat kan sekiranya ada apa2 yang berlaku pd tarikh2 yang dipertengahnya. Tulis laa AYAT-AYAT yang MEMBAKAR DIRI ala-ala BUNUH DIRI laaa. So dat korang akan TAKUT sendiri melihatnya. Akhir sekali, gantung dekat tempat yang korang rasa korang akan NAMPAK JELAS !!!! Haaaa cm tu laaa cara